pátek 26. října 2018

Už jste mě viděli?!



"To ale nejsi ty.", řekla trefně moje sestra, když u nás jako první viděla kratinké video o mně a mojí kabelkové kariéře.

Nemůžu se sama na sebe koukat, ale pokud vám nevadí nadužívání ukazovacích zájmen a balastního slova jako, klidně se podívejte. Já si tak aspoň připomněla úplně zapomenutý moment z našeho zářijového mediálního dne, kdy si kameraman přál, abych kašírovala šití na stroji, ale jak Miki, tak Týnka trvali na tom, že budou šít se mnou a ani jednoho se mi nepodařilo od stroje odpárat.

A určitě si prohlédněte videa i všech dalších osmi finalistek soutěže časopisu Maminka. Všem závidím a obdivuji jejich civilnost a smysluplnou obsažnost sdělení. Podnikatelkám přeji jejich rozsáhlé nemovitosti a velké provozy a na Hrdinky se při finálové společné snídani osobně opravdu těším. Všechny jsou to dojemné ženy krásných tváří, pozitivní osobnosti plné odhodlání, naděje a zdravého rozumu!

A protože pravidla soutěže to dovolují, poprosila bych vás, jestli byste se taky stali porotcem a u mého profilu na stránkách maminkaroku.maminka.cz napsali svůj komentář. Vaše hlášky se sečtou a budou představovat hlas jednoho z porotců. A kdybyste již mírně podrážděně váhali nad tím, proč mi máte opět věnovat svůj čas a naťukat tam třeba, jak fajně se vám nosí moje kabelky, tak vězte, že jsem se jako jediná z finalistek nechala fotit ve vlastním, nikoli sponzorském, oblečení, aniž bych bohužel bývala byla tušila, že právě head of communication oděvního sponzora bude sedět v porotě. A ta mi myslím hlas (ne)dá!

Děkuji Vám za to. Děkuji Vám za všecko.






To je moje 1:41.

Tak která z nás to bude?

21 komentářů:

  1. Roso, ještě než si pustím video, musím Ti vyseknout poklonu. Že takhle dokážeš jít s kůží na trh. Že máš tah na bránu. Že jsi rozjela podnikání mimo svůj obor a ta radost z Tebe čiší. Je na Tebe David pyšný? PS: A samozřejmě Ti moc sluší, jako vždycky!

    OdpovědětVymazat
  2. Roso, já tě znám jen virtuálně, tvoje dvě děti,ještě před narozením.
    Díky tvému blogu jsem i já byla u začátku tvého šití kabelek.
    Až jsem zatoužila také jednu na kočárek vlastnit, pak ještě organizer, další kabelka byla tvídová, k ní do sady kosmetická taštička,...prostě jsi se sama od základu vypracovala za pár let až k podnikatelce !
    Kdo jiný by měl být tedy maminkou roku než ty ?!
    P.s.Video je na 1*

    OdpovědětVymazat
  3. Roso, nezačínala jste šít s Bellet, s časopisem Marina? Eva

    OdpovědětVymazat
  4. Tyjo, super video, z fotek jsem si představovala jinou ženu :-) A asi jsem teda byla naivní, ale myslela jsem, že vše je z rukou Rosy :-O Terka

    OdpovědětVymazat
  5. Rosi, poklade, moc držím palce! Jsem nadšená, že jsem Tě mohla slyšet mluvit...pa Vokopka

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem nějak měla dojem, že vše šijete sama.
    Jinak psala jste, že jste si oblečení vypůjčila z Nily. A teď píšete, že jste byla ve vlastním...

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem naivka a tašku od jiný švadleny bych nechtěla, jedině od Rosy, to mě trošku zklamalo, no a to oblečení bylo určitě myšleno, jakože se nenechala obléct od sponzora soutěže, ale oblékla si oblečení dle svého gusta(byť půjčené z NIly). Nicméně, i tak, držím palce a přeju výhru právě tobě, protože tě čtu už od pravěku a kdo jiný, než Rosa... :D
    Pavla

    OdpovědětVymazat
  8. Krásná jste, děti též, šikovná, vtipná, ale... jako mnohé mne zklamalo, že prodávané nešijete pouze sama, z vaší sebeprezentace to nikdy nevyplynulo. A nikdy ani zmínka o tom, že šijete organizér podle střihu z časopisu Marina. Vůči zákaznicím mi to přijde nefér. Ale takový je život, důvěřuj, ale prověřuj. Hodně štěstí. Hana

    OdpovědětVymazat
  9. Podívejte se na eshop, kolik je tam zboží... Opravdu tu někdo čekal, že Rosa šije všechno sama? Ještěže připustila, že materiál nakupuje! Jinak bychom si dá mysleli, že zpracovává pouze bavlnu a len z vlastní zahrádky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, čekala bych, že když například u panenky Rosy uvede autorku výtvarného návrhu JouJou, že také uvede, kdo panenku ušil. Jinak totiž vytváří falešný dojem, že ji ušila sama.
      Atd, atd.
      Není potřeba být ironická.

      Vymazat
    2. Souhlasím. Na e-shopu muže být třeba sekce Náš tým a v něm medailonky švadlen, které pro danou značku šijí. A v zaslané kabelce lístek: tuto kabelku pro vás navrhla Rosa a ušila Maruška.
      Lea

      Vymazat
    3. Lea to napsala slušně a skvěle. Dobrý nápad. A já bych to hodila ještě o level, ale to by musely švadlenky souhlasit. Udělat článek o celém šicím týmu a s fotkami.

      Vymazat
  10. Já ano,čakala jsem že vše vytváří doma ve své dílničce, stejně jako šije sama spousta jiných švadlen s osobitým zbožím. Chápu, že už je teď jinde, ale překvapilo mě to a musím napsat, že to pro mě ztratilo to kouzlo - ale co už, každý si nějak musí vydělávat. Jen to tajemství mohlo být odkryto nějak s nástupem nových cedulek, e- shopu atd. a ne až když potřebuje naše hlasy v soutěži. Která mimochodem není objektivní, jak jste se mohli dočíst, někdo tam měl v hlasování robota, pro někoho zas hlasovaly skalní fanynky několikrát za den......podivné, ale dosáhnout svého cíle se nějak musí. To jsou moje dojmy, ono není nikdy nic tak krásné a růžové jak si představujeme a tady jsem se utvrdila, že ani značka RosaMitnik, není tak poetická a pohádková jak jsem ji chtěla mít.
    Pavla

    OdpovědětVymazat
  11. Rosa to, že kabelky šijou ještě další ruce zmínila už před nějakou dobou, stačí číst články. Také mě to trochu překvapilo, ale proč ne. Nápad a styl je stále Mitnik a to je přece to, co dělá její kabelky jedinečnými. Roso, moc ti fandím, vždyť tento blog sleduji stále a téměř od začátku. Tady si odpočinu od starostí, pokochám se a zasměju (a někdy i popláču ;)). Krásný den :)

    OdpovědětVymazat
  12. Bez ironie, jen dotaz neznalého.
    Jak se laikovi vysvětlí, že finální cena 24cm panenky je 900kč?
    Materiál,čas, švadlena,autorská značka se vyčíslí jak...
    Děkuji. Opravdu mě to zajímá. Já bych prodávat neuměla už kvůli kalkulaci.
    Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezlobte se, ale cena se nevysvětluje. Je otázkou nabídky a poptávky, pokud cenu nadsadím a neprodám, cenu snížím nebo se mi nevyplatí výrobek prodávat. Je dost lidí, kteří třeba sami něco tvoří a dokážou ocenit kvalitu a originalitu a mají představu o časové náročnosti.
      Mě spíš zaráží za jak nízkou cenu mnohdy švadleny prodávájí, kdy jenom trochu znalému je jasné, že pokryjí sotva náklady na materiál.
      Jinak v ceně by měl být započítán veškerý materiál, odměna švadleny,amortizace stroje, náklady na nájem (i když pracuji doma, tak mi taky vznikají náklady na údržbu, vybavení), energie, zdravotní a sociální pojištění, daň, náklady na reklamu, účetní, zisk atd.
      Eva

      Vymazat
  13. Rosin blog sleduju už hodně dlouho a spíš tedy nahlížím a inspiruji se než bych komentovala, ale tentokrát tedy musím okomentovat, protože mi to nedá. Jsem docela zklamaná, také jsem žila v domění, že Rosa Mitnik vše šije sama. Jako napadlo mě že ne, když jsem koukla k ní do e-shopu, ale pak jsem si hned říkala, že by to přece svým čtenářkám řekla a já jsem tedy nic podobného nezaznamenala. Asi jsem naivní, jasné, nic na internetu nemusí být jak se zdá a mediální obraz je jen takový, jaký si ho dotyčný vytvoří online, ale stejně mě to mrzí, už tento blog asi nebudu vnímat jako dřív. A rovnou mě napadají další věci, jako jak to třeba je s doporučováním různých značek hraček a oblečení a všeho co najdete na blogu... jsou to placené spolupráce nebo nejsou, nakupujete si ty věci sama, Roso, nebo je dostáváte a ještě dostáváte zaplaceno za recenze? To u článků také není uvedeno. Ach jo, připadá mi, že jsem přišla o svůj oblíbený blog. Zdenka

    OdpovědětVymazat
  14. Holky,

    nebojte – šiji stále opravdu hodně, a tak stačí věřit štěstěně, že právě vaší kabelku jsem ušila zrovna já.

    Mrzí mě, když čtu, že jste zklamané, ale když se mé podnikání v roce 2014 rozjelo, mohla jsem se z veliké kabelkové poptávky buď zbláznit, nebo si k sobě najít švadlenu. Pořád ale platí, že život mé tašky začíná dobrým nápadem, následuje výběr krásné látky a ta správná volba koženky k ní, pak přijde vlastní střih a kompletace všech komponentů kabelky. Když je kabelka ušítá, vždy ji pěkně nafotím na e-shop, případně i pro vás na blog a vytvořím on-line produkt. Ani umění kabelku prodat není nic opomenutelného, a jakmile se tak stane, tašku čeká finální osobní zabalení a odeslání zákazníkovi. Každá moje kabelka mi tak poctivě projde rukami nejmíň stokrát!

    Najít si v Praze výbornou švadlenu, která je ve své práci i profesionál, bylo pro mě, chcete-li to vědět, nesmírně těžké. S některými z nich dnes spolupracuji dlouhodobě, jindy zakázku zadávám pouze sezónně. Poznala tak jsem kabelkové mistryně i machry na dekor.

    Však jsem si pomocné ruce úspěšně hledala i přes svůj blog - http://blog.rosamitnik.cz/2016/02/inzerat.html – pamatujete?

    Jen podle Bellet/Marina jsem opravdu nikdy nešila. Stačí si zadat do google „bellet organizér“ - můj vizuální styl byl vždycky jiný; jednoduchý, čistý a bez manýr.

    Ať se vám všem daří. A děkuji za podporu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brouku, dostat od Tebe balíček poštou je jedinečný zážitek...všem vřele doporučuji...jeď dál, jsi skvělá ...pa Vokopka

      Vymazat
  15. Při uspávání dítka se mi podařila dohledat Rosin úplně první organizér do kabelky ever a vtipný článek o něm http://blog.rosamitnik.cz/2012/12/pribeh-s-happy-endem.html .

    PS: Všimnete si zajímavé detailu na Rosině nové kabelce z článku, který přenesla na kabelky, které šije, ať už ona sama nebo švadlenky podle jejího zadání.

    OdpovědětVymazat