čtvrtek 14. února 2013

Recy-věci

Zatoužila jsem po koženkové kabelečce s přehazovačkou, má nejmilejší Olívka mi dala skvělý tip - koženky snadno a levně - a kožky jsou doma.

Přesně podle pokynů, zazvonila jsem u dveří nejbližšího čalouníka. "Na co ty zbytky chcete?", ptal se holohlavý hřmotný pán. "Si budu šít z toho tašky", odpověděla jsem sebevědomě. Obočí mu vyletělo přes půl hlavy. "Vy???". Tak nevím, jestli vypadám jako kopyto od pohledu. Dohodli jsme se, že pán prohrabe zásoby a zavolá mi.
Za dva týdny volal. "Jsem na vás zapomněl", říká. "Vidíte a já na vás myslím furt", odpovídám popravdě, hovor jsem přijala v šatně na plavání s Kubou. Jen v negliže, telefonující a zároveň se snažící zabránit nahému synovi vběhnout do místní kavárny. "Tak já si přijdu", snažím se telefonát vyřídit co nejrychleji. "A ještě - kolik si mám vytřepat z pokladničky?", Rosička za každou cenu vtipná. "Slečno, nemůžete v životě všechno přepočítávat jen na peníze", odpovídá pán na drátě. Aha, si myslím - trochu pobavená, trochu zmatená. Co za to teda asi bude chtít? Co mu může nabídnout? Mou kosmetičkou taštičku na oplátku? Nebo má na mysli nějakou protislužbu? Prozatím se s koželuhem loučím.
Večer vše vzorně tlumočím muži, ten rázně rozhoduje, že pro čalounickou výslužku půjdeme spolu. Ve skutečnosti nejdeme, jen gesto - chápete?!?
Dříve domluvená schůzka v čalounictví ale padá, a ne jednou. Bezvlasý pán je nemocen, o průběhu své choroby mě pravidelně telefonicky informuje, do aparátu chrchlá zhusta. Začínám mě to nebavit. Manžel má rýmičku, syn má rýmičku a třetí muž s rýmičkou je na mě už moc. Nakonec se pán ale zvetí a já i s Kubou poslušně klušeme do kopce, za ním. Koženek mi nachystal milion, předávka nakonec proběhla naprosto důstojně, dvě vstupenky pro manželku přijal.

Tu jsou - holky mé, koženkové -  vyfotila jsem vám ty nejkrásnější.

Padesát odstínů béžové. Máte nápady, co s nimi? Jsem na vás zvědavá!!!

32 komentářů:

  1. Tak tomu říkám ourodička :-) Hotové bohatství. Pokud narazím na nějaký zajímavý tip, určitě pošlu, aby materiál i jeho nová majitelka zbytečně nezaháleli :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda kožky která leží ladem, ano ano!
      Žádná líná kůže!!!

      Vymazat
  2. Vidíš, kdo si počká... No to bude taštiček! A ta žlutá, krása! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A hlavně - kolik jí je!!!
      On totiž není zbytek jako zbytek!
      Z některých by bylo i na šaty ... ehm ... na korzet ... :o)

      Vymazat
  3. super úlovok! už som zvedavá čo z toho vytvoríš... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vytvořím a si buď jistá, že vám to hned zas budu strkat pod nos :o).

      Vymazat
  4. Pěkné počtení na ráno :-). Teď Vám všechny švadlenky závidí a začnou hromadně obtěžovat čalouníky v okolí. Třeba pak bude článek v novinách, že jsou teď hromadně obletováni.:-) M

    OdpovědětVymazat
  5. To mě rozbilo, Roso:D You ar sooo funny.) Jinak mě by se z látek mimo jiné líbily kožený kytičky, které by zdobily Tvé taštičky nebo vlásky (na čelence). Třeba takhle: http://pinterest.com/search/pins/?q=leather+flower

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, chtěla jsem být witty a jsem funny :o).
      Krásná inspirace.
      Re-pin all!

      Vymazat
  6. A nebo nějaká pěkná aplikace na halenku, tričko... http://pinterest.com/source/lebestiaire-paris.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem něco takového v životě neviděla ... hned si ukládám, díky ti moc!!!

      Vymazat
    2. To je úplně skvělý!!!!Ukládám.... Jo a koženky samozřejmě taky....šikovná holka, pěkně jsi to vyhandlovala:-) Už se těším, co z toho vymyslíš....

      Vymazat
    3. Taky úplně koukám, to je super!

      Vymazat
  7. :-D
    Co třeba 50 odstínů béžové poskládat do pruhů ? ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. No to je jak povidka od Nerudy ci Hrabala...B-) hezke hratky umis(te) s tou nasi cestinou...to me BA:-* jinak krome tasticek, kalhot, shrnovacich dveri, capky a podsedaku, kabelky, ramecku na obraz, pasku, celenky do vlasu , pouzdra na nuz pro chlapa, obalu na kvetinac me napadaji jeste usit ksandy v kombinaci s gumou :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty joooooooooooooo,
      poradíš mi takhle i s mými životními dilematy? ... :o)

      Vymazat
  9. Mám velkou radost z tvého úspěchu u čalouníka! :)))

    OdpovědětVymazat
  10. Napsat o nich knihu Padesát odstínů béžové. Bude to bestseller!

    OdpovědětVymazat
  11. nejlepší příběhy píše sám život - a teď bych si chtěla přečíst blog čalouníka - Jak jsem poznal krásnu v nesnázích a ještě se zbavil starých zásob :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aneb jak jsem potkal krkavčí matku.
      Přijela jsem tam s kočárem a Kubu v něm chtěla nechat venku - znáš to, jednou dítě vyndáš a už ho tam zpět nenacpeš. Lysého muže z toho málem omylo - trval na tom, abych vzala syna do dílny ... měl co chtěl, podle mě si tam ty šroubováky, kleště a nitě uklízí doteď ... :o)

      Vymazat
  12. Pobavilo mne gesto velkého muže,ještě ,žes nakonec mohla jít s malým mužem!Já teda šít neumím,ale zkombinovat 50odstínů béžévé s nějakou funny látkou a ušít z toho -viz.rady nahoře-cokoliv,by taky nemuselo vypadat zle.Už se těším na ukázky výtvorů.Určitě nezklamou,jako některá gesta!

    OdpovědětVymazat
  13. ja padnu :) ale nejdriv te zas pochvalim, co jineho s vama, pani! uz se tesim, co vsechno vytvoris, fakt krasne odstiny! napada mne, ze bych se mohla zeptat sousedu - oni siji z kuze .) treba z nich taky neco vyhandluju, i kdyz takove kouzelne eskapady z toho nebudou urcite ,)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cožeeeee???
      Ty ještě nemáš tu tašku s monogramem! I můj pan Lysohlávek mi nabízel kůže, ale byly dost festovní, to nevím jestli by Herr Singer dal?!?
      Btw: Muž si často myslíš, že ty věci kolem mě se takto ve skutečnosti nedějí, že je to jen v mé hlavě - říká tomu "Tvůj bohatý vnitřní život" ... :o).

      Vymazat
  14. Taky se těším na výsledky! Nejvíc ale na tu úplně jednoduchou kabelku s přehazovačkou, která stála na počátku... :-)

    OdpovědětVymazat
  15. no to je paráda, takových kousků!! Jsem zvědavá co z nich bude:-))

    OdpovědětVymazat