pondělí 9. srpna 2021

Letní dvojčíslo S dětmi v Praze


Prázdniny ještě zdaleka nekončí, tak jestli chcete držet v ruce pořádnou dávku letní inspirace - na výlety, na místa, na knížky, sáhněte po silném speciálu časopisu S dětmi v Praze.
...

A protože nyní zcela nečekaně navždy odešel důležitý muž pro naši redakci, toto vydání pro mě osobně zůstane velmi výjimečné. Teď hodně smutné, později věřím nezapomenutelné. 


Nechte se v životě inspirovat dynamickým a nezastavitelným reportérem Tomášem Poláčkem.

Čtěte moje zkušené tipy, jak v horku cestujeme se třemi dětmi.

Nebo se nechte pozvat na pražské Letiště Václava Havla.

...

A že je to pro mě dnes opravdu jiné, otisknu vám tady i svůj poslední
magazínový úvodník Na mokré vlně - protože věřím, že plavání je nejen můj lék na vše.

...

Moje rada na toto léto zní: Chlapci a děvčata, plavte! Odhoďte oblečení, odhoďte stud, oblečte si plavky a skočte do toho. Zase otevřené bazény a plovárny jsou teď jako nové. Dlaždičky uvnitř mají tyrkysovější než moře, žluté plavecké lajny natažené přesně a vodu nejčerstvější. Ať jste na základní škole měli na mokrém vysvědčení želvičku, kapra nebo delfína, nechte se unést na modré vlně.

Ve chvíli, kdy své tělo ponoříte pod hladinu, začíná být všechno jinak, věřte mi. Zemský tíha mizí a nejen vy, ale i vaše mysl začíná být nadnášená. Pořádně zaberte pažemi proti vodě, a i nohy nechte kopat ve sportovním tempu. Nebojte se, jděte do toho, tady se z poctivého výkonu ani nezpotíte. Prorážejte hladinu a miřte k cíli – ať už je to azurový konec bazénu nebo vysoký rákos na břehu rybníka. Vydržte chvíli, něco si zaplavte a sami uvidíte, že to netrvá dlouho a vaše záplava štěstí začíná.


Letošní omezená zima přinesla mnoho nového, čeští lyžaři obuli své staronové běžky, malí i velcí kluci se střetli v hokeji na zmrzlém kluzišti za školou a ti nejodhodlanější se začali nořit do ledových vod. Kdo jste otužování už taky na vlastní kůži zkusili, znáte ten rauš. První vteřiny teplotního šoku, které jsou pak vystřídány endorfinovou koupelí, a krom těla je rázem obrovsky svěží i váš pohled na svět. A ten vám přeji, ať si udržíte i v těch nejteplejších prázdninových dnech. Ať všechny vaše náhle vzniklé trable uplavou, ať těžké chvíle samy klesnou ke dnu. Ať vaše z plavání utahané ruce, záda i nohy pak nosí tu nejčistější hlavu! Dávejte na sebe i své děti u vody pozor, bacha na slunce i hmyzí havěť a užívejte si, ať už vás přes obličej pohladí sladká či slaná vlna. Užívejte si léta plnými doušky.


1 komentář:

  1. Fňuk, prošvihla jsem rozhovor s Tomášem. Není letní číslo ještě někde k dispozici elektronicky?

    OdpovědětVymazat