středa 22. května 2013

Fusion hotel

Dostala jsem dárek. Noc v hotelu.

Den předtím jsem doma řádila jak černá ruka. Nechtěla jsem, aby Kubově guvernantce vypadla na hlavu celá naše domácnost, kdykoli otevře kteroukoli skříň. Vstup do nové sezóny, zase nové hadry, botky, kabelky; zimní věci řádně neuklizené, plus resty z minulých let (v případě mého muže i minulého století). Bojovat s přecpanými almarami jsem chtěla ale důstojně. Muže jsem tedy vlákala do postele, otevřela mu víno a hupskala po poličkách nahoru dolů, ukazovala mu, co nechat, co darovat a co do charitativního kontejneru. S rostoucí hladinkou v jeho krvi se zvětšovala i kupka v modré IKEA tašce. Nakonec jsme navršili tři. Úžasný to pohled na ložnicovou skříň, energie proudí, jak by řekli mistři feng-shui. Sama energicky též nakopnutá jsem se vrhla i na svou půlku a přítomné sestře nadělila pár svých kousků. Znáte tohle fešn motto: Už nejsem tak mladá, abych mohla nosit levné věci? Spokojená já, spokojená sestra. Nedbala jsem nočního klidu a řádila dál: na řadě byl botník. Dobrá třetina šla pryč, kousky vzhledem nedůstojné, okopané, sešlapané, zlomené. Měla jsem takovou radost. Tolik místa! Tolik čchi. Jen malá otázečka stranou: co děláte se starými dětskými botami?

Spokojená že opouštím uklizený byt, jsem si v neděli sbalila: kartáček, prádlo, foťák, olíbala syna ze všech stran a vyrazila s mužem - trochu netypicky - tramvají do hotelu. Volný den a nepřerušená noc je pro mě stále největší luxus, největší slast, takže bych šla i pěšky, i po rukou.

Jednou jsem četla v drahém tlustém barevném časopise, že největší chyba lidí je, že chtějí mít své domy jako pokoje v hotelu. Mudroval jeden architekt. Sorry, ale jo. Chci. Toužím. Sním. Vintage pokoj ve fusion hotelu v Jindřišské, to je moje! Staré. Ale čisté a voňavé. Přírodní dřevo, plech a bílé peřiny. Muž se zul a začal studovat nápojový lístek, já vše ohlížela, brala do ruky, hladila, vracela zpátky na místo a fotila. Byla jsem unešená. Správná volba, správný pokoj pro mě. Fajnový dárek! Když jsme dolistovali z domova přinesenými časopisy a já se přestala vyklánět z okna a užívat si výhled na kopuli Pantheonu Národního muzea, vyrazili jsme na nákupy. Pěšky, pomalu, líně. Zjistila jsem, že mám z Kubovy alergie na obchody už pěkný tik - zvykla jsem si, že se mi hned po vstupu do prodejny rozjedou oči do stran. Jedno oko honem hledá mezi regály požadované zboží, zatímco druhé paralelně šilhá po volné pokladně. Tentokrát jsem si musela poručit nepospíchat. A kam se hrabou Davidovy otrávené pohledy na synův řev, tsss, úplná hawaj. 

Povečeřeli jsme dole v hotelu v restauraci Epopey, kde jsme se po příchodu chvíli osahávaly se slečnou servírkou. Jako správná dámička na dovolené jsem prosila o zvýšení teploty v restauraci, byla mi zima. Jako ano - mohla jsem si odrolovat džíny zpátky dolů přes kotníky, ale to by zas tak nevynikly mé nové modré balerínky, že?!? Mladá číšnice naprosto přitakala mé stížnosti na přítomnou zimu a ochotně mi nabídla své ruce, abych si zkusila, jak je chladno jí. Zmrzlá na kost, řeknu vám. Se vzduchotechnikou prý žádná moc velká kouzla dělat nešla, ale zatímco se muž sytil polévkou, přinesli mističku s krutóny na ochutnávku i pro mě - zdarma. Mixovala jsem hráškový krém s vínem a teplo mi bylo vlastně hned. Hlavní menu: steak, losos - obojí za plný počet hvězdiček.

Po pár hodinách plně manželského večera jsme se s mužem možná začali i trochu nudit, takže když na stropě našeho pokoje začal blikat modrý stroboskop, okamžitě jsme vyskočili z postele a s nosy přilepenými na okně jsme sledovali uliční zásah policie. Nicméně slibně se rozvíjející drama: loupež na stavbě - se nakonec ukázal spíš jako nepovedený pokus o vandalství stran zfetovaného mladíka, kterého se muži zákona snažili zpacifikovat dokonce za asistence jeho dorazivších rodičů, soudě podle řeči těla a vzájemného vstupování si do osobních zón. Když pak hoch s klepety na rukou začal zvracet do blízkého odpadkového koše, odvrátila jsem zrak, opustila kovbojku a šla si zpátky číst do peřin.

Ráno opulentní snídaně, jako vždycky v hotelu jsem si dala i čaj i kávu i džus i jogurt i musli i kompot i croissant i druhou kávu. Muž se nacpal vajíčky a párky a ještě s mastnou pusou klasicky zasténal, že takhle nikdy nezhubne, sedl na své skládací mini kolo a odfrčel do práce. Já si prošla ještě vintage zázemí hotelu, posbírala prospekty (i ostatní jejich tematické pokoje - LoveRoom, RockRoom - mají svůj vtip), a kdyby nebylo tak brzo, šla bych ještě na polívku do voňavého Soup in the City vedle. Už jen pro ty jejich žluté židle! Místo toho jsem zas trojkou zpátky odcinkala domů, za Kubou, s dost překvapivým pocitem: těšila jsem se, až zas po mě bude někdo něco chtít. Vskutku dárek ke Dni matek.



Nejlepší toaletka na světě - PONK!

Velký den s velkou parádou




Hodil se mi ke kabelce, pan manžel.
Systém na vzkazy .. není pro každého, ale mě bavil.



A štěstí, že byl přišroubovaný - tenhle noční stolek,
jinak bych porušila vychování i zákon a šla zpátky domů s ním.
Vskutku výborný kus!

47 komentářů:

  1. Ta poslední fotka je úžasná. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Rozinko nádhera!!!!
    Poslední fotka je opravdu trefná, taková koupelnová:D
    Musel to být úžasně strávený den!
    A že jste se těšila na Kubu - to naprosto chápu, já se těším i na psa ( když je na hlídání:)
    Pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupelnová? Tak tomu říkám eufemismus ... :o)

      Vymazat
    2. Rosi, myslela jsem, že je to bathroom:DA ona je to bedroom:)
      Nic, jedeme dál!!!!!!!

      Vymazat
  3. všechno je úžasné, ale ta poslední fotka je boží :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ach...chci taky....teda ty se máš....Moc ti to přeju...

    OdpovědětVymazat
  5. To bych si taky dala líbit! Ale že ta reportáž bude až takhle intimní (poslední fotka)... :-)) Krásný den, milá Roso!

    OdpovědětVymazat
  6. prosimte .))))))) ta posledni fotka, vyborny kus myslis ten v popredi, nebo v pozadi .)))))
    odpadam .)) jinak report vyborny, vase historky ze zivota miluju, a tady je jich hned nekolik, ooo .)) tenhle darecek se fakt povedl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborný kus: ať si každý vybere, nechám na vás ... :o)

      Vymazat
  7. Souhlasím, poslední fotka "Výborný kus" je nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásne! To že je hotel? Áno, máš výborný vkus, aj článok pekný, aj sa v ňom spoznávam...

    OdpovědětVymazat
  9. A já kousek od takového úžasného místa pracuju, ale bohužel jen ve dne. Bych si jinak přenesla práci tam.) Úžasná reportáž! Do soup in the City občas zaběhnu (naposledy včera). Kdybyste se v těchto místech pohybovali s Kubou někdy kolem poledne, můžeme skočit spolu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iri,
      to je nejlepší zpráva dne!!!
      Každý den, kdy nemusím vařit = malé Vánoce ... :o)
      Napíšu, těším se. Zn. Bryndák s sebou.

      Vymazat
  10. Uplná paráda! A hlavne ten nápad, kto povedal, že do hotelu sa musí cestovať ďaľeko? Tramvaj?!aké štýlové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím,
      proč nás to nenapadlo dřív,
      by se tak dalo - i vcelku s klidným srdcem - prchnout od menšího prcka, v případě emergency volání by byl člověk totiž doma do pár minut,
      no jo no, už jsme rodičové zkušení ... :o)

      Vymazat
  11. Dokonalé...všechno! Nápad, dárek, hotel, fotky i Tvůj sloh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I kotníčky mého muže, prosím nezapomenout ... :o)

      Vymazat
  12. To se někdo má, mít doma BOHA, co dává dárky tohoto tipu!Prostě KUS výbornej!Moc Ti to přeji,že ses ocitla v ráji,dle tvých představ.Pobavila jsem se,díky.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak tohle je super darek!

    Jen tak mimochodem, musela jsem se smat nahlas, kdyz jsem cetla "Muž se nacpal vajíčky a párky a ještě s mastnou pusou klasicky zasténal, že takhle nikdy nezhubne". U nas, naprosta klasika! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo,
      a to si ani nedovedu představit, co by to bylo za ciráty, kdyby to byl on v naší rodině, kdo hubne po porodu 25 kilo ... hihi

      Vymazat
  14. Ale to je milé počtení! A vždycky jsem si říkala, jak to ve Fusion hotelu asi vypadá... Tak díky za přiblížení a fotky :).

    OdpovědětVymazat
  15. A ještě musím napsat jak to děláte chytře fikaně:) Třídit chlapovy hadry před jeho zrakem - to chce velkou dávku vynalézavosti a Roso - nápad vlákat muže do pelechu s nabídkou dobrého pití a já nevím čeho ještě:) je velice slibný.
    U nás se všechno musí vyhazovat a posílat "dál" tajně, s citem pokud možno když není pantáta doma a pak se taky musí vymyslet historka, co se jako s danou věcí stalo.......oblíbené tričko už nešlo zašít, ponožka se záhadně ztratila na větru, džíny ze střední se prostě srazily.....a jedině tak ho donutím se s něčím rozloučit:)Hroznej ten můj chlap a pak chodí po krámech a shání to stejný..........

    OdpovědětVymazat
  16. Teda, skvělý dárek. Jen jsem nepochopila, jestli jsi dostala noc v tomhle konkrétním hotelu - a hlídání už zařídila sama - nebo jestli ti naopak někdo jako dárek dal volnou noc s tím, že bude hlídat, a ty sis už sama vybrala hotel?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obojí je totiž pro nás skvělé, že?!? ... :o)
      Dostala jsem noc ve fusion hotel,
      zaklekla na kolena a uprosila sestru, ať pohlídá Kubušáka,
      to víš - musí přijet z Brna a takové supr-trupr bezva město se dycky těžko opouští ... :o)

      Vymazat
    2. Aha, tak to máš dobré, že máš tak obětavou sestru... a teď mě omluv, jdu volat bratrovi :)

      Vymazat
    3. Aha,
      tak až mi dá někdo v noci sirku do zvonku, vím, kdo to byl ... Pan Bratr ... :o)

      Vymazat
  17. Tak teda takovej hotel jsem nečekala! Tomu se říká krásnej dárek!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  18. Tak to má styl!! Jako z katalogu :)! A poslední fotka je super:).

    OdpovědětVymazat
  19. To oblekani trenek na posledni fotce je super!

    OdpovědětVymazat
  20. ulalá, já tam hned vedle budu pracovat :) krásný hotel, projela jsem všechny promo fotky - promyšlené do posledního detailu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ulalálá. Supr! Takže další parťačka na obědy v SITC?!? Těším se!!!

      Vymazat
    2. už to tak vypadá! Objednám si u tebe tašku a sejdeme se s růžemi v klopách a novinami pod paží ;)

      Vymazat
    3. Och,
      taška ode mě jako poznávací znamení ... ?!? ... není lepší první rande naslepo ... :o)
      TĚŠÍM SE!!!

      Vymazat