úterý 30. října 2012

Libo-li kuskus?

Intenzivně a s láskou buduji Kubínkovi pokoj - to vy víte. Tušili jste ale, že on si v něm vlastně vůbec nehraje? Dneska vám ukážu scénku, kterou jsem přenesla z obýváku - takže takový trochu fake, nicméně - kýžený stav. Novinkou pro vás jsou úložné objekty: košíčky vlastní výroby (dva kusy, na auta a na vlaky, ššš ššš ššš) a bedýnka (na koleje) z mého oblíbeného Kuskusdecoru. Mají e-shop, ale máte-li i jen malou možnost, domluvte si osobní návštěvu v jejich dílně na Vinohradech. Uvidíte kouzelné věci. Ač jsem tam původně vyrazila jen pro látkový kelímek na tužky, odcházela jsem s plnou náručí - a to jsem chtěla ušetřit, za poštovné. Něco jsem si vzala pro sebe a Kubovi bednu a obal na polštář se slonem, používáme ho jako sedák. Kuba teď kromě abnormální fascinace vláčky (zjevně jakási archetypální záležitost, my s mužem máme k dráhám, zejména těm Českým, dosti opačný vztah) zažívá i návrat ke knize. Po výrazně mobilním období - jasně, když může chodit, proč by seděl - je opět ochoten si s námi v klidu prohlížet čtivo. Leporela začínají být nudná, naším současným TOP kouskem je Velký obrázkový slovník, hlavně níže vyfocené dvojstrany. Opět poděděná věc, opět po mamince. Jako dítě z disidentské rodiny (hahaha) jsem se anglicky začala učit už osmdesátém osmém a tuhle kouzelnou knížku jsem dostala zanedlouho poté. Schválně si Richarda Scarryho vygooglujte, budete taky nadšeni, ti jeho medvědi ... Aach!

Ke stolku snad brzy přibude židlička, či dvě. A za týden bude mít svou konečnou podobu i zeď mezi okny, ta nad stolečkem. Jemně napovím - budu potřebovat pletivo na králíky a svářečské rukavice.





Nový bagřík a kostky z legendární Tofy (po mně).



Každý večer, trénujeme.

Slon s puntíky, kde já už to viděla?!?

Opačná strana bedýnky.

Prostě vášeň.



Kuba na scéně, takže konec zahálky a pěkně zpátky "matkovat",
čímž to děkuji Simče z Brna za tohle dokonalé slovo!

8 komentářů:

  1. Jé, to vám závidím, že si Kuba prohlíží knížky. Jára by je jen trhal a ohýbal :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkej počkej, dyť Kuba je přece starší - uvidíš za pár dní: budete přilepení v křesle tak dlouho, až Ti to milé nebude.
      Btw: Knížku O veselé mašince bych někdy trhla nejraději já ... :o)

      Vymazat
  2. chvili mi trvalo, nez mi dosel ten specielni for <3 PAK mi to doslo. b.o.z.i.n.k.u. ! jsi pekne rafinovana!!!
    ta knizka je superni.. myslim, ze bych se i ja priucila, jak se jednotlive stroje jmenujou :))
    uklizene koleje a vytridene vlacky.. zavisti nedycham! btw u nas frci po nedelnim vylovu rybnika ( a prohlidce sadek a nasledne vecerni priprave a konzumaci pstruha duhoveho) RYBY. chlapecek je nadsene ukazuje uplne vsude a v knizce je i pusinkuje. vypada to dost uchylne ,)) rosicko prosimte a prozradis, odkud jsou ty male auta, zlute a modre kulate? koleje asi budou pod stromeckem, tak at mame cim jezdit .))


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zaprvé: hej děcka, proč jste mě na ryby nevzali s sebou?!? Pstruh duhový - to já chci. A moc!!! Doufám, že jste si to báječně užili.
      Bugatky - ty když jsem viděla, kupovala jsem okamžitě, jsou nejkrásnější, nejkulatější, nejbarevnější! Najdeš je tady http://www.woodyland.eu/cz/produkt/prislusenstvi-k-draze-auticka-a-vlacky-11-dilu/. Mám je za o dost lepší cenu - dvakrát za rok (jaro/podzim) chodím na veletrh FOR KIDS, skvělá věc - nabídka veliká, ceny malé. Kdybys chtěla, mám pro Tebe VIP lístek, včetně luxusního parkovaní - přijeď!!!
      Jinak moc díky za úžasnou inspiraci na Pinterestu, zejména ty Montessori věci mě hooooodně bavily. A musela jsem se smát - několik obrázků mám úplně stejných uložených v PC. My se prostě hledaly, až se našly :o).
      PS: Jak jste Kikiho naučili dávat pusu, Kuba furt líbá jak Muf-SuperMuf - tlama otevřená od ucha k uchu?

      Vymazat
    2. :)) nejak to odkoukal, jednou se pri veceri nejak tulil k tahacimu kacerovi, tak sme se zeptali, jestli mu da pusu. a uz to jelo. jeste to doladuje, ale olibavali jsme se vsichni navzajem vcetne kacera a momentalne mlaska na kde co, vychytavame jeste posilani vzdusnych pusinek .)) samozrejme na rodice, babicky atd dost setri, ale to se snad casem podda ,) a verim, ze i u kubika! for kids.. sakra.. dalsi duvod na vylet do velkomesta.. tak snad na jare to vychytam, akorat si budu muset dat limit, nebo nevim, ja vzdycky tak "usetrim", az to hezke neni :)) na monte chodime ted i na lekce, a nejradsi bych si tam vzala taky svuj koberecek a hrala si.. je to naprosto bozi :)
      no a s tim rybnikem - jeste pujdem mozna na jistebnicky, ale vzhledem k znacne "zrucnosti" (mate to asi trochu z ruky, ze :( doporucuju vyuzit google, ted je tech vylovu plno :) a pstruh byl mnamka, krystofek si ho i pohladil nez sel na panev ,))) btw kdybys byla na morave na martina, tak jeden den jdem na jistebnik, druhy den nekam na husu :)

      Vymazat
    3. Dobře dobře, znamenám si: při večeři, tahací kačer ... :o). Díky.

      Pls, napíšeš mi odkaz na vaše Monte? My máme jedno skoro v ulici, ale je s nimi děsná komunikace, tak jsem je proklela a chodíme na "Casio" zpívánky.

      Vymazat
  3. :)) dneska si ho slavnostne vynesl v naruci po schodech a ulozil k cteni pohadek do postele.. nase monte je http://www.montessori-beskydy.cz/..

    OdpovědětVymazat