čtvrtek 6. prosince 2012

Systematikovo potěšení

Uviděla jsem tohle a nejedla , nespala, dokud jsem sama neměla.

Organizér se zipem.

Naskládala jsem si látky, žlutou lemovku vybrala podle Jany, koupila zip a podle něj vymyslela střih. Jednoduše: tvar organizéru libý mému oku, vnější látku podžehlit výztuží, dvě vrstvy vnitřních kapsiček, všechno sešít. Pak přišít zip, v návodu výše je pěkný trik s nastřiháváním (pro mě novinka, jsem čuměla) a našít šikmý proužek (u mě rozuměj, našít, vypárat a znovu našít). A jsem happy. Už se nemůžu dočkat, až mi paní na počtě dneska odpoledne řekne: "Občanský průkaz, prosím." Mileráda!




20 komentářů:

  1. Krásná látka. Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, z galanterky v Palladiu, prý patchworková ...

      Vymazat
  2. Ano ano, souhlasím, moc hezké. I ten stromeček je okouzlující. Přemýšlím, že ho spíchnu v ruce, když mě zradil stroj. Naštěstí vedle nebydlíte, tak vám konkurovat nebudem;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, a pak - chci ho vidět!
      Pro naše sousedy je stromek jistě zoufale málo barevný a blikající ... :o)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Kdyby dnes venku nesněžilo, nesla bych si ho jako psaníčko, pod paží ... :o).

      Vymazat
  4. takhle zorganizovane TRI karty, tuzka a balzam na rty, tomu rikal STYL!! mas muj nehynouci obdiv. ja uz vlastnim bohuzel novou obcanku ala kreditka, stejne tak jako ridicak, cili najit je v tech asi 30 vernostnich kartickach a 10 uctech a par stokorunach je pokazde adrenalin.. btw coffee heaven tam mas z nostalgie, nebo nakonec jeste zustaly v praze nejake kavarny? sem cetla, ze to koupila a predelala costa (fujky)?
    no a nelze nez nepochvalit krasne latecky, a fakt se ti to povedlo, pani na poste vypadnou bulvy!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A k panadolu jako nic nemáš??? Nu, dobře ... :o).
      Kartiček je tam samozřejmě milion, pod hnědými puntíky je ještě jedna kapsička, pravda - někde je lepší si karetku raději vyřídit, ať může člověk nakupovat v klidu a bez věčného dotazování ... :o).
      A nezapomeň ještě na slevové knížečky!!! (Pod občankou).
      Kávové nebe platí v Costě, ale já si ho nechám navždycky, protože krásnější kreditky na světě není, navíc dyť jsem tam za poslední rok nasbírala celé dva body!!!

      Vymazat
  5. Nevím do jaké míry je to eko a lokální, ale rozhodně velmi krásné!:) Strašně mě baví hledat v obchodech krásné látky, ale když člověk neumí šít, tolik si to nevychutná.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dě-ku-ju!
      Jen věz - když si člověk koupí krásnou (a samozřejmě drahou) látku, a pak má z ní začít šít, je zpocený ... úplně všude, je-li začátečník jako já.
      Btw: a ty jako nešiješ proč? ... :o)

      Vymazat
  6. Ha ha, protože jsem hrozně nešikovná:) Jako moje babička je švadlena, a když měla chuť mě to učit, byla jsem otrávená puberťačka, co o to nestála, a když jsem měla chuť se to (v dospělosti) naučit já, už se na to necítí zas ona. A já sama si netroufám, v praktických záležitostech mi nejde skoro nic¨:)

    A jak tys k tomu "načichla"?.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj příběh je prostý: já nejdřív 120 let koukala na všechny ty blogy, kde holky šiji, z vtipných látek, trendy věci (žádné trapárny), a pak šla na kafe s kámoškou, a ta mi řekla, že se chce na mateřské naučit francouzsky a já si pomyslela: "Ty vo.e, dyť ty by ses taky mohla nějak hecnout." A od září jedu. Stroj mám zatím půjčený od mámy, asi třikrát jsme si spolu sedly a ona mi ukázala, co a jak. Leč žije skoro v jiném podnebném pásmu, takže si dost sama šiju pokus-omyl. Střihu na netu je milion nebo spíš dva a řada věci je vážně na šití primitivní a v konečném důsledků děsně efektních!!!
      Za jedinou nevýhodu tohohle koníčka považuju jeho hlučnost, šiju v noci, a tak jsem zavřena sama v pokoji, bez mého milovaného ... ale jinak zase třeba párání je tuze tichá záležitost, to je fakt a ... já párám vskutku nemálo ... :o).

      Vymazat
  7. Hmm, to zní dobře a lákavě:) Já jsem to ale od babičky slyšela naopak, že i s jednoduchými věcmi je při šití hrozná piplačka:) Tak možná při druhý mateřský, že bych se do toho pustila?:) Teď mám v plánu kreslení, do kterého chci pomalu přeorientovat svůj blog:) Ale až budu mít co ukazovat, zatím tak asi dlouho bude ve stávající podobě:)

    A Ty si moc šikovná! A chci Tě vidět ve starDance:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, já tam chci taky, tančit se Švehlíkem!!!
      (A díky.)
      A těším se na novinky "u tebe".

      Vymazat
  8. Ty si taky fanynka Švehlíka? Já velká od té doby, co jsem viděla Hypermarket. Sice to má na csfd ani ne 50 procent, mě se ten film ale líbil a on v něm:)

    A už to tu nebudu zahlcovat, ráda Tě u mě přivítám (ach tyhle virtuální domovy:)), zrovna tam mám jednu novinku, těhotenskou.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co teprv Ocas ještěrky ...
      My dvě ale víme své, že?!? ... :o)

      Vymazat
  9. Tohle musím ušít všem svým kamarádkám, až... budu mít šicí stroj. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti fandím!!! Sama jsem začala v září ... :o)

      Vymazat