pondělí 7. ledna 2013

Mamince

Saténová halenka.
S lodičkovým výstřihem.
Ten si o výrazné náušnice přímo říkal.


Tímto zahajuji kratinký cyklus dárků, které už dávno mají svého šťastného(?) majitele, jen vám se je nestihla ukázat, protože jsem je pod stromeček dokončovala na poslední chvíli.

U těchto náušnic jsem chvíli zvažovala, zda si je nenechat. Ne snad že by se mi k něčemu hodily, teda vlastně nehodí se vůbec, ale jsou to dvě první plstěné kuličky, které jsem vytvořila za asistence Kuby. Tak jako stojí na židli vedle mě, když škrábu brambory nebo peru prádlo v umyvadle, z důvodu předvánočního časového presu jse zkusila plstit spolu s ním a ono to vyšlo. Na úvod jsem ho exemplárně malinko píchla plstící jehlou, aby jako věděl, a pak už jsem - celkem v klidu a tudíž naprosto nadšená - mohla pracovat. Tak ano, rouno, korálky, nitě a knoflíky byly roztahané po celém bytě, ale já to považuju za pokrok, další level v našem společném soužití. Co dál? Šití na stroji ve dne? Třeba. To zatím s třinácti kily zavěšenými na mém pravém stehně nezvládám ... :o).

4 komentáře:

  1. Jsou krásné a Ty jsi šikovná. Taky jsem zjistila, že děti můžou asistovat skoro u všeho a tak to dřív i fungovalo a díky tomu naše matky a babičky uměly vařit dřív, než se vdaly (ne můj případ bohužel:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, časy se mění - byly dny, kdy jsem celý den seděla s Kubou v náruči na míči a mou největší kámoškou byla Patrície Strouhalová na ČT24. No, a teď - jaký je to asistent ... už má i vlastní baby-žehličku, Tefal, samozřejmě!!! ... :o)

      Vymazat
  2. krystof se TAK STRASNE domaha michani pri vareni a peceni.. takze prestavam koukat do receptu na pc (stacily POUZE dva cakance od buchtoveho testa na monitoru, aby mi to doslo ,)) nastesti netusim, jak se plsti, ale ta jehla, hmm.. pripomina mi to strihani nehtu, to po par pokusech taky provozuju pouze na spicim potomkovi ,)) mas tedy muj nezmerny obdiv :) a mamce to rpedpokladam strasne sluselo a strasne udelalo radost, je tak? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S moji maminkou je to těžké, léta jezdím domů a obratem jí na požádání dávám náušnice, co mám v uchu, svlékám korále a jiné bižu, košile, svetry apod. - jí se prostě vždycky libí všecko, co mám já a chce to! Loni mi dokonce nabízela i peníze za tři roky nošenou péřovku!!! (Tu jsem nedala).
      Výše zmíněný set jsem na ní zatím neviděla, ale halenka ji bude materiálem a střihem děsně slušet, i když ona o tom zatím neví ... :o).

      Vymazat