pátek 22. února 2013

Prototyp Lucie

Zkusila jsem nový typ taštičky. Lehká a tak efektní! Rozměry z návodu jsem si převedla na centimetry, základní obdélníky střihla 20 na 15, zip taktéž dvacet. Rohy jsem na závěr přešila a střihla o čtyři centimetry. Výsledné rozměry kabelečky jsou dvanáct krát sedm krát sedm, čili podtrženo sečteno: malinká - akorát tak na šminky do kabelky.

Tahle je (zase) pro kamarádku k narozkám. 
Uvnitř najde lístek na Kryštofy - dneska večer si jdeme spolu zaskákat, protože znáte to: Tak nějak málo tančím ... když je mi přes třicet ... :o)









Jsem strašná kamarádka, se mnou není radno se bavit - pro legrandu/vtip/ironii totiž udělám cokoli.
Gratulace k narozeninám. Text je z rozhovoru  s Jitkou Schneiderovou v únorovém Espritu LN. Uvnitř (snad) milé přání.

27 komentářů:

  1. To je zase krása a vtip! Já bych chtěla takový výběr, jaký je v puntíkatých látkách, tak v papírech. Protože já šít neumím, za to z papíru vyrábět to mě náramně baví, ale puntíkatých je tak málo :(...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš jako šlachovitě málo?
      Tak to si v papelote užiješ, tam to je puntík vedle puntíku, puntík kam se podíváš, puntíků víc než vytěžených dolů na Karvinsku ... :o)

      Vymazat
  2. taštička je krásná, je vidět, že máš talent a zdokonaluješ se....jen se zeptám, máš uvnitř podšívku nebo ne a čím jsi to vyztužila? Z obrázku mi přijde, že jsi kabelečku vyztužila na vrchní látce ronopastem nebo podobnou výztuhou - to ti pak udělá vlnky.... lepší je vyztužit vrchní látku tenkým vlizelínem a spodní látku pevnou výztuhou jako je právě ronopast nebo ronar.... snad nevadí, že tady tak radím. Ať se i nadále daří a krásný víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš,
      pfffff - talent?!? To ne.
      To ty jsi hvězda - odhadlas to naprosto přesně, puntíky jsem podžehlila ronarfixem, ok ok - příště to zkusím naopak. Podšívka tam není, jen jsem šila z vnějších puntíků, ronaru a vnitřní srdíčkované látky přientlované k sobě.
      Právě k podšívce už si pro tebe v hlavě formuluju prosbu o radu, napíšu.
      A jen tak dál, pěkně do mě, přece si tady nebudeme šišlat nad nějakou ošklivostí, když to může vypadat líp :o). Děkuju!

      Vymazat
    2. no počkej, to jsi špatně pochopila.... já žádnou ošklivost nevidím. Jenom jsem ti chtěla poradit, protože každý - i já - máme co zdokonalovat na své práci. Tak příště na vnitřní srdíčkovou látku nažehli ten ronarfix a uvidíš, že to bude ještě dokonalejší. A klidně piš, ráda poradím, pokud budu vědět

      Vymazat
    3. Jo jo,
      já jen - tradičně - přeháněla,
      jinak pokyn chápu, provedu :o).

      Vymazat
    4. Mne sa tá taštička páči práve taká aká je, aj s vlnkami - práve tak sa mi to páči :). Stála čitateľka a fanúšik :))) Lenka

      Vymazat
    5. Leni,
      tak to si v dnešním příspěvku přijdeš na své ... :o).
      Děkuju, má milá čtenářko!!!

      Vymazat
  3. Tak já jdu všechny své nachystané příspěvky hodit do "koše". Článek o výstavě už tu tento týden byl, látkové košíčky taky (u Jany G.), kosmetické taštičky též, tož ať se naopakuju. Asi zas půjdu žmoulat ty plstěné kuličky, to tu dlouho nebylo. ;-):-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klariiiiiiiiiiiiiii,
      vůbeeeeeeeeeeeeeeec.
      Uka, uka, co tam máš - tento týden třeba ještě nikdo nešil ... kufr nebo neuháčkoval ... plavky, ne promiň, to je blbá sranda. Náhodou - já už mám nachystaná rouna na korále "ve tvém stylu", moc se mi líbila ta varianta s jednou kuličkou jiné barvy. Takže prosím prosím, vystavuj, chodím k tobě ráda :o).

      Vymazat
  4. Tak před chvílí čtu u Lucie a koukám...kde já tu taštičku už dneska viděla?No a čtu dál a vím!Jsi dobrá,šít neumím,zkusím si ji uháčkovat,díky za návod.Sice nebude mít ty krásné punti,ale třeba zajocha-bude jaro,ne?Hezký víkend Tobě i mužům Tvého života.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo,
      wow!
      Ty jsi teda ... detektiv!!!
      Ať se dílo podaří, za háčkování máš můj velký obdiv :o).

      Vymazat
    2. Aha, teď jsem zjistila, že Lucie napsala o tom příspěvek ... to jsem netušila ... úžas nad háčkováním zůstává, ale pravda - zas tak velké vyšetřování to být nemuselo :o).

      Vymazat
  5. Ta je výborná! Já se zipům snažím vyhýbat, ale tohle snad i zkusím, děkuji Roso ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cožeeeeeeeee? Tyyyyyyyyyyy?
      Já se učila šít zip první zip - (nevím proč) do oblouku a máma mě ho nechala tak 13krát vypárat (bylo to loni v říjnu, ne když jsem byla na základce ...), takže u těchto rovných věcí už ani ... nejsem zpocená na zádech ... :o)

      Vymazat
  6. Nad taštičkou slintat už nebudu, toho je tady dost:-) Mě nadchlo to přání k narozeninám... milá Roso, kamarádky s vtipem a ironií jsou ty nejlepšejší! Ty kyselé nátury je totiž potřeba vyvažovat, aby byla harmónie:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní,
      já si tak čtu "u vás", myslím, že my dvě bychom se spolu něco nasmály ... :o)

      Vymazat
  7. Tý jo, chtěla bych mít kamarádku, co mi ušije taštičku a k ní mi popřeje malé porsche :-) Prosím tě, nemohla bys někdy - čistě kvůli mně, uveřejnit někdy něco méně podařeného? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani,
      stačí pár okamžiků z nepodařeného víkendu: nemocné dítě, rudé, horké, nespí, ve dne, v noci a levituje jen u maminky na krku ... :o)

      Vymazat
    2. Tak to mě mrzí, něco zas tak nepovedeného jsem nemyslela :-( Soucítím s tebou, u nás je horečka též, ale naštěstí jen očkovací. Ale zase když je po ruce maminka, tak se Kubovi určitě trochu ulevilo...

      Vymazat
  8. Text na přání je opravdu inspirující :), proč mít na stáří malé požadavky, že! Díky za odkaz na střih taštičky, taky budu muset vyzkoušet, jen u mě to bude lepší z něčeho otíratelného .)

    OdpovědětVymazat
  9. ... super přání, přeji si totéž :-))) mj.příjemný blog.Věrka

    OdpovědětVymazat