středa 29. května 2013

Výpůjčka


Lada mi půjčila knížku - Povolání: Žena. Jestli taky občas míváte intenzivní hluboký pocit, že jste největší chudinka na světě, vřele doporučuju. Budete se smát. Hlavní hrdince. A pak sobě!

Stylově bych ji zařadila k chlapcům jako je Woody, David nebo Leo. A v téhle partě pak chybí jen Kingsley a jeho Lucky Jim.

Nejlíp se mi na těle i na duchu udělalo po povídce Jaká matka by ... vydržela celý den bez holení.





36 komentářů:

  1. To zní skvěle, to si taky musím půjčit.) Jinak já teď zase čtu za Šťastným manželstvím, taková populárně-odborná knížka z 60. let s důrazem na plnění manželských povinností, taky super:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píšu si ... péče o manželství především ... :o)

      Vymazat
    2. Kdy takový knihy začnou číst i chlapi? Hm...? :)))
      Ale jako samozřejmě, na nic si nestěžuju! :D

      Vymazat
    3. Nech si vypsat šek ... :o)

      Vymazat
  2. Škoda, že se mě nikdo neptá, kam se poděly ponožky. Jasně vidím ten zasněný pohled: "Odebraly se žít s Ježíšem..." (A mohl by, naše levé ponožky jsou nedostatkové zboží. U malýho malýho to chápu, půl svého žití stráví tím, že se snaží si je sundat, a dost často se mu to podaří - mám sice dojem, že krom jednoho případu mě vždycky nějaký milý člověk v tramvaji, v obchodě... etc. upozornil, že jsme přišli - toto není mateřský plurál - o kus oděvu, ovšem to může být jen dojem. Ale kde jsou ksakru MOJE levé ponožky, když nohu o nohu jako kobylka netřu a textilu se na veřejnosti nezbavuji?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už dávno je přece známo, že pračka žere ponožky... ;)

      Vymazat
    2. Chvalabohu za uzavřené boty: v nich může být každá ponožka z "jiné kolekce", a pak tu jsou sandály - a do nich samozřejmě naboso ... má životní ponožková strategie.
      Jinak,
      mé trauma je z tisíce stejný/a přec trošku jiných černých pánských ponožek. Dohledávání druhé do páru považuju za ... manželské mučení,
      Nobelovu cenu za černé ponožky s barevnou špičkou z MaS!!! ... :o)

      Vymazat
    3. Trauma z černých ponožek mám taky, naštěstí muž pochopil a stačí mu je vyskládat bokem ;-) A jinak u nás zase vedou tesco ponožky s tenkým barevným proužkem nahoře, ty vypadaj "umírněně" i v pantoflích v práci.

      Vymazat
    4. Roso - ! Ty stejně barevné nejsou stejně dlouhé a naopak. Nikdy. Nechápu. (Takže už víme, co dostane Nejslawnější k Vánocům.)

      Myyna - Kdysi jsem synkovi četla Lichožrouty a mám silné podezření, že si to autor nevymyslel...:c)

      Vymazat
    5. J0 tak mi jsme to tedy pojistili na všech frontách-Lichožrouty jsme koupili i na cd,čte Bára Hrzánová.Mám plán,pouštět furt dokola a třeba se začnou fusky navracet....asi ne co?Lada

      Vymazat
  3. A že žehlící prkno není stálým kusem nábytku,na který se stále něco odkládá....Voči z ježka,milá Roso,úplně se červenám:)))).Zdravím Lada:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A moje nej:
      "Vypiš mi šek" - to jsem zařadila do svých mešuge hlášek, kterým nikdo nerozumí a směju se jim vlastně jenom já sama,
      a pak:
      "Uvařím jídlo a někdo ho sní, ustelu postel a někdo ji rozhází ... nikdy to nemá konce." - tady se jako trochu usmívám a trochu ne, protože přesně tohle je pro mě na mateřství nejnáročnější, i když jsem to vždycky strašně chtěla ... Ten život ... :o)

      Vymazat
    2. Jojo,myslím,že si v ní každý něco najde,nebo i každý se v ní někde najde....:))L.

      Vymazat
    3. Přesně,
      plus každá máme svou Beverly ... :o)

      Vymazat
  4. Díky za rozveselení :-) Mateřský život mě za nějakou chvíli čeká a je fajn vědět, do čeho člověk jde :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt?!?
      Tak to gratuluju a držím palec!!!
      A přeju, ať si to užíváš a ... máš čas i na čtení (chichi, řekla jedna tuze zkušená matka) ... :o)

      Vymazat
    2. Díky :-)
      Doufám, že trpaslík před spaním ocení jakoukoliv literatůru, minimálně dokud tomu nebude rozumět a taky že budu mít mentální kapacitu na to, abych zvládla víc než Hrubínova čtyřverší :-D

      Vymazat
    3. Hele, nevím, jestli vědci na to mají nějakou teorii, ale já asi tři měsíce po porodu dokázala číst jen nadpisy novin,
      víc nic,
      fakt to nešlo,
      jsem vůbec neudržela myšlenku ... bála jsem se, že je to navždy ... a jestli jsem si v porodnici nevytlačila i mozek z hlavy ... :o)
      Drž se!!!

      Vymazat
    4. každý to má jinak, neklesejte na duchu :) někdo odloží mozek do úschovny, dokud kojí, já jsem shledala svou mentální kapacitu téměř nedotčenou (kromě přirozené eroze časem :))

      Vymazat
    5. jo, a pětiměsíční prďole jsem četla Warm Bodies v originále... líbí se jí zvuk angličtiny a já doufám, že obsah ji příliš nepoznamenal... :D

      Vymazat
  5. Výborná povídka, díky, podívám se, jestli to není v knihovně. :-) Je to všechno tak, neviditelná práce. A ponožky a Ježíš:-)).No, vzhledem k tomu, že jsme "praktikující křesťané", tak to použiji a jsem zvědavá na reakci :-))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy až sama podlehnu fámě, že jsem celý den nic nedělala,
      nebo se spíš ptám, co jsem jako vlastně celý den vlastně dělala ... šílenství ... :o)

      Vymazat
  6. :))) jaka klasika .) a to my mame ty deti jeste malinke, a (aspon ja) se upinam k tomu, ze jak bdue vetsi, bude to lepsi .) AHA, nebude, sousedky me porad varujou .))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mluvení,
      si každý den před spaním říkám, ať už zítra, ať už zítra prosím začne ...
      V sobotu jsme jeli s kamarádkou se stejně starým mini-člověkem v autě a ptal se, co to je, Romča říká, že Sparta - fotbalový stadion, hraje se tam fotbal
      a pinďa se ptá: "Na co?" Všichni přítomní dospělí okamžitě vyhrkli svou vlastní odpověď,
      DOST se naše představy o fenoménu fotbalu lišily,
      myslím tedy ... že až přijde mluva a (nikdy nekončící) období otázek,
      to bude teprv šichta ... :o)

      Vymazat
    2. na co?! to by mě taky zajímalo :))) tedy ty odpovědi, protože sama jsem strávila pubertu na tribuně... ovšem definovat to, to je oříšek!

      Vymazat
  7. ahoj Rosa, Erma je úžasná. Kniha jej najlepších fejtónov, vydaná po jej smrti, tuším Navždy Erma-nie som si istá, je u nás v rodine kultovou záležitosťou. Vrelo odporúčam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píšu
      a běží do knihovny,
      stejně už mám zpozdné ... :o)

      Vymazat
  8. díky za povídku, projasnila mlžné ráno :)

    OdpovědětVymazat
  9. Roso, tady se najdou skvělé tipy na čtení - Rybí krev už jsem přečetla (přiznávám, i slza ukápla), včera jsem si z knihovny přinesla Se šarmem pařížanky, Hra o manželství, Snědla dětem sladkosti a na poslední chvíli jsem ulovila Povolání: Ž., paní knihovnice ji našla ve vyřazených!, je moje za 1,- Kč
    PS vtipně napsané "rady do manželství" jsou ve Vyznáte se v tlačenici aneb Úvod do štikologie od Nataši Tanské, až nebudete (nebudeš?) mít co číst, můžu zapůjčit. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znamenám si a děkuju moc.
      A jsem ráda, že se čtivo líbilo.
      A tykačka je jasné, dyť se známe ... :o)

      Vymazat
  10. Hehe, dobrá povídka. Sice trošku klišé, ale to se dá odpustit, výborně jsem se pobavila, díky :D

    OdpovědětVymazat
  11. Skvela povidka! Chudak Frank... ;-)

    OdpovědětVymazat