úterý 4. prosince 2012

Slonománie

pokračuje. 

Kuba je zvláštní člověk. Od roku nosí - navzdory našim protestům - jednoruč po bytě vysavač a hlasitě se při tom vždy směje. Rád ale taky přendává z jedné misky do druhé - kus po kusu - burizony. Hrubá síla i jemná motorika, kdykoli. Pro radost, si! Ve středu večer za oknem (samozřejmě až zazpívá, zarecituje a odhrká bezchybně vyjmenovaná slova) najde od Mikuláše slona. Jsem zvědavá, jak (a jestli vůbec) si pohraje.

Tlustokožce jsem objevila v Papelote, mají tam i jinou zvířenu určenou ke gymnastice.
Vše krásné, vše od Napoli.

Vůbec vám do toho nechci mluvit, ale až si to budete doma vystříhávat a sešněrovávat,
doporučuju provázek řádně napnout, jinak to nefunguje.
Vyfotila jsem jen návod, opačná strana Kubova elefanta ke zveřejnění není, původně jsem měla lanka volná, a tak jsem uzlovala a uzlovala,
což nakonec vypadá, jako že jsem se rozhodla pro paličkování, drhání koberce a háčkování rybářské sítě v jednom.
Ale slon se teď cuká ladně!

Kubušák v ponožce najde ještě tyhle kostky. Dávám odkaz, fotit jsem nemohla, jsou stále zabalené. Ale vy, co už máte džungle plné zuby, prosím - raději na něj neklikejte, mohli byste omdlít.

A ještě jeden Ind s chobotem - do třetice. Minulý týden jsem dostala první letošní péefko. Úžasné, musím se vám pochlubit.

Od Petra Síse, kterého miluju.
Všechny jeho knížky se dají číst a ohlížet furt a znova. Nedávno v Krausovi byl výborný - úspěšný, vtipný, nejskromnější.
A ze srdce vám doporučuju jeho audioknihu Tibet - dobrodrůžo a možná i slza v oku, uvidíte sami.

 Třeba tip pro ty, co si PF nevytváří sami.
Více na
http://www.kontobariery.cz/Projekty/Vanocni-pohlednice.aspx

Na závěr bych se vám chtěla omluvit, že do Vánoc už "Kubova džungle" nebude. Mám v hlavě ještě pár autorských nápadů, ale plánuju v adventu trochu tančit - něco okolo trouby (=cukroví), něco v kubánských barech(= vánoční večírky) - takže další Pokoj-story až v lednu, jo?!? Díky, jste zlatí!

12 komentářů:

  1. přidávám se k nadšeným fanynkám, super blog:)), myslím, že jsem tady teď strávila tak hoďku a půl!:)) kvalitní a vtipné, vážně, moc zdravím Olča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olčo,
      díky!!!
      Vtipná já jsem po tatínkovi, jsem ráda, že se ti to líbí - v reálném světě občas můj ostrovtip někdo nevydýchá ... :o).
      (Btw: Jdu říct muži, aby mi taky věnoval hoďku a půl ... skvělý nápad!)

      Vymazat
  2. Dobré tipy - zrovna jsem kupovala knížku Ptačí sněm - nádhera, kostky super, ostatní taky, díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neznám, ale hned si vyhledám ... taky díky :o).

      Vymazat
  3. .)) ty vyjmenovane slova chci slyset taky :))) a videt kubika behat s vysavacem tez, video tu jeste zadne nemas myslim ,)) priznam se, ze tyhle kresby nejsou uplne muj salek kavy, ale verim, ze kubikovi se libit budou! btw jak ty stihas byt tak uzasna a JESTE prispivat na charitu? no totok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ufff, to je úleva, konečně nějaký rozdíl, konečně něco jinak, konečně!!!
      (PS: Přispěl někdo jiný, já jen shrábla přání a nalepila na kredenc. Jinak já jedu v tomhle http://www.skutecnydarek.cz/)

      Vymazat
    2. haha tak smula, na skutecny darek se TEZ chystam, konec rozdilu .))) akorat musim vymyslet, komu to muzu dat, aniz by se nejak urazil nebo tak ,) uz loni jsem se chystala a vymekla sem :(

      Vymazat
    3. Kráva tchýni je moc, taky vím ...

      Vymazat
  4. A co tenhle slon? http://www.fler.cz/zbozi/samolepici-tabule-slon-1070179 Až budem mít jednou doma dětský pokoj (zatím, i když je dítko na cestě, bude s maminkou a tatínkem delší dobu v ložnici, holt to podkroví se teprve musí udělat...), tak něco takového by se mi tam moc líbilo. Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko,
      dítě v břiše? Závidím, ten klídek, pohoda, nožky hore - užívej. Ale přeju ti to - když je ten advent ... :o).
      Tvůj tip je kouzelný, teď jen - jak zařídit, aby volná tvorba synátora nepřekročila hranice elefanta, na zdi, na čisté zdi?!? ... :o)

      Vymazat
    2. Klídek a pohoda? Já nejsem na neschopence, regulérně chodím do práce ;-) Takže zvládat vše co normálně a ještě odpočívat, to je těžké :-) Ale nestěžuju si.
      A jak to zařídit, aby nepomaloval vše okolo? To netuším, jsem bez zkušeností, dítě mám zatím v břiše. Takže se leda vykašlat na slona a natřít celou zeď tou barvou, na kterou se dá malovat (magnetická, nebo tabulová, nevím, jak se to jmenuje) - ale to by byla velká škoda, když je ten slon tak super :-) T.

      Vymazat
    3. Z tebe bude výborná matka, jak vidno - poradíš si ... :o)
      Ale víkendy super, ne!? Já na tuhle "čekací" dobu zpětně děsně ráda vzpomínám!

      Vymazat