pátek 31. května 2013

Hlavně aby byl tmavě modrý

Napsala.
Košíček do koupelny.




Škoda že nemůžu každé zboží předávat osobně. 
Tahle spokojená majitelka se s košíkem okamžitě začala fotit na fb a nahlas přemýšlela, jak s ním bude chodit po ulici.
Prostě srandy kopec!

Naopak myslím, že bych si neuměla stoupnout za pult a své věci nabízet. Šikovné kamarádky z keramiky mají plno hrůzostrašných historek, kterak si pronajaly stánek na vánočních trzích a prodávaly své šperky/šaty/keramiku. Peklo je to prý být hned vedle klobás, lidé s mastnou pusou a kapajícím párkem jen ohlížejí vaše zboží, a pak ani ne opodál šeptají "Mámo, to maj drahý". Těžko snáším kritiku svého šití, případné odmítání kupujících bych asi neustála. Pusu mám prořízlou a umím mluvit víc než nahlas; spisovně, rychle a přesvědčivě  Ale ta má ješitnost. Teď mě napadá, že jsem vám asi ještě ani neřekla, že jsem si onehdá málem plácla s mou manažerkou. Manažerka Rosy Mitnik! Jenže to bylo k půlnoci a já měla upito a velké oči. Ráno jsem vrátila zpátky na zem a doufala, že si to ani jedna z nás nebude pamatovat.

Jani, díky!

23 komentářů:

  1. košíček nááááádherný....musím predstaviť aj svoje...
    ale....s tou manažérkou to nie je zlý nápad. Tiež neviem ponúkať vlastné výtvory. Takéto riešenie ma napadlo už dávnejšie, ibaže ....kto by toto robil a za čo?
    Ľudí typu "mámo, to maj drahý" si netreba všímať, oni nie sú cenová skupina...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uka uka,
      jsem na tvé košíčky zvědavá, těším se!
      Jinak myslím, že manažerů je všude plno, stejně jako ředitelů a poradců ... :o)

      Vymazat
  2. Ty puntíky mě tak baví:) Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Áááááááááááá, ten je! <3 My jsme dnes obě puntíkované! :)

    OdpovědětVymazat
  4. chcela som napísať ...cieľová skupina.....a podarila sa taká pravda :))

    OdpovědětVymazat
  5. krásný je :) začínám čím dál víc toužit po něčem ©Rosa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Och,
      to ráda slyším, já stará ješitka ... :o)

      Vymazat
  6. Tento sa fakt podaril! Ten náš háčik v kúpeľni je tiež taká sirota úbohá, mala by som sa ja veru zamyslieť nad týmto stavom a rýchlo niečo puntíkaté zariadiť.

    No a ten predaj, uff, keď robím napr. deku len sa usmejem ak mi niekto povie za čo by som to mohla predávať...väčšinou to nestačí ani na materiál. Ľudia nemajú ani len predstavu, a čo ešte tá práca, krv, pot, dlhé hodiny beznádeje, vzletov a zas pádov, preťažené zápästie, a nakoniec Vám to ofrflú, že drahé...no nech... to radšej s láskou darované a tam kde to ocenia:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo,
      a naopak já každému zulíbám ruce, kdo mi přinese hand-made dárek,
      je v tom strašně energie,
      já to cítím ... to se koupit nedá ... :o)

      Vymazat
  7. Je pravda, že osobní předání by mělo něco do sebe....Párkrát se mi to už povedlo a vždycky to bylo docela příjemné setkání. Jen prodej u stánku mě hrozně stresoval...Možná kvůli tomu, co píšou holky nade mnou. Obecně Češi moc neumí ocenit ruční práci. A za třicet korun na hodinu fakt nešiju...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani,
      tvoje tašky bych já prodávala nejraději na světě, svoje nikdy!
      Plus přesně přesně,
      cena za hodinu
      a ten nápad k tomu, že?! ... Nicméně mám "obrovské" štěstí v mém muži, dost mi v marketingu radí, rád a zdarma ... :o)

      Vymazat
  8. Já ti nevím, Rosičko... Mně se líbí, že ti obchody fungují takto personalizovaně, stylem zákazník popíše svoji ideu a ty jí zvěčníš a otiskneš tam kus sebe. Každá ta ušitá, vyrobená věc má svého ducha, a to se mi hrozně, hrozně líbí. Nedokážu si představit, že bys našila nějaké kusy do foroty a pak to někomu úplně cizímu nabízela. To je jako být chovatelem pejsků a trnout, komu to nebohé psí mláďátko dám, bude to dobrý pán, rodič? Není už od pohledu podezřelý? Chm?

    A navíc - nejlepší marketing je ten per huba a nejlepší prezentace produktů jsou vlastní mikropříběhy, kterými nás zásobuješ :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc,
      i mně se to líbí, jak to je ... budu pokračovat,
      spokojená, komorní ... především mamka ... :o)

      Vymazat
  9. Ano, Rosi, je to s tím přímým ,stánkovým, prodejem někdy docela síla. Sama mám ráda věci na objednávku, ale zase jen určitého typu .( To když se někomu něco konkrétního líbí a chce jen větší, širší, konev ve stejném dekoru atd. Ne typu, paní vy děláte tu keramiku, tak já bych potřeboval takového velkého růžového trpaslíka s baretem asi tak za stovku..( i to bylo a daleko větší hrůzy- nic proti trpaslíkům...:-) ). Ale ještě větší síla je, když je člověk nucen obejít obchody,galerie se svým zbožím a nabídnout se. Chápu, že majitelé mají naprosto nárok si vybírat, ale někdy ty řeči... Jsem ráda, že jsem měla jiné zaměstnání a výrobu je jako "bočák" a nemusela posléze absolvovávat tyto záležitosti. Na rozdíl od mých mnohých kamarádek. Holt, lidí, kteří ocení ruční práci není až tak mnoho.A někteří by si rádi něco koupili, ale zase jim to nedovoluje finanční situace...Je to téma na minimálně seminární práci..:-) M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám s tímhle vůbec zkušenost, s ruční prací, ke kabelkám jsem vlastně přišla jak slepý k houslím, ale dost jsem se tím naučila ... zkušenosti/zážitků/životních lekcí za toho půl roku mám teda pěkně ... kladných i záporných,
      nečekané,
      ale jsem za to ráda. A o tom se mi změnila optika stran rukodělné práce ani nemluvě. Jen, skoro si teď nejsem schopna koupit oblečení,
      vždycky vidím, jak to není dobře ušité ... :o)

      Vymazat
  10. Roso, já si naopak myslím, že byste právě měla stoupnout za pult, kritiky se vůbec bát nemusíte! Vaše psaníčka s přehazovačkou jsou originální a úžasně minimalistická! Kdybyste k nim šila ještě tašky na notebook, byl by to určitě zajímavý bysnys a já bych si ji určitě k psaníčku pořídila :-) Těším se na to moje :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo,
      Donald Judd, Sol LeWitt a já ... :o)
      Prosím, těšte se, jen co opadne vodám, vydám se na nákupy.

      Vymazat
  11. ty to vzdycky umis tak hezky napsat .) mne se zda, ze si manazerku delas vcetne marketingoveho planu docela uspesne sama, fakt! delat veci na zakazku je v mych ocich docela narocne, dkyz ma nekdo nejakou utkvelou predstavu, aby se mu vyplnila.. ale asi je to kus od kusu fakt jine, a jdes na to dobre - kdysi mi ve skole rikali, ze moderni, marketingovy pristup k veci nejdriv zjisti, kdo co chce, a pak to teprv zacne vyrabet ,)) takze zadne zasoby na sklad, to uz je davno pase ,))) btw hlidas mi ten puntik jo? dikiii .) (mam ti zas psat, jak je kosicek bozankovy?! jen se mi zda, ze mu bude samotnemu smutnoo, to me prekvapilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt?!? To jsem celá dost překvapená, že jedu podle moderního marketingové přístupu,
      když nám - také kdysi - říkali ve škole o ženách Karla IV. apod. ... :o)
      Puntík ti strážím,
      co bude k tomu? Trenčkot? Takový bych chtěla já ... :o)
      A díky,
      díky
      a díky!!!

      Vymazat