čtvrtek 7. března 2019

Jarní občerstvení


Poprvé opravdu čekám na jaro. Před dvěma lety jsme měli plné ruce práce s přestěhováním, loni jsme ruku v ruce neumně pomáhali profesionálním zahradníkům s našimi starými stromy a růžemi.

Letos si prvně sama plánuji, špekuluji, maluji v barvách. Dost mi tedy k tomu napomáhá Týnka, kterou se mi přes celou zimu nepodařilo ukecat, že spát po obědě pěkně v teple své postýlky je taky moc príma. Zkusila jsem to s ní asi stokrát, ale ona si k výživnému šlofíku po jídle prostě vyřvala zase kočárek venku. A tak zatímco v kulichu a palčácích drkotám známým chodníčkem od domu k brance a zase zpátky, než ta rozumbrada zmlkne a usne - neposlouchám ji, ale mám v tu chvíli denně dost času naslouchat své hudbě budoucnosti. Chodím, koukám okolo a přemýšlím. Co teď v březnu změním. Jestli vykopu ibišky úplně pryč? Přikoupím si do uličky více pivoněk? I bílé? Kolik narcisů bude potřeba, abych dolemovala růžový záhon? A chytnou se zas staré tulipány nebo mám raději jít do nových?

Kolik nové levandule dosadit, když se té loňské mezi růžemi tak dobře vede? Angrešt zklikvidovat nebo mu dát ještě jednu šanci? A kolik malin je moc malin, když u nás doma je malin pořád málo?

Ještě nejsem se svými zelenými plány v myšlenkách ani náhodou u konce a z béžové boudičky už se ozývá pravidelný chrapot, píchnu tedy kočár pod ještě holou mandloň, honem se taky posvlékám a běžím domů ke své Mitnik práci. A to jsem si ani nestihla pomyslet, jaké to bude, až zase ven nataháme stůl a židle a kávu k tomu.

A kdo z vás si taky rádi venku sníte
a komu by se k tomu hodil pořádný smaltovaný hrneček na horký čaj nebo tři deci studeného piva.
Kdo rád srkáte na čerstvém vzduchu bílé bublinky nebo jíte první lesní bobule,

máme pro vás s Týnkou tip na jarní občerstvení.

Darujte sobě nebo jiným
dětský pamětní deník - nově s limitovanou okrovou gumičkou- a šikovně malý cestovní hrnek k tomu!

Hrneček třeba na ledovou vodu z horské studánky nebo na ledové kafe.
Dětem pod stan a dědovi pod strom.
Miminkům do ruky a všem maminkám na zdraví!
...

Cena dárkového setu je 600 korun a společnou koupí ušetříte sto devadesát korun.

To je moje - něžná sada smaltový hrneček a pamětní knížka.

Která mě pořád dojímá - Jsme spolu doma ...










Tak ať se i vám teď zjara a v období půstu podaří udržet ten správný balanc!

8 komentářů:

  1. Já potřebuju plecháček na vše, co jsi tam popsala :-). Dá se koupit i samostatně?? A zeleně si sním moc ráda, jen už bez toho kočárku. Ale náš Kristiánek taky měl na poobědní spaní kočár a musela jsem zpívat - miloval lidovky. Když jsem si myslela, že už spí, přestala jsem a z kočáru se ozvalo: "Šeš tam?" Ja: "jo." On:"Tak špívej." A bylo to... . Někdy mi to chybí.. Takže plecháček je nutnost k jarním pracem na zahradě:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás se jódluje nejvíce v autě - miluju slovenské lidovky; když to nemá aspoň dvanáct slok, nedojedeme nikam ... :o)

      Vymazat
  2. Šíma byl taky spící kočárkový ;-)
    Jen já musela objíždět vesnici, protože hrkání přes práh domu bylo málo !
    Takže jsme měla přehled, co vše kvete u sousedů.
    Rozesmál mě předchozí komentář Lenky :-)
    A set je úžasný!

    OdpovědětVymazat
  3. To jsem ráda, že jsem Vás rozesmála. On je Kristián vtipný i dnes, kdy mu je skoro 10 let, jen se nesmí urazit... . Někdy bych to opravdu vrátila....

    OdpovědětVymazat
  4. Tož ta naše malá zas chtěla spat jenom jedině pouze ve své postýlce. Návštěvy, výlety a jiná zábava byla tabu. Nebyla postýlka, byla uřvaná a nespala. Ani za nic! Taky to má výhody, to kočárkové spaní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měly jsme se spojit a sharovat děti i postýlky! A ještě bys´ u při tom mohla být u nás na návštěvě!!!

      Vymazat