pátek 2. února 2018

Pokojovky.co


Měla bych si pro ně vytvořit speciální hashtag: Mojí bývalí studenti.

O Honzovi a jeho novopunkové kavárně blízko Národní třídy jsem vám už psala. Nejvyšší Tomáš, kterého jsem učila, teď hraje v NBA a nejkrásnější Ríša zas v nové čertovské pohádce Zdeňka Trošky.

I Anetě jsem dávala jedničky a bylo jich hodně; navíc ona si od třetího ročníku zvolila můj společensko-vědní seminář Ekonomie a právo, a tak je takovou mojí mojí bývalou studentkou. A když s ní dneska sedím u kafe přes stůl a hledím na ní, říkám jediné: Až budu velká, chci být jako ona!

Nejen tak nádherná, že každý muž, který toho dopoledne vešel do dveří vinohradské kavárny Coffeeroom, hned přesně věděl, kam se dívat. Ale hlavně Anet teď vstoupila do výjimečného projektu, který ji samotnou naprosto vystihuje. Ona je nadšená, odhodlaná a ráno se budí s nápady, které prostě musí z její hlavy honem ven do skutečného reálu. Zároveň je tak sebevědomá, že když neskutečně narazí na někoho se stejným(!) podnikatelským záměrem, není pro ni problém se s jinými kočkami naopak spojit a jít do toho společně. Jsou to Pokojovky.co, kdy šarmantní partička tří mimořádně pohledných holek má spolu svůj e-shop na prodej pokojových květin a velmi stylových doprovodných produktů a služeb k tomu. Tahle trojka už si spolu stihla povyměňovat rostliny na Zeleném swapu ve Vnitrobloku, zorganizovat Pokojovky festival v Praze i v Bratislavě nebo mít rozkošný prodejní stánek na loňském předvánočním LeMarketu v Mánesu.

A Aneta jen září. Září a profesionálně dobře se orientuje mezi retro domácí zelení v terakotových květináčích s patinou. Bezvadně k ní jde lokální hipsterství pražských Vinohrad a Vršovic. Je vkusným miláčkem obrázkové sociální sítě ve vašich telefonech. A doma má třicet let staré kytky. Jenže navíc k tomu je nečekaně vtipně sebeironická, ukecaná, otevřená, finančně racionální a v marketingu má odpracováno víc let než by se vešlo na prsty jedné ruky. Až budu velká, chci být jako ona.

Dvojjedinečná (je z dvojčat) A. miluje kávu a město a svět. Na gymplu byla výbornou studentkou a buďte rádi, že ji znáte už teď - brzy si totiž začne plnit svůj velký sen. A má na to. Těším se s ní, těším se na ní a je mi milou ctí a velkou inspirací sledovat její cestu - její růst.

...

A milovníci nevšedních interiérů nechť se podívají, jak Aneta bydlí.
Ostatně i květinové vyladění a naladění kavárny Coffeeroom (ulice Korunní 74) je práce Pokojovek.

A moji velcí favority od Pokojovky.co.




...

A na konec pro vás ještě pravdivý backstage.

12 komentářů:

  1. Jejich prace je obdivuhodna a inspirujici. Sikovne holky. Krasne dny, Eva:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych si ale vybrala tu slečnu v růžovém. Je boží!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný byt a hezká záliba, já se řadím spíš k těm plantkiller, všechno mi chcípne, někdy se snažím aby ta rostlina vydržela a pak zjistím, že jsem jí utopila a ona mi shnila. Backstage je ze života, pravdivý a i tak rosomitnikovskostylový a dokonalý :D
    Jdu vařit Pavla

    OdpovědětVymazat
  4. OK, zatím nechám můj fikus dýchat.
    Ivan z JI

    OdpovědětVymazat
  5. Trochu off-topic, ale tu židličku sis vybrala/ti byla vybrána záměrně? :D
    Žana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miláčku,

      ty jsi zas nejvtipnější!!! Až přijedeš, jdeme tam spolu - akorát bacha: katedra tam není!

      Vymazat
  6. Rosi,
    Ty jsi skvělá učitelka/profesorka! :) Díky, díky, díky...
    Hezké dny, Peťka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to nevím, ale s Anetou jsme prostě byly kámošky dycky!

      Vymazat