úterý 25. února 2020

Menorca podruhé


Ivana Kudrnová z portálu Španělština do plavek.cz - který pravidelně každé úterý ukazuje, jak rozmanitý je hispánský svět - mě oslovila s nabídkou. Napsala mi rovnou, když jsme byli loni v září na Baleárských ostrovech a můj on-line článek na jejím blogu vychází právě dnes.

...
A kdo byste naopak sám na vlastní kůži zažil německou Rujánu, na kterou se chystáme letos v létě,
moc vám předem děkuji za všecky
vaše tamější chutné zážitky a lahodná doporučení.

Nejdelší menorská pláž Son Bou.


8 komentářů:

  1. Och to vypadá lákavě.

    Rujana! My tam byli loni, holky 7 a 9 poprvé u moře, a letos tam chtějí znovu. Pošlu Vám email.
    Lea

    OdpovědětVymazat
  2. Ach Rujana! Boli sme dvakrat v Sassnitz. Rozhodne poziciat kola a po pobrezi uzasne vyhlady po rovine. Sli sme so Sassnitz na Kap Arkona (resp. cestu tam sme sa odviezli busom s cyklovozikom) a na druhu stranu cez Proru na Selin. Zastavky na plazach s hladanim jantaru. A pesi z Sassniz cez narodny park Jasmund bukovym lesom na Konigstuhl alebo po pobrezi s hladanim skamenelin. Da sa rozne skratit a spojit s autobusom.

    S jedlom velmi neporadim, my sme nizkorozpoctova a menej hipsterska rodina:-) Ale fischbrotchen z rujanskych stankov pri mori sa nepreje ani po styroch dnoch:-)

    My sa obecne radsej vyhybame davom a atrakciam, ale chapem ze niekedy je deti tazko presvedcit, ze najkrajsie je sa hrat v lese bez ludi:-) A extrovertni rodicia vlastne ani presvedcovat nemusia.

    Ale za mna je zaklad vyrazit na Rujanu na poslednu chvilu podla predpovede pocasia. Ked v Cechach prepovedali neznesitelne nad tridsat, tak na Rujane krasnych 21 s pofukovanim. Vydrzalo 4 dni, dlhsie sme tam neboli:-)

    http://drotarka2012.blogspot.com/2015/07/rujana.html

    OdpovědětVymazat
  3. My byli na Rujáně předloni v létě, bylo to báječné, a jako jedna z mnoha inspirací nám posloužil tenhle blog:

    https://www.zasadnezdrave.cz/blog/k-baltu-a-zase-zpatky/

    Po rybích houstičkách se nám stýská ještě dnes!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, je to kouzelně nafocené - až mám hned hlad!!

      Vymazat
  4. Loni jsme byli v Lohme a letos se chci vratit. Bylo tam nadherne, dlouhe siroke plaze, voda sice studena, ale silni jedinci to zvladnou, krasne lesy, plno boruvek, je super mit s sebou kola. Dost tam fouka. Krasny narodni park s kridovymi skalami rozhodne stoji za navstevu. Kdysi jsem tam byla jako dite, bala jsem se, ze budu zklamana, ale opak je pravdou, letos chci alespon na tyden. A jak psala drotarka - chce to vychytat pocasi:-) Mejte se krasne! Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooooo, díky Ti, Luci. Těším se teď o to víc!

      Vymazat