pátek 29. března 2019

Maminka roku 2019


Hledá se Maminka roku 2019(!) a hledá se i Mitnik na billboardu.

Doufám teda, že jste si stejně jako všichni mojí známí nemysleli, že ty plakáty podél silnic jsem vypustila z pusy jen jako rosistický vtip. Jen to tam! Po Praze už jsou, i k nám domů na Strakonické jeden visí.

Protože právě odstartoval druhý ročník soutěže. Kategorie i letos zůstávají stejné, všechny potřebné termíny najdete v dubnovém čísle časopisu Maminka a já vám jen řeknu - jestli váháte a zvažujete, máte-li se do soutěže jako Maminka Podnikatelka přihlásit,

za mě rozhodně ano.

Zvýší se vám obraty, protože se o vás dozví více lidí a zákazníků.
Osloví vás noví partneři ke spolupráci, protože se o vás dozví více lidí a zákazníků.
Potvrdíte své místo a svou pozici na trhu.

Setkáte se s lidmi z mediální branže.
Poznáte vaše nové možné spolupracovníky jako fotografy, kameramany a stylistky, jejíž kontakty určitě využijete i dále, protože bez krásné vizuální prezentace žádný byznys neuděláte.

A možná budete taky dále spolupracovat se sponzory soutěže.

Můj manžel by vám naopak účast v soutěži neradil. Myslí si, že nafintěný mediální cirkus jako je tato šou může v jiných ženách akorát vzbuzovat pocity méněcennosti a smutku. Podle Davida jsme my finalistky navenek vystupovaly vždy jen dokonale nalíčené, hezky oblečené a s úsměvem. A když pak si čtivo ke kávě a dortu otevře Máňa z Nemanic, musí se rozplakat.

Já se s Máňou neznám. Za mě ji ale chci říct, že napsat motivační dopis do soutěže je snadné, o dost těžší je pak opakovaně několik měsíců prosit o opakované hlasování v soutěži, abyste si při tom stále zachovala dekorum a vtip. Dostat se na finálovou pozici je pak až k neuvěření, šťastný úspěch a spokojená radost, ale výhra to ještě není. Nechat se doma pěkně nafotit se všemi svými dětmi je naopak naprostý stres, ze které se vám až podlamují kolena a (doslova) praskají vazy. Na druhou stranu, když se pak třeba za půl roku uvidíte na stránkách lesklého časopisu, zcela potichoučku si pošeptáte, že vám to tam možná i sluší. Na profesionální péči make-up artistky si zvyknete raz dva a při finálovém dni se ji už nebudete moct dočkat. Ten den bude něco za odměnu a něco za trest. Třeba zjistíte, že ve své kategorii nesoutěžíte stejně. Že pojem "maminka podnikatelka" si každý definuje pro sebe jinak. Ale nezabalte to: co by jeden mohl brát jako nefér, jinému zvedne sebevědomí.

A tak jestli něco umíte. A jestli to umíte i prodat. A jestli umíte prodat i sebe.
Jestli se nestydíte veřejně si říct o hlasy.
A jestli vaše široká duše unese, že při společných foceních a mediálních výstupech budete jen jedno malinké kolečko v celém systému,


A dejte mi o sobě vědět,
budu pro vás hlasovat a moc vám fandit, ať vám se tu statisícovou reklamu v časopise podaří vyhrát!


Tak co - visíme i u vás v ulici?!

4 komentáře:

  1. Co na to říct???? Jen to, že jsi skvělá máma, manželka, podnikatelka, jsi prostě skvělá žena - moc ti fandím.....H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste sladká, děkuji Vám moc a zkusím k tomu být i vtipná blogerka! Pusu.

      Vymazat
  2. Rose Vám fandím,ale proboha co Vám co oblékli?A nejen Vám!
    Vypadáte o dost klid těžší,bez pasu..
    Miluji Vás styl,vaše psaní,vaše zážitky i pohled ba svět;)
    Marie

    OdpovědětVymazat