čtvrtek 12. května 2022

Desatero líčení


Před rokem na kraji léta jsem si dopřála výjimečně rozmazlovací dárek - sama sobě, a žiju z něj doteď. Dala jsem si holčičí rande s mistryní make-upu Ivou Davies, která se mnou nejdříve vyrazila na nákupy, a chvíli na to ze mě doma udělala kočku.

Kosmetický rozpočet jsme tuším tehdy přesáhly dvojnásobně, ale stálo to za to!

Toto je mých šťastných deset kosmetických kousků

1. Pečující a čistící Ranní maska od Havlíka. Rozmarýn, levandule, konopný a slunečnicový olej. 3 minuty masky ráno, pěkná pěkná pěkná 24/7.

2. Denní krém na obličej Fresh Rose Face Cream. Hodně kyseliny hyaluronové, hodně růžového oleje, zato žádný mastný filtr na tváří. Jen zářívá pleť Mitnik.

3. Make-up NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer/tónovací hydratační krém SPF30/PA+++. Má lehkou svěží texturu - díky ní se spíš než nalíčená cítím zkrášlená. To zbožňuju.

4. Na líčka i rty používám stejnou, výbornou vychytávku hydratační tyčinku MILK MAKEUP. Ve složení mangové máslo a avokádový olej; na pusu i tvář obojí šikovná pochoutka. Na letní cesty balení ideál a korálový odstín PERK mi myslím sluší k opálení nejvíc.

5. Gel na obočí Gimme Brow - čím hojnější máte obočko, tím víc si jej zamilujete. Za mě je to vynález století. Ve dny, kdy se ven nelíčím vůbec, si jen načechrám upravené obočí; učešu, vytvaruju a jdu (sklízet komplimenty). Jako originál bruneta nosím odstín 4,5.

6. Na odličování mám moc ráda Alverde pleťový olej - je fajn i na voděodolnou řasenku a jeho vůně heřmánku před nocí je pro mě vždycky za odměnu; na tu se těším celý den.

7. Přesně jak mě naučila Ivuška, tvář, krk i celý dekolt(!) si poctivě čistím tonikem REN CLEAN SKINCARE. Sbohem odumřelá, pokožko, přirozený lesku, vítej doma! Hubu mám krásnou, jen každodenní pohled na odličovací tampon, ten je pouze pro silné žaludky, fakt!

8. Suché tělo si nejraději hýčkám AYURVEDA BODY CREAM od Rituals. Dostala jsem jej loni od redakce S dětmi v Praze jako podnikovou odměnu a pro mě je ta magická kombinace mandlového oleje indické růže prostě k sežrání.

9. S krémem na ruce nejvíc ujíždím na bambuckém másle, teď aktuálně mám od holek z Madeformums, proti stárnutí rukou BLOOM AND BLOSSOM HANDS UP s vůní bergamotu, ylang ylang a cedrového dřeva. A mám jej zásadně v autě; snad jedině když řídím, nic nedělám, nevařím, nemyju, nemyju někomu pusu.

10. A můj parfém - to je Mitnik. Tajný poměr ve složení růžového pepře, grepu, kadidla, semiše a pižma. Parfémový workshop PERFUMED PRAGUE i plný flakon jsem dostala od přítelkyň ke čtyřicátým narozeninám - a je voňavý zážitek na celý život.

...
Na závěr se vám chci přiznat - poté, co mě naučil profesionál se líčit, chodím častěji zcela bez make-upu. Zvláštní, že?! Asi to souvisí se spokojeností, možná s věkem.

Jak to máte vy? Které vůně máte rády? A co rozhodně patří do vaší kosmetické taštičky?

4 komentáře:

  1. Skvělé tipy! Já v kosmetice dost plavu, tak to by bylo něco pro mě, takový workshop.
    A vám to fakt sluší. ;) Možná se tak narodila? Možná je to ... že ty přípravky opravdu fungují. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, Alžbět,

      díky díky díky - a kdyby cokoli, Iva je tady pro Vás!!

      Vymazat
  2. Odkud je prosim to krasne tricko ? Diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kači,

      jsou to šaty - z Nily, koupené před mnoha mnoha lety, ale milované čím dál víc.

      Vymazat