úterý 2. října 2012

Díl druhý

A je bílý. Chápu všechny vaše hlasy proti, ale původní barva dřeva nočního stolku se nám doma nehodila ani k podlaze, ani ke dveřím - nekorespondovala prostě s ničím. Leč, dušička byla ve mně malá - v životě jsem natírala akorát jednu stoličku z IKEA - bála jsem se tedy velice, abych ten předválečný kousek nezničila, ale posuďte sami.
Nejdřív jsem jemně obrousila původní lak, pak nanesla v rozmezí čtyřiceti osmi hodiny dvě vrstvy bílého Lazurolu a mé představy se naplnily: bílý odstín, přesto krásná textura dřeva zůstala viditelná. Mám teď ze stolku takový jemně francouzský pocit. Co vy?

Budík - ten jsem dostala od Ježíška někdy na prvním stupni. Nebyla jsem z něj tenkrát nikterak nadšená, pamatuji si, že jsem si přála digitální, svítící. Teď o víkendu jsem naopak málem onemocněla, když jsem ho nemohla u našich najít. Vyhlášená celorodinná pátračka, přes půl Evropy volám sestře, všichni existenci plecháčku potvrdili, nicméně o jeho současném pobytu nikdo nevěděl nic. Nakonec byl nalezen, uff. Jeden z mých oblíbených principů feng-shui - tikající hodiny v místnosti - tak může být naplněn i u Kuby. Já totiž zbožňuji tento druh ticha. (Pravda - vím, někteří to nesnesou, kdysi nám jeden host po silvestrovské(!) noci sundal hodiny ze zdi, i s hřebíkem a kusem zdiva, aby se mohl v klidu vyspat ...).

Lampičku ke čtení asi schválně vyberu nějakou divočinu - high-tech, čistý design, veselou, ať z toho máme pěkný stylový guláš, že jo! A co bude příště? Očekávejte zvířenu.



6 komentářů:

  1. ahaaa .) neni bila jako bila .) tak uz to chapu, takhle je stolecek taky moc hezky :) budicek je roztomily, ja jsem taky v nejakem pohnuti mysli jeden koupila, a desila se, ze bude tikat hlasite.. taky sudnavam hodiny ze zdi (hrebicky nechavam .) a mam smulu, tika priserne!
    mno.. a neunikla mi kniha pohadek, porozhlizim se po nejake nove, takze jdu guglit, copak je tahle zac :)
    ps. nechcete si, pani, vypnout ten kod pri vkladani komentaru? je to neprijemnee, nikdy mi to nejde precist .)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kód odstraněn, kdybych pro tebe mohla udělat ještě cokoli více uživatelsky příjemného, okamžitě napiš :o).
      Knížka je od Majkla Viewegha, ale spíš pro trošku větší děti, dostali jsme ji na vítání občánků ... a mně se barevně hodila na fotku k polštáři/sedáku ...
      Nevím, jak Kiki, ale Kubušák teď ujíždí na haptických knížkách - všecko osahat, vyndat, otevřít, prostrčit - náš současný hit je tohle http://a-toys.cz/cz-detail-570040-mole-s-bedtime-story-pop-through-the-slot.html - mrkni.

      Vymazat
    2. ha diky za tip! u nas jede cvrcek a mravenci, trosku dasenka, pak http://www.kosmas.cz/knihy/150798/o-odvaznem-auticku/ a jeste tahle http://www.knihy.cz/nekouse-to-nestipe-to-nezlobi-to-copak-je-to/d-58770/ :))
      hapticke nemame, takze vyzkousime :)
      viewegha tedy nechame na pozdeji, uz dasenka ho po trech odstavcich nudi a chce jen prohlizet fotky .)

      Vymazat
    3. No, vy jste klasici, to se cení! Já díky za tip na tatrovku - must have, už jsme napsali Ježískovi, snad to nesplete ... :o) Vivat Kopřivnice!!!

      Vymazat
  2. Noční stolek vypadá skvěle, bílá barva je jen jemně nanesená. Moc hezké, natírání je mé hobby. Hezký den. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeeee, tak to jsem ráda, že se líbí, tím víc, že zrovna vám! Mimochodem, jak to vypadá s natíráním na bílo u vás - napjatě sleduji váš blog, kdy se objeví první obrázky ... :o)?

      Vymazat