pondělí 4. února 2013

Před-valentýnský týden

Mám ten svátek ráda. Konečně po Vánocích zase příležitost něco si koupit/něco si přát/jít na večeři. Můj muž je velmi busy, a tak si - bez jakýchkoli splínů či lítosti - dárky často vybírám sama a oslavy zpravidla probíhají v mé režii (ano, trochu dominantní, ale lepší než brečet do polštáře). Až do pátku mám pro vás připraveno pár tipů, kdybyste si taky chtěli udělat - takhle při únoru - radost. Jen prosím, abyste nebyli zklamaní - nečekejte žádnou čokoládu ani růžovou barvu. Ale srdce budou!

Píšu schválně takhle brzo, abyste si případně taky stihli nakoupit/vyrobit/poručit.

A začneme květinou! ZAHRADA NA NITI. S autorkou projektu se znám léta, ale ne nijak moc (když jsem ji naposledy oslovila na prosincovém DesignSuperMarketu, radostně se mě ptala ptala, jak se má naše holčička - tak asi takhle se známe). Nicméně tahle blond kočka si otevřela obchod s kokedamami. Co to je? Tady o tom sama krásně píše. Levitující rostliny. Líbí? Mně to přijde jako báječná alternativa k valentýnskému pugetu. Navíc vydrží.





A komu by bylo on-line koukání málo, ve Školské má i obchod.
Přeju pěkný zelený ponedělek!

14 komentářů:

  1. Visací kytky zrovna sháníme, díky za tip. A to, že bude Valentýn vím jen z blogů, kde ho teď autorky připomínají, sama ho nějak vůbec nevnímám.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, třeba budeš letos překvapená ... tím spíš tvým úžasně pozorným mužem ... možná zas po očku sleduje ... :o).

      Vymazat
  2. Tak to přidávám další tip: http://www.monsterra.cz/ "Létající kytky" má na svědomí švagr Markéty Baletkové a jsou supr...
    Jinak se moc těším, co sis pro nás nachystala...třeba se letos zmůžu na nějaký větší překvápko než loni. Skončilo to pudinkem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D...náhodou ale pudink ten já miluju nejvíc, pokud je teda s piškotama! :)

      Vymazat
    2. Takhle rodina?!? Všichni skvělí ... tss, jeden by začal mít nízké sebevědomí ... :o).
      A pak: u nás taky - vanilkový puding je dost intimní záležitost, vaříme si ho navzájem - když jeden má pocit, že ten druhý už kolabuje z života, piškoty inclusive ... :o). A domácí varianta podle Dity P. - to je nebe!!!

      Vymazat
  3. Je to prostě úža, ale jestli si jako můžu vymýšlet, tak já bych i pugét i toto! :)) A já Valentýna vnímám přesně jak píšeš, jako důvod si dát dárek :). Je fajn si dávat dárky a milé blbůstka a překvápka jen tak, a ještě k tomu i na Valentýna!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I puget, i toto a to je teprv pondělí ... :o).

      Vymazat
    2. Na rozmazlování je pondělí nejlepČí, protože pondělí je hnusný den! :)

      Vymazat
  4. A jé jé ! Rosy, co mi to děláte !?! Já jen že si při obědě zlehounka nakouknu co nového a teď zase klikám o sto šest ! :-)
    Levitující rostliny jsem objevila v Asii, kde se mi velmi líbily. Teď vím že se jim říká kokedamy a na terase by se mi úžasně vyjímaly. Takové létající olivovníky, to by bylo něco !! Jen nevím zda by to Provensálci rozdýchali :-D A taky už vím kam poputují tři orchideje co jsem si v ruksaku propašovala z Thajska : do zavěšených baněk !
    PS: Jestli to valentýnské těšení se do foroty bude takhle vypadat i nadále, to abych si na to zabookovala celé odpoledne ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně jsem se chtěla pobouřit nad možným nesouhlasem vašich Provensálců s kokedamami, ale pak jsem si vzpomněla na naši sousedku, co mě přišla požádat, abych z naší(!) pavlače sundala "ty hnusný hadry" - rozuměj originální tibetské modlitební praporky (dárek) ... :o(
      Thajsko, orchideje, baňky ... závidím. Ať se instalace podaří!!!
      Nashle zítra :o)

      Vymazat
  5. Na ten obchod jsem narazila před nedávnem úplně náhodou a na nějaké to aerarium si myslím... Jen ten Valentýn jako záminka mě nenapadl, my to moc (vůbec) neslavíme :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pondělí,
      googlím si to aerarium, až se mi kouří z počítače ... no, snad tomu rozumím dobře :o).
      A tak co s tím slavením V. začít 2013, když už teda ten konec světa loni nenastal ... co na to pan Pondělí? ... :o)

      Vymazat
  6. Mám si dát dárek? Prima nápad:-)

    OdpovědětVymazat