čtvrtek 28. února 2013

Podnikatelka roku

Loni v únoru jsem si s roztřesenýma rukama a ruměnci ve tváři slavnostně otevřela svůj e-shop na fleru. S rámečky. Odkaz na něj rozeslala na všechny strany. A s vykulenýma očima čekala, co se bude dít - doma, v kuchyni, u počítače. Všichni kamarádi, rodiče, známí odepsali "Krásné!". Ano ano, krásné to je a vězte, že za uplynulý rok jsem prodala celé dva krásné rámečky, ho-ho-ho. Než tenhle svůj podnikatelský záměr navždy pošlu k šípku, poprosila jsem sentimentálně své milé zákaznice (pár nástěnek jsem přece jen osobně prodala, někdo zahlídl někde viset cizí a zatoužil hned po rámečku vlastním), aby mi fotly své osobní kousky v každodenním provozu. Koukám na ně a mám z těch obrázků radost. Při příležitosti opětovného a posledního uveřejnění svého zboží na fleru je ukážu i vám. Made by Rosa.

Na skříni v ložnici (všechny náušnice jsou autorské.)

U zrcadla.

Jasná koupelka.

A pracovní kout v kuchyni.

21 komentářů:

  1. Rosi, já bych to řekla asi takhle - dobrý ba výtečný nápad k obšlehnutí....kdyby má finanční situace byla příznivější, hned bych si od Tebe originál nástěnku objednala....Ale my jsme taková ve sklepě zarámečkovaná rodina, že prostě nástěnka bude, ale z vlastních zdrojů...Odepíšeš mi ještě někdy? :))VOKOPKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasnéééééééééé,
      děkuju.
      Ale mi neříkej, že každý má doma ponk ... :o)
      Naštěstí,
      mou chorou mysli se už honí další byznys-počiny, ale zatím pšššt ...

      Vymazat
    2. Ty jseš tak splachovací a hodná :))...a ponk fakt máme. VOKOPKA

      Vymazat
    3. Vokopko,
      já jsem v reálu tak vztahovačná a sebestředná, až to pěkné není, ale ... snažím se ... :o)
      Uffff,
      ten ponk mě uklidnil ... :o)

      Vymazat
  2. Roso, já bych to rozhodně nevzdávala. Nástěnka je výborná. Fler je bludiště přeplněné milióny věcí. Takže ten výsledek (dvě nástěnky za rok) nevypovídá o tom, jak se nástěnky líbí, ale o tom, jak moc jsi tam viditelná... Různí prodejci pro to mají různé strategie, jde prostě jen o to, být tam co nejvíc na očích...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,
      wow - to zní dost tajemně - různé strategie ... hmmm :o).
      A znáš mě - já se nevzdávám: mě vyhodí dveřmi, vrátím se oknem ...

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    3. Nechtíc jsem na mobilu smazala:
      " Roso :)) není v tom nic záhadného, v podstatě je to o tom, všude se tam těmi okny a dveřmi cpát a být u toho klidně i hlučná :)"
      Vymyslela jsem na to obratem i tuze vtipnou repliku, ale nakonec napíšu jen
      Leni,
      díky za všecko!!!

      Vymazat
  3. Roso, omlouvám se, ale tento nápad není jedinečný a o obšlehnutí bych vůbec nemluvila. TAkových nástěnek prostě je na netu hodně a doma se dají lehce vyrobit. Sama jsem kdysi takový rámeček před lety vyráběla pro neteř k vánocům, i když jsem tomu dala i jeden osobnější prvek, ale určitě něco takového vymyslel i někdo další na světě. V té době jsem četla jen US blogy. Jen jsem tam nepoužila drátěné pletivo, ale něco jiného, teď si nevzpomenu jak se tomu říká, ale v železářství jsem se pobavila. :-) Krásné a zároveň funkční je to i s krajkou uvnitř (to se pak tedy nedá použít kolíček na prádlo :-)).
    Tak přeji hodně úspěchů s dalšími byznys počiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Olive,
      děkuju!!!
      A není za co se omlouvat, dyť je to všecko pravda! Teda možná až na tu neteř, to tvrdíš jen ty ... :o)

      Vymazat
  4. Milá Rosa /ak môžem takto familiárne :)/, podľa mňa treba pokračovať, mne sa strašne páči Vaše tvorenie a napr. ten slon, ktorého ste vyrobili a dali do súťaže, tak ak by to bolo možné, hneď by som si ho kúpila...vážne! Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,
      díky moc. Jsi zlatá!
      Jenže právě třeba keramické věci ode mě nejsou dokonalé, nebo aspoň ne tak, jak já bych si představovala. Nemám to řemeslo zvládnuté, jsem jen amatér, ač nadšený :o).
      To mi ale nezabrání vám mé výrobky tady furt strkat pod nos!!! ... :o)

      Vymazat
  5. Čítam že: "...za uplynulý rok jsem prodala celé dva tisíce..." a celé mi to nejako nešlo dokopy. Ľahko som uverila... Aha, konečne viem, s čím treba podnikať!

    OdpovědětVymazat
  6. Mila Roso, ted jsem nasla vas Blog a vidim, ze prodavani na Fleru nefrustruje jenom me :) Taky jsem se zasnivala, jak budu prodavat desitky kusu mesicne, a ono ne. Prodavat znamena byt videt a byt videt znamena travit na Fleru strategicky cely den (a mozna i byt v oblibe administratoru), a na to neni cas. Mate krasny blog, tak blogujte a Fler nevzdavejte, treba se to zlomi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky!
      Strategicky celý den??? No ale kdy pak budu péct kachnu, prát prádlo na valše, vyšívat ubrusy a stavět puzzle s krtkem ... ?!? ... jedu totiž ve více projektech naráz ... :o)

      Vymazat
  7. Tak já se teda přiznám. Mně se to líbí. Strašně. Dlouho něco na obsah šperkovnice hledám, a různé stromečky (s ptáčky i bez) mi nevyhovujou, neb jsou takové... křivolaké. Já ráda rovné věci, mohu-li to tak říct. Kde se úsečka k úsečce vine, tam se dílo podaří. A sama jsem dřevo, takže i když ponk by se našel, tak kdybych to měla vyrábět, dopadne to jako práce školního dítěte (hřebíčky nakřivo, tu nedolakováno, onde odchlíplo, ale vona si to maminka stejně pověsí, protože ten dětský úsměv, že). A na uskladňování mých tun náušnic je to geniální! Jenomže... jenomže když jsem byla malá, tak jsme měli králíky. A já furt ty ušáky za tím pletivem vidím. Kdyby to mělo jinou výplň, tak to beru všema deseti, jenže představ si, jak mi nad Ikeou (nu ano, my jsme taková seversky praktická rodina) visí králíkárna... to prostě nejde dohromady! A mě to pěkně štve pokaždý, když se přehrabuju ve své malé, malinké krabičce a rozplítám řetízky, protože velká krabice momentně slouží jako budka pro pastelky:c) Ďjó, daleká touha má, marné volání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá paní,
      jestli tohle není jen ze soucitu,
      napiš mi mail,
      pošlu ti fotku, co visí v koupelně na náušnice mně. Srdce Gočárovo, Kotěrovo a Janákovo by zaplesalo a i oko možná zvlhlo nad tou kubistickou krásou ... :o).
      A díky.
      Se ti též přiznám, mně se líbí, strašně - tvůj sloh!!!

      Vymazat
  8. Není! Já na to čučela na Fleru asi půl hodiny, než jsem to s těžkým srdcem opustila, že pletivo nepřenesu. Mail posílám do mailu:)

    OdpovědětVymazat
  9. ,) sem nekde cetla, ze kdo jednou zkrachuje, priste uz zbohatne rychlejc. akorat nevim, ten tvuj podnikatelsky (ne)uspech myslim krachem nazyvat rozhodne nejde ,) (ale verim v tvou stastnou podnikatelskou budoucnost ,)

    OdpovědětVymazat