středa 9. ledna 2013

Veronice

Olivová taštička pro nevlastní tchýni.

Výborná záležitost, máte-li patchworkovou rodinu.
Ona neradí, nekritizuje.
Vašeho syna taky bezmezně miluje.
A s vámi naopak u kafe rozebírá vlastní snachu a její výchovné pokusy/omyly.

A má vás ráda.
To se pozná.


10 komentářů:

  1. No chvíľu mi trvalo, než som si poskladala, čo asi tak je nevlastná tchýne :D ale snáď som som si to vysvetlila dobre :)
    Rosa, včera som objavila tvoj blog vďaka Janke G. a presedela pri ňom večer. Páčili sa mi tvoje gorále a náušnice a už mám na ceste vlnu na plstenie :) Pridávam sa k sledovateľom a srdečne Ťa pozývam nakuknúť na moje dva blogy. Prajem krásny deň;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dva blogy??? Tak to je výzva, těším se na návštěvu k tobě, za pozvání velice děkuju, paní!
      Abych pravdu řekla, taky jsem váhala, zda je jasnější napsat "další žena otce mého muže" nebo nevlastní tchýně ... V reálu je naštěstí tak prima, že si říkáme jmény ... ufff ... :o).

      Vymazat
  2. Kdopak by neměl Rosu rád?! To přeci nejde, kór když dokáže potěšit takovými krásnými dárky!... U nás v rodině se na vlastní/nevlastní taky moc nehraje. Někteří byli ženatí/vdaní i třikrát, a to zdaleka nejsou příslušníky této generace. Já teda doufám ve svazek věčný;-). Jo, a můj muž ještě používá termín "skoro tchýně", který si vysloužila maminka jeho dlouholeté ex-přítelkyně. Taky hezký:-))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale nechodí ta slečna/paní (dcera skoro tchýně) k vám třeba na večeři, že ne?!? To bych teda asi nedala ... :o)
      Velké rodiny jsou skvělé, když se všichni respektují - u nás byl vcelku dost problém třeba zasedací pořádek na naší svatbě ...

      Vymazat
    2. Na večeři sice ne, ale občas se ve blízkosti mého muže zjeví. A ačkoliv je z jiného koutu republiky, zjistila jsem, že jsme vzdálené příbuzné (prababičky byly sestry). Cesty osudu jsou nevyzpytatelné...;-). A svatba je kapitola sama pro sebe. To je na dlouho. Přes vší snahu jsme se stejně nezavděčili všem. Některým ten respekt chybí, někteří jsou prostě trochu blázni. Pestrost musí být, jinak by to byla nuda, že?!. :-)

      Vymazat
    3. Vzdálené příbuzné??? Tak to je od života pěkný sarkasmus ...
      Díky ti za to slovo "blázni", já si - samozřejmě jen pro sebe - když už nevím, co si mám o pokrevních i sešvagřených příbuzných nezřídka myslet - prostě řeknu, že jsou mešuge!

      Vymazat
  3. Patchworková rodina :-) skvělé. Já používám od mých 22 let, kdy nás začala kosit rakovina termín "trosky naší rodiny", no a v současnosti už ani ten, neb není kdo by ho reprezentoval. Zato s láskou a s chutí vytvářím rodinu novou, moji a tím se snažím zacelovat rány jak jen to jde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko,
      jsi šikula, za takový životní postoj, klobouk dolů - silná to žena!!!
      Nám též různé nemoci berou, ale teta si zas naopak vzala baby z domova, tak tak.
      Btw: ono "patchworková rodina" možná zní od šičky-začátečnice jako děsný vtípek, ale on je to vážně ofiko termín pánů sociologů - ale milý, že?!?

      Vymazat
    2. Jé, tak já jsem fakt blond, myslela jsem, že je to Tvůj vynález :-) ačkoliv mám psychologii vystudovanou (už pěkných pár ... 14 ... let) a znám veškeré možné deviace a "patie", s tímhle jsem se nikde nesetkala, nějak se nám to všechno vyvíjí :-)
      Mmch, krásný blog, já majíce obě ruce levé, jen tiše závidím !

      Vymazat
    3. Tenhle blog je má ergoterapie! ... :o)
      A mimochodem: díky tobě jsem včera v posteli nejprve dlouze zuřivě počítala, jak dlouho mám já svůj diplom ve špajzu, a pak přemýšlela kde vlastně je, když v tomhle bytě špajz nemáme ... :o)

      Vymazat