pondělí 18. března 2019

Na ten den jsme čekali


Obsedantně sledovali nedělní předpověď počasí a soustavně spřádali plány.

Někteří z nás to pravda ani nevydrželi a v zimě a dešti čarovali s motorovou pilou mezi keři už v sobotu, my ostatní jsme se k Davidovi přidali až den poté. Abychom naši zahradu promasírovali, pohrabali, očistili, osadili, zryli a vypleli. Uvili věnec na branku z včera padlých větví japonské vrby, květinovému záhonu u domu dali premiérově jasný koncept, za to první jarní kafe na domovních schodech - to je už naše stará klasika. Akorát ten domeček ve větvích bohužel nevyšel.

Kubka měl veliká očekávání a ještě preciznější vlastní technický výkres, včetně kladkostroje, přesto to neklaplo. Vyzkoušeli jsme i jiné patro, i jiný strom, ale sen o soukromí nad zemí|věcí nakonec honem zachránil až náš žlutý hojdavak. Čeká nás prima sezóna.

Kdouloň to už brzy rozbalí.

Očista mandloně.

A jak se staví sen.




4 komentáře:

  1. Také nemáme vhodný strom na dům ve větvích, a proto jsme postavili domeček na kuřích nožkách:-) i s klouzačkou...nutno teď dodat, že se do něj dostane i batole, takže o soukromí nemůže být stále asi řeč. Krásné dny, B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne-ne! Děkuji.

      Tak to si chci honem vygooglit, ideálně ještě rychleji než Kubka ... :o).
      A o definici soukromí ve velikých rodinách bychom se mohli bavit dlouze, protože i u nás se v hojdavaku nehojdá zpravidla pouze jeden (nejde to úplně dobře vidět, ale při detailnějším zkoumání si všimnete různých holinek na zemi ve trávě - viz poslední foto ve větvích).

      Vymazat
  2. https://www.bydzovska.cz/129-Budka-pro-sviste

    https://www.nakup-nabytek.cz/detsky-domecek-jirik/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, to je nádherný Bullerbyn - moc se mi líbí ty skandinávské barvy, je to rozkošné a fajné!!! Děkuji Vám.

      Vymazat