pondělí 29. září 2014

Deset způsobů, jak si zlepšit sex


Tak takových rad člověk najde na internetu denně mraky.
Ale aby mi někdo poradil deset věci, co dělat, když trčím v dopravní zácpě, to ne!

S mužem máme troje rodiče na severní Moravě. Máme je rádi, navštěvujeme je, ale současná rekonstrukce D1 nás asi přivede k šílenství. Trasa Praha - Havířov, dobrých šest hodin, dvě malé děti.
(Varianta cestování vlakem teď není pro množství tašek, jeden kočárek a postýlku, otravnou dopravu na/z nádraží a následnou potřebu autosedaček v místě našeho rodiště ve hře.)

1. Co ale dělat? Fajn jsou audioknihy. Řekněme tedy rada číslo jedna: poslouchat, poslouchat, poslouchat. A vzhledem k tomu, kdo v naši rodinné partě poroučí, udává směr a taky mixuje, jedeme Hajaja vypravuje a spol.
2. Dále se nabízí poslech moderní hudby. Kubka už naštěstí netrvá jen na svěrákovsko-uhlířovských sonzích, takže všichni čtyři přikurtovaní k sedačkám můžeme v autě tančit třeba i na Richarda Mullera, Bereniku Kohoutovou nebo Tomáše Kluse. Proto taky Nebudu vám lhát, našel jsem pravdu v chlastu. Nebudu vám lhát, mým hrdinou je Kristu, si zpívá náš starší syn od letošního léta na celé kolo a stále. Napjatě čekáme, co paní učitelky ve školce na to. Zatím žádnou poznámku nedostal/zatím žádnou poznámku neměly ...
3. Pak se ještě dá v zastaveném vozidle, které se dlouhé a předlouhé minuty na cestě nehne z místa, svačit. Žužlat bonbony. Jíst jablko včetně ohryzku. Nebo kus po kusu konzumovat ze sáčku lněná semínka.
4. O poznání dynamičtější aktivita je pak zuřivě vystoupit z auta a vší silou skopnout dopravní značku, která omezuje povolenou rychlost v daném úseku na sto kilometrů v hodině, do příkopu. Ano, pokud stojíte a čekáte před Brnem směr Praha (nebo naopak, to je vlastně úplně jedno) v koloně dvě hodiny bez hnutí, ona se ve vás ta energie nasbírá. A plech to odnese. Přesně tak to včera ve 22:09 SEČ udělal jeden mladík na 172. kilometru.

A tímto s výčtem rad končím. Dál nevím. Dělat pořádek v cédéčkách a dát každé do skutečně jeho obalu? Suchoprdská nuda. Udělat si úklid v peněžence? Zoufale nebaví. Po klausovsku mazat z mobilu kontakty na současné nekamarády? Na můj vkus příliš konečné řešení.
Takže s mužem v autě nejčastěji (jen) plánujeme další kroky společného života na příštích padesát let dopředu, dětem lajnujeme jejich bytí rovnou do stovky nebo zcela nevyžádaně a hrdinně v jejich nepřítomnosti radíme našim mladším sourozencům, co a jak a proč by měli - podle nás - dělat jinak.

Nebo co vy? Měli byste pro náš lepší doporučení?

37 komentářů:

  1. Obdivuji každého, kdo jede po D1 na trase Praha - Brno a zpět. Sice jezdíme delší trasy, ale stát někde na místě by mi asi ublížilo na zdraví. :-) Doporučení nemám. U nás v autě na dlouhých trasách to vypadá podobně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Muž tvrdí, že by za tu dálnici měl jít někdo sedět ... !!! ... :o)

      Vymazat
  2. Vyrážet ve 4 hodiny ráno - máme vyzkoušeno. S malými dětmi trochu potíž, ale zase jede to! Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvážíme, i když riziko spícího i řidiče tu je ...

      Vymazat
  3. Koukám, že já to s tím (d)otěru chtivým individuem v Regiojetu ještě vychytala! :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já v zácpě za volantem háčkuju. Zrovna dnes jedu do Brna, vidím to na novou šálu :-D

    OdpovědětVymazat
  5. jsem raní ptáče, se dvěmi jsem si zatím netroufla, ale jedno dítko jsem běžně přenesla spícího do auta o páté raní a v půl sedmé tahala rodiče z postele :-)
    Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen aby ale všichni nezačali jezdit ráno,
      takže tedy ráno ale tajně ... :o)

      Vymazat
    2. toho se nebojí, jezdím tak už čtyři a půl let (letí to moc rychle:-( ) a ač jsem to radila spoustě lidí, auta na D1 nepotkávám :-)

      Vymazat
  6. A co než se D1 opraví, že by jezdili rodiče k Vám.....:))) a bylo by po starostech co dělat když to nejede :). Moc zdraví Lada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebo prostě jen ušít "víc" kabelek a koupit si vlastní tryskáč ...

      Vymazat
  7. Nezávidím, taky jsme to absolvovali s 2,5 dětmi :-)
    Jen jsme na opačném konci, takže jsme jeli tam i zpět na té šťastnější polovině D1 a bylo mě těch stojících v kolonách upřímně líto. Vyjížděli jsme místo v pátek odpo. radši v sobotu brzy ráno...
    Vědět, že tam někde stojíte, tak by se dal domluvit i bloggerský sraz někde u Vyškova, tam to stojí skoro pořád...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny srazy světa - u Vyškova!!! To by bylo, aby se v těch autech někdo navzájem neznal ... z vojny, z porodnice, ze základky, z juda ... :o)

      Vymazat
  8. Haha si ma pobavila, aj keď v tom aute to ako píšeš vôbec sranda nebola. Ako píše Olivka RegioJet to vyhral aj vtedy u nás, aj keď s nádchovým bonusom navyše:) Radu bohužial nemám žiadnu:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. OK,
      tak já dám děti na víkend do zoo a pojedu sama vlakem ... tedy sama a s kabelkou ... :o)

      Vymazat
  9. Tak to máme stejně... Olomouc - Brno - Jihočesko po D1, za 14 zase vyrážíme. Balím Kocoura Modroočka (mluvené+zpívané slovo ideál), Písničky z Breptánie, Splašil se kůň Našíř... a když už je hodně hustá atmoška, tak trsáme sedačka nesedačka na Ramones. To uvolní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si znamenám (a hned to jede - kasacink online)!!! Dík, mami.

      Vymazat
  10. My jsme to včera schytali při jízdě z jižních Čech a docházel nám benzín, takže nervy na druhou. Jet na Benešov je vždycky zážitek. Jediná chvíle, kdy bych si snad sedla i na motorku a kličkovala (teda jako spolujezdec). Jinak já občas jezdím někam s mým mužem, když jede pracovně, abysme si vůbec popovídali, protože doma furt jen něco řešíme a na HODNOTNÝ hovor prostě nezbývá čas. Pak nám nevadí ani ty kolony.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano,
      i my s Davidem často tak vyřešíme kde jeden globální problém světa! Až se divím, že se nás OSN neptá ... :o)

      Vymazat
  11. Jako řidič se nervuju,.... jako spolujezdec střídám háčkování s pletením a kdyby do toho děti zezadu nerozebíraly auto do šroubku, klidně bych to vydržela celé hodiny.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ten šicí stroj tak tlačí na stehnech ... :o)

      Vymazat
  12. Hm, poznam....este pomaha rozpravka na tablete. Co je vsak pre mna problem najvacsi, je potreba toalety v takomto pripade:))) ci uz u deti, alebo u mna:)

    OdpovědětVymazat
  13. Roso diky! Clovek se zasmeje pri cteni blogu a zvlaste pak pri Tvych odpovedich na komentare:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Klus? U nás jednou vedla Čtyři roky v PRDELI ! velká písmena = patřičný důraz. Zpívání hlavně na veřejnosti. Tož přežili jsme ......
    Do Prahy a zpět jezdíme vlakem :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, teda - vy jste mi pěkná rodinka .... !!! ... :o)

      Vymazat
  15. Co na Hradec? Vyřešili jsme nakonec tak, že jsme k rodičům nakoupili vše potřebné - od sedaček až po postýlky, prostě to za ty nervy na cestě nestojí. Sladký LEO za 500 pro celou familii a za 4 hodiny jsme tam nebo zpátky, pokud zrovna někdo nešťastný nehopne do kolejiště...Ale chápu, že možná je ještě těch tašek pořád moc. Tablet je dost šikovná věc. Nebo úplně nejlepší - peníze investované do benzínu dát do hotelu - ubytovat se a na víkend přenechat děti i byt některým z milovaných rodičů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně!!! To je můj sen: jet Leošem Exšprešem a spát pak v Miuře ... jsme to už tak jednou udělali a od té doby se mi o tom zdá ... :o)

      Vymazat
  16. Jezdím na trase Praha- Ostrava. Sama. A proto se D1 vyhýbám jak čert kříži. Jezdím přes Hradec-Mohelnici-Olomouc. Čas 4,5 hodiny i s přestávkou na kojení, čůrání, svačinu a hlavně kávu pro maminku :).

    OdpovědětVymazat
  17. Chci napsat, co přes Hradec, a ono už to tu je ;-) tak je přidám další hlas :-)

    OdpovědětVymazat