pátek 8. listopadu 2019

Zváženo.cz


Nenechte se mýlit! Toto není Julia Roberts. To si moje kamarádka Marie s kamarádkami otevřela bezobalový obchod Zváženo - pár kroků od náměstí v Brandýse nad Labem a já vás do něj srdečně zvu.

Máte-li rádi čisté prostory, v historické zástavbě. Vyhledáváte-li osobní přístup. Vyhledáváte-li, když pro vás někdo vyhledává lokální dodavatelé. Když dobře zná jejich příběh a ten vám rád poví, zatímco vy si v klidu prohlížíte štítky na všech dózách a zásobnících do jednoho srovnaných v policích.

Za čerstvým projektem Zváženo stojí čtyři odvážné ženy - Barbora, Maru, Petra a Sophie, které vám nesou nabídku zboží bez obalu. Mouku, rozinky, kafe. A vy si můžete připravit a přinést vlastní nádoby, krabičky, plechovky a piksle z domova nebo rovnou na místě využít jejich skleněné banky uprostřed krámu a nakoupit do tamějšího skla.

My s dětmi jsme ve Zváženo strávili půl dopoledne a odnesli si základní chleba i ty nejsvátečnější dobroty jako je bezobalové sušené mango. A jsem ráda, že mám teď ve špajzu konečně nekonečné zásoby kypřícího prášku ve skleničce, špaldovou mouku ve větším skle a v oddělení kosmetiky jsem si prvně pořídila látkové odličovací tampony. Ač nesnáším praní čehokoli v ruce a prakticky to nedělám, u Zuz na instagramu jsem před časem viděla šikovný návod, jak se použité tampony dají dát jednou za týden v síťce do pračky s ostatním prádlem a dokonale vyprat. A to by šlo - snadné, praktické, normální.

Tak ať už jste místní nebo plánujete výlet za Prahu, stavte se do Zváženo a pozdravujte tam.
A buďte si jistí, že ani nemusíte říkat kód Rosa Mitnik, tam se vám totiž luxusní péče od entuziastických prodejců dostane zaručeně vždycky. A ještě k tomu navíc si zažijete ekologické blaho. Zvažte to!
Nakupovat bez obalu se totiž hodně vyplatí!

Adresa je Petra Jilemnického 15/4, Brandýs nad Labem.

Raw cukrovinky, sypané čaje, tabulky čokolády, čočka, bulgur, rýže, oleje - všecko o jejich sortimentu se dočtete na facebooku Zváženo.
A tady Miki, co mi zrovna váží makové musli se švestkami z Jankovy pece.


Je to zážitek - pro všechny!



Kdy ekologický postup nakupování je snadný. Na tabuli snad chybí jen 5. A přijďte zas.
...
A pro rodiče, co máte taky jenom jedny nervy, ještě honem doplním, že v krámku mají i malý dětský koutek s velikou tabulí.

4 komentáře:

  1. V nedaleké Lysé nad Labem už rok funguje něco podobného, Zrnka se to jmenuje, v pátek mají mléčné výrobky, v úterý se tam dá vyzvednout objednaná Polabská zelenina z Čelákovic a za tím to vše frčí, i na malém městě, tak snad svět spěje k lepšímu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooooo, to zní výborně! Držím všem palce a nákupní košík k tomu!!!

      Vymazat
  2. Hezký!prosímtě přiměj nějakou svou další kámošku, ať otevře bezobal v černošicích ok?;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Enyky benyky kliky bé ... aby to nepadlo náhodou na Tebe!

      Protože jako opinion leader jseš nejvíc!!!

      Vymazat