pondělí 4. března 2013

Je uražený


Hrnek.

A protože od doby, co jsem si přilepila zpět k šálku ulomené oušku, které mi za čas u snídaně zůstalo stejně opět v ruce (= horký čaj ve klíně a opařená stehna. Řeknu vám, třísla jsem si pak nějakou dobu upravovat nemusela, opravdu nebylo co ...), vím, že rozbitý porcelán nemá cenu spravovat.
Tak se teď místo u snídaňového stolu potkáváme u šicího stroje.


Původně bílý porcelán jsem při příležitosti drobného defektu a tudíž vyřazení z provozu aspoň nově ozdobila permanentní fixou podle tady.

15 komentářů:

  1. Mám chuť si koupit fix a navštívit Ikea. :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Nápad parádní,čaj v klíně již méně:)...ale taková ta kovová kulma z NDR když vypadla z ruky při zkrášlování v sedě před zrdcadlem...co uděláme?Celkem bezmyšlenkovitě srazíme stehna k sobě aby nespadla...puchejře jako prase a to se pak nedá dělat ale opravdu vůbec,ale vůbec nic....Zdravím Lada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oprava:zrcadlem:):)

      Vymazat
    2. Ladunko,
      to je nejvtipnější, i když nejdrsnější, historka na světě!!!
      Taky jsem bývala popálená kulnou, tu za uchem, tu na krku - to když jsem měla vlasy do půl zad a zoufale, urputně a furt chtěla vypadat jako Julia Roberts ... :o)

      Vymazat
  3. já si v první chvíli myslela, že uražený je Kuba...jak jsem ho zahlídla na té miminkovské fotce(teda předpokládám, že je to on), a on se z toho nakonec vyklubal takový originální hrnek:o)
    tvoje nápady mě moc baví, pokračuj...!:o)
    B. z H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru,
      budu!!!
      Já prostě nemůžu jinak ... :o).
      Děkuju.
      PS: Jo jo, je to Kubušák, v den, kdy přišel na náš svět - výborné, že muž měl na sobě triko v barvě, která nám ladí s ložnicí ... :o)

      Vymazat
  4. Porcelán nemá cenu spravovat?! Kuba mi teď rozbil hrnek ze San Francisca od mého muže, mám ho tu na poličce na slepení... ale když odbornice přes keramiku říká ne, tak to asi budu muset přehodnotit. Anebo si opařit stehna ;-) Ale zátiší je to krásné, hrnek taktéž. Jsi bezva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani,
      my máme doma slepené snad všecko - co nestihl rozbít muž před dubnem 2011, skvěle zvládá roztřískávat syn - třeba tohle http://rosamitnik.blogspot.cz/2012/05/slepici-ulet.html "se rozbilo" asi tak na 50 kusů (ano, byly to slzy slzy slzy a pak můj milovaný herkules, co slepí všecko).
      Čili - lepit ano, jen do toho pak nenalívat vroucí čaj :o).
      Zdraví jedna odB/Porná keramička

      Vymazat
  5. Moc pěkně máš vše pod kontrolou a hrnek spravila a ještě vytunila...Pro mě je to zrovna aktuální,
    celý rok jsem v kuchyni nic nerozbila a v únoru rovnou 3 hrnky a 2 talíře. Jo a dnes jsem vyhodila
    do popelnice 19 let starý velký hrnek z dovolené v Třeboni, který se mi dorozbil v myčce. Tak zítra
    zalovím a zkusím ho slepit,je ho fakt škoda. Tak se musím opět nad sebou zamyslet jak jsem bezcitná.
    Díky díky díky.VOKOPKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má milá Vokopko!
      Ty nejsi bezcitná! Ty jsi TAK UVĚDOMĚLÁ - hned jdeš do sebe, to já si z tebe beru okamžitě příklad!!!
      Jinak - já taky hrabala v koši, David totiž hrnek nejdřív vyhodil ... ale mnou vytuněnou variantu pak vůbec neobdivoval jako vy tady ... tsss, asi tomu nerozumí ... :o)

      Vymazat
  6. premyslim, jestli mam radsi tve vyrobkove posty, nebo ty, v kterych nenapadne utrousis nejake to vase domaci zatisicko. mnam. hrnecek se povedl, ty porad ze je ti ten tvuj kouzelny rukopis k nicemu, ale copak by si bez nej takhle hezky nakreslila kolecka na cary? :)) ja mam nachystany jeden kytickovy z velmi oblibene sady na porculanove recyklace do budoucna, na tohle by uz bohuzel nestacil, rupnul hezky dokolecka dokola po celem obvodu :/ ps. ze oni ten ivar delali driv s kovovyma vyztuhama?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sim,
      já nejdřív četla "Výrobkové pošty" - a hned jsem si říkala, o.k., zas ti tedy něco pošlu ... :o)
      A ta kolečka - jsem právě váhala, jestli vám to mám vůbec tady ukazovat, dyť je to jak úkol z výtvarky z druhé třídy ... ale takové simply clever, že?!?
      A ten IVAR??? Naše úplně první Ikea, do úplně prvního bytu, vezli jsme ji metrem, já opěry, on poličky, zrovna teď s námi žije v ložnici, a i když se už nebude vůbec nikam hodit, pryč ji nedám ... ona a Kubovy první ustřižené vlasy v obálce = památka navždy!!! ... :o)

      Vymazat