středa 3. září 2014

Velmi důležitej pytel


Od pondělí chodí Kubka do školky. Potvrzení o bezinfekčnosti jsme zapomněli doma, tak aspoň že ten - jak bylo důrazně a opakovaně řečeno na červnové informační schůzce - velmi důležitej pytel jsme s sebou měli.


Šila jsem ho dvě noční.
Teď když už je hotový, to zní fakt dost bizarně - vždyť je to vlastně jen takový obal na polštář. Který se navíc ne nepodobný dá v každém druhém papírnictví koupit za dvě kilča.
Ale je to holt prototyp!

A jak to teda bylo?
Nejdříve jsem si střih (40 na 50 cm) nakreslila na noviny, pak vymyslela systém kapes.
Kromě hlavní velké (vyztužené sakonem, aby se neprověšovala)  ...

má kapsář i dvě poloviční: na ponožky-kapesníky a spol., ale hlavně ...

... v levé z nich má Kuba zapošitou super-tajnou karabinku ...

na super-tajné pouzdro!

Znáte to. Vlezlé ráno a vy tak toužíte vzít si do školky něco svého! Poklady a jiné fetiše.

Právě na ně taštička je. Pečlivě ukryty tam na něj budou čekat, než se zase půjde domů!

Tak šťastnou jízdu školkovými léty, Kubínku!

35 komentářů:

  1. A vejdeš se mu tam i ty, kdyby náhodou ráno nechtěl odejít bez své úžasné mamky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od tatínka!
      Vodí ho tam taťka. A taštička by měla být prosím tě na dalekohled - Kubka se vždy předem totiž ujišťuje, že se na něj budeme (pořád?) dívat, jak si tam hraje ...

      Vymazat
    2. Ahaaaa! A možná tam bude časem dávat nepotřebné svačiny, jako se to dělalo na základce. :))) Teda, u nás na českém severu se to dělalo rozhodně. Na konci roku byl ten veledůležitý pytel plný... ne, jinak - byl prostě na vyhození :D.
      Ale to bych tomu od tebe samosebou nepřála!

      Vymazat
    3. To s těma svačinama se dělalo i tady u nás na severovýchodě ;) :D
      Krásný pytlík, obzvlášť ta schovka je parádní! :))

      Vymazat
  2. Milá Roso,
    tak to je ale velmi povedený kousek!!! A o té super-tajné kapsičce ani nemluvím!
    Chystala jsem teď pro našeho malého velkého muže něco podobného na ten den D...aby se tam vešlo všechno potřebné dle seznamu...jen nějak na ten seznam zapomněli napsat, že i maminka by si měla nachystat nějakou super-tajnou kapsičku...na kapesníky... ;-)
    Přeju Kubíkovi i ostatním dětem, ať je ten další velký krok v životě správným směrem, a nám maminkám, ať tu kapsičku na kapesníky nemusíme moc často otvírat ;-)
    Krásný den z Kolína,
    Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho vedla už loni, to byla úzkost, předat "moje miminko", které vůbec(!) nemluvilo, někomu cizímu,
      to bylo kapesníků ...
      ale letos - u nás už zívačka!

      Myslím (nejen) na vás, ať je první vylétnutí z hnízda fajn!

      Vymazat
  3. Taky jsem jeden vyrobila! Musel být růžový a tučňákový - sehnat růžovou látku s tučňáky se povedlo! Jen kapsičky nemáme skryté, ale jsou venku - 2 menší kapsy + jedna větší a jedna mega na zip a taky speciální úchytka na sponky... Koupený by nebyl ono... U nás je to jedno velké slzavé údolí - a to tam chodí s bratránkem, takže pláčou duet a já mám co dělat, abych nebrečela s nima a před nima... Naštěstí ségra je lepší a drží nás nad vodou! Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matko lvice,
      vydrž!!! Brečet teď je zcela normálka, ono si to sedne a jednou ... jednou přijdou ze školy a slovo učitelky bude víc než naše. Škandál!!!

      (Jakkoli to zní úplně blbě) - užívej si každou slzu!

      Vymazat
    2. Naše zkušenost s pláčem: Naše dcerka (dnes už osmnáctiletá) nastoupila do školky se sousedkou - kamarádkou. Ráno jsme je srdceryvně plačící odevzdaly učitelkám, v poledne jsme je plačící vyzvedávaly. Takže my dvě matky jsme prožívaly dopoledne s pocitem, jak se ty naše prvorozené celé dopoledne trápí, zatímco my si doma užívaly s miminy. Až jednou nás paní učitelka vedla potichu do třídy a ejhle: naše slečny seděly nad hromádkou Mateřídoušek a Sluníček, vesele štěbetaly, samé úsměvy... a ani slzička. Až po chvilce zjistily, že jejich maminky stojí nad nimi. Od té doby ani kapka. Takže přeji, ať to slzavé údolí rychle přejdete. Hanule

      Vymazat
    3. Ty děti, ty děti ... :o)

      A pusu vaší pubošce!

      Vymazat
  4. Já jsem se nad tou super tajnou kapsičkou úplně dojala. Jak si z toho vlastně udělala "velmi tajnej pytel" a má to příběh a Kuba musí být úplně hrozně moc pyšný, že má něco tajného a jiného než ostatní. Sama jsem napnutá, jak tam ty poklady na něj čekají a jak on se na ně musí těšit a jak se musí smát pod vousem, že tam má něco, o čem nikdo neví ani paničitelka!!!! Ha!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Promiň, ale já to tu musela dát.

      http://www.tchibo.cz/taska-pres-rameno-p400058420.html

      Pro Olíf s láskou!!! Super tajnej jelen ... :o)

      Vymazat
  5. Tak Emma má koupený a zdaleka není tak pěkný jako ten Tvůj! Jo a chybí mu ta kapsička ... i když u nás by nefungovala na věci přinesené z domova, ale na věci posbírané ve školce/venku. Obrázky, které pro nás Emma ve školce kreslí, je schopna stočit do malé ruličky, že by je určitě schovávala do tajné kapsičky. A nebo kamínky ... minule z venku přišla s plnými kapsami kamínků, že prý si je vezme s sebou k tomu moři a tam je dá do vody :). V rámci nepřekročení povolené hmotnosti kufru jsem jí to rozmluvila :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mami,
      jestli by nemáš nejchytřejší holčičku na světě - možná slyšela, jak v rámci globálního oteplování stoupá vodní hladina moří, a tak chtěla trošku břehu přidat ... :o)

      Vymazat
  6. Skryta kapsa musí být :). Já ji měla v zástěrce, tam se zas vlezlo maso z oběda, které jsem nechtěla a mamka ho pak na konci týdne objevila v sušené formě :-D:-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé! to jsem ráda, že jsem nebyla sama masová kapsářka! u nás se dokonce ustálil výraz "strkat maso do kapsy" = nemít koule na to říct něco na rovinu a stát si za tím (že to maso prostě nesním i kdyby mě mučili)

      a kapsář krása! úplně jsem zavzpomínala na mojí skříňku se zelenejma kostičkama a poličkou kam se úplně dozadu vlezlo ledacos... jednou i čepice plná berušek ;-)

      Vymazat
    2. Holky,
      vy jste teda čísla!

      Ale i tak vás mám ráda!!! ... :o)

      Vymazat
  7. Ty jsi tak vynalézavá!!! Nechat patentovat by sis to měla ;-) Šikulka!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Ten je krásný! Nejkrásnější!!!
    Ať se Kubínkovi ve školce líbí a ať ho to tam hodně baví!
    Já mít takovou tajnou kapsičku na důležitosti, tak chcu chodit do školky denně jen kvůli ní :-) Eli má teda ve školce erární pytlíky a jsou dost děsné ... loni měli taky škaredé, ale letos jsou ještě hnusnější ... Mají štěstí, že tam za ten loňský rok udělala takový pokrok a tolik se toho naučila, jinak nevím :-)) Letos je ve třídě starších dětí a už mi minimálně třikrát zdůrazňovala, že to teda fakt není žádná sranda ta školka, protože už nejsou prťata a teď se budou i učit, nejenom si pořád hrát ... a to je tam teprve třetí den! Jestli se s ní tenhle přístup potáhne, základku nemám šanci přežít .-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně zas přišlo, že u nás jsou snad všechny pytlíky šité!
      Některé jsou i s puntíky a některé i hezké ... !!! ... :o)

      Úplně mě oblil pot, jestli jako budeme všecky maminky soutěžit o Vánocích o nejhezčí kabelku pro paní učitelku ...

      Vymazat
  9. Jsem asi z jiné planety :o) Pytel? Potvrzení o bezinfekčnosti?
    To teda nevedem, zato fetiše jooo. Když byly barevné dny, nosily si děti i barevně ladící hračky. To bylo v modrou středu Šmoulů a Šmoulinek!
    Tak ať se Kubulínovi ve školičce líbí a má tam moře srandy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Okamžitě se běžím zeptat Kubuše, jestli ví, kdo jsou Šmoulové ... tady bychom totiž zase my mohli být za Marťany ... :o)

      Vymazat
    2. Já Šmoulu preventivně podepsala a kdo neměl, svedl pak bitku o taťku (Šmoulu) - učitelky byly na mrtvici. To bylo zrovna v dobu, kdy se dávali Šmoulové za body v Albertu, kdo ho neměl, jakoby nebyl!!!!

      Vymazat
    3. Tak hlásím, že my jsme mimoni, co nakupují v Intersparu ... :o)

      Vymazat
  10. Jéé ten je pěknej. Z toho modrého proužku jsem spáchala mlaďasovi kapsář na palandu - auta by už nebral-čtvrťák :)))). Ač jsem dosti vyztužila, tak se po naplnění stejně nějak kroutí. To ty to máš promáklé lépe. Zdraví Lada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty šiješ?????????????????????????????????

      A to mi říkáš až teď?
      Po všech těch společných letech ...

      Vymazat
    2. Tak jsem se nenasmála po ránu už dlouho :o)))). P čeká na zkrácení kalhot dva roky, M čekal na kapsář cca stejně :), tak jestli se tomuhle dá říct, že šiji tak to tedy jóó :o))). Nejdřív jsem se vymlouvala, že mám jen šlapací stroj, ježíšek to zařídil a já dostala elektrickej, tak jsem ho v zoufalství půjčila tetě. Švadlenka Ladunka(to bylo v jedné pohádce) :).

      Vymazat
    3. Potěšení na mou stranu.

      Mimochodem: taky mi leží vedle stroje jedny na zadku rozpárané kraťasy na tenis, ale ... to já radši ušiju 1000 kabelek než ... jedny trenky ... :o)

      Vymazat
  11. Bacha na ještěrky, šneky, žáby a jinou zahrádkovou havěť všelijakou - ideální schovka (ideální maminka)!!!!....

    OdpovědětVymazat
  12. Je fakt krásnej, místy mě mrzí, že v naší školce nějaký pytel vůbec není třeba :-) Zato potvrzení o bezinfekčnosti ano (a nosím ho od pondělí v tašce, ehm...)

    OdpovědětVymazat
  13. Taky si občas říkám, proč některé věci prostě nekoupím a radši se pořádně nevyspím, ale většinou mi to nakonec nedá..... Pytle máme naštěstí erární, takže sice nespím, ale kutím něco jiného (neméně důležitého) :-D

    OdpovědětVymazat