úterý 11. prosince 2012

Příběh s happy endem

Koupila jsem si novou tašku.


A záhy jsem zjistila, že mě přivede k šílenství! Z nosu mi kapalo až na špičky bot a nemohla jsem najít kapesník. Zvonící telefon byl pasé. A nejednou jsem si myslela, že věc - o které jsem měla za to, že jsem si ji vzala s sebou - zůstala doma. A doma jsem pak zjistila, že jsem ji měla, jen nenašla. Vykřikla jsem "A DOST"! Stačí, že mě společnost sama jako matku malého dítěte dost podceňuje, poslední - co bych tudíž potřebovala - je myslet si sama o sobě, že jsem ťula.

Taška je krásná, pudrová.
Ale potřebovala jsem do ní organizér. Nutně.

Nejdřív jsem váhala nad objednávkou tohoto. Pak jsem se ale vrátila nohami na zem, urputně se zamyslela(!) a přišla na to, že si ho přece můžu ušít. Sama. Hahaha.

Střih zadarmiko jsem nikde nenašla, a tak jsem si koupila tuten (je tři krát levnější než jen poštovné z Jižní Korey...).

Z návodu jsem byla zpočátku nešťastná, zoufale jsem ho nechápala, navíc autor (stejně jako já) neumí čárky ve větách a nebylo tak jasné, kde začíná a končí myšlenka, plus se tam objevovaly perly jako třeba vyset, což mi vhánělo vodu na mlýn stran ostrých slov vůči tvůrci postupu. Šila jsem to celé sobotní odpoledne. Tedy - četla si a šila. Ale dala jsem to. Šití samotné pak už pohoda, jen rovně, žádné zipy či lemovky. Vnější béžová látka (IKEA) je podžehlená výztuží, vnitřní kytičková zlevněný zbytek (Bellus). Asi bych si takovou romaťiku záměrně nevybrala, ale když jsem koukala po látkách v krámě, na pultu položená kabelka, čepka, rukavice, tahle květinová nádhera najednou prostě vypadala, že k nám patří. Tak jsem si ji vzala.

Jednou nevýhodou mého nového opusu je, že se mi teď do kabelky už třeba nevejde bochník chleba. Ale co, si můžu upéct domácí. Tak pá, dámy, končím - letím si založit kvásek ... :o).





24 komentářů:

  1. Téda kabelka je fajnová! Řeknu ti, že na takové návody bych asi neměla nervy. Zlaté Mariny, výklad pochopí každý....tedy i já a hlavně všechno vychází tak jak je v popisu.
    Ale organizér se ti vyvedl krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majdi,
      neštvi mě! ... :o) Na můj inzerát totiž stále nikdo neodpověděl, víš?!?
      Jinak díky za pochvalu, po pravdě - očumovala jsem - a to velmi - i ptáčkový organizér u tebe. Velká krása. A ty tvé cedulky - vskutku hodně inspirativní!!!

      Vymazat
  2. no super nápad, to by sa hodilo aj mne! a mimochodom tá tvoja kabelka je nádherná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bibo,
      děkuju!
      Jinak vystavená literatura není do organizéru povinná, ale tuším že i u vás by našla své čtenáře ... :o).

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Není, ale díky.
      (Btw:jak jste dokázala to srdce??? Wow!)

      Vymazat
  4. To potřebuju! (První odstavec je o mně - teda, teď koukám, že až ten druhý, jestli ta úvodní věta o koupi nové kabelky je odstavec...) A kabelka je teda moooc pěkná.

    OdpovědětVymazat
  5. A omlouvám se za ty smazané komentáře, ale když jsem to odklikla, a pak si to po sobě přečetla (já vím, správný postup je opačný), našla jsem ne přímo hrubku, ale chybu jo. A když jsem odklikla druhý komentář, v němž jsem se kála a chybu opravila, a pak si to po sobě přečetla (nepoučitelná, no), našla jsem ne přímo hrubku...
    Teď si to přečtu...
    Klik.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pondělí,
      ty jsi čistá duše, já tě chci domů!!!
      (Vymazané komentáře jsem navždy odstranila, takže už o tom nikomu ani muk, jo?!? ... :o))

      Vymazat
  6. Ts, dvaatřicet mi je a dodneška jsem netušila, že se dá kabelka organizovat organizérem. Zásadní nedostatek ve vzdělání! Takovejch pěknejch už jsem mohla mít, a nikdy jsem si je nekoupila, že nemají dost kapes. A že já potřebuju mnoho, mnoho, mnoho...!

    A kabelku pustě závidím, další můj problém je, že je mi všechno malé. Začala jsem u kabel na tahání obřího množství knih (a bochníku chleba) a přes krátké a krásné období, kdy jsem nosila klíče, mobil, jednu knihu a pár drobností, jsem volně přešla do dětného období, kdy je zapotřebí vzít s sebou půl baráku a pár cihel na stavbu dalšího, protože co kdyby náhodou. Modří vědí. A já tak toužím po nevelké, něžné, dámské... ech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas nevěděla, co je mem ... :o).
      Ty ženy malokabelkáčky taky vůbec nechápu.
      A harant-tašku mám výbornou na kočárek, ale nemá dlouhé ucho, takže teď - když už chodíme BEZ (rozuměj bez vuzku)- mi nezřídka chybí končetiny, kabelka padá z ramena, dítě padá na chodník ... vskutku noblesa, elegance a důstojnost ... tři v jednom ...

      Vymazat
    2. Harant-taška!:c)) Já jsem nakonec skončila u dvou věcí, které výrobci prezentovali jako weekender-bag... Představuju si osudy jejich kolegyň: tu romantický víkend v Paříži, tu služební cesta do Osla...

      Vymazat
    3. Tak to abyste začali děti brát na prodloužený víkend do Benátek či na otočku shopping v Londýně, ať to paní Tašce není líto ... :o).

      Vymazat
  7. Kabelka skvělá!....organizér úžasný.....ale co ta čepice a návleky?! O těch se vůbec nepíše a přitom by za zmínku stály ;)
    Moc se mi Váš nedávno objevený blog líbí - díky za něj!:)
    Ta Ita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy se mi též líbíte, má nově odtajněná čtenářko! Máte tuze dobrý vkus!!! ... :o).
      Čapka je KappAhlu, návleky tuztela http://www.fler.cz/zbozi/_brrrr-_-2201858.
      Pěkný den přeju!

      Vymazat
  8. tu tasku ti teda zavidim, muzu? a schopnost zorganizovat se do organizeru taktez. povedl se ti bajecne! a kulisek a rukavicky, hmmmm.. a ta auto knizka, dalsi hmmm.. no jako vzdycky tady, zname se :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reciproční závist, jo?!? Domluveno! Ti ji nechám též ponosit, se neboj ... :o).
      Jinak - kniha, náš nejoblíbenější kus, čteme dvakrát do hodiny. Sháněla jsem pod stromek i další, auto-moto, ale s fotkama(!), náročný úkol, až mi childless kámoška poradila katalog z autosalonu ... aneb když někdo nemá mlíko na mozku ... :o).

      Vymazat
  9. Krásná taštička, ušitím i látkami. Děkuji za odkaz na návody, jdu se tam prohrabat :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Takhle nádhernou kabelku před Vánocema? To už se teď nemáš na co těšit:) Organizér je bezva, opět tleskám a klekám před Tvou šikovností a chutí DIY namísto nakupování - kéž bych jednou dospěla ke stejnému cíli.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá I.,
      tašku mám už nějakou tu chvilku, takže neboj - seznam jsem Ježíškovi napsala i letos předlouhý ... :o).
      A mimochodem, málo co mi v životě jde tak dobře jako nakupování, můj muž by ti mohl vyprávět ... :o).

      Vymazat
  11. Já jsem u nás v butiku zjistila, že mají krásné jednoduché (bohužel dost drahé) kabelky, ve kterých je přenosná taštička - organizér se zipem nahoře, takže pokud člověk mění kabelky, tak přehazuje jen ten vnitřek, ve kterém už má všechny své potřebné věci. To mě nadchlo! Ale nekoupila jsem, drahota ...

    OdpovědětVymazat