sobota 30. března 2013

Svátky



Děsně jsem ji chtěla. Sháněla ji. Ozdoby připravené. Ptala se. Všichni slibovali. A pak volali, že na chalupu nejedou, že je děsná kosa. Už to vypadalo, že si těžká keramická vajíčka budu snad muset pověsit na uši. (No co, měla bych vytahané i ušní lalůčky.) Nakonec ji ale mám - smuteční vrbu ve váze. Hurá!
Zařídila mi ji jedna výborná matka! Vyfikla dceru i sebe. Na dno kočárku své naložila domácí tiramisu, přes boudičku přehodila hutný svazek větví. Na dálnici ujela celní policii, s celým nákladem až k nám domů dorazila tramvají. Vysmátá. Spokojená. Vlasy jako princezna. Ještě jednou díky!

Vrba je divoká. Šílená. Ještě nezelená. Trochu na stranu. Jako to letošní jaro.

Přeju vám, mé milé, veselé Velikonoce! Ať už slavíte kteroukoli rovinu - křesťanskou/pohanskou/rodinnou. K nám za moment na svátky dorazí celé mé nejbližší příbuzenstvo, což je supr (... kdybych třeba potřebovala okamžitou transfuzi :o)). Pohodu i vám!

26 komentářů:

  1. Krásně si to užijte,určitě bude veselo:)Pohodičku přeje Lada.

    OdpovědětVymazat
  2. Jó a ty vajíčka jsou luxusní,pochvalu také statečné vrbové matce:)L.

    OdpovědětVymazat
  3. Vrbu jsme měli X let pod okny na zahrádce, než se macecha rozhodla ji pokácet (ne nadarmo je to macecha). Takže mám ve váze větvičky meruňky, krásně kvetou a připomínají mi to roční období ... no... to krásné, voňavé ... pomoz mi ! .... jo, už vím - JARO se tomu kdysi říkávalo !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o)
      My máme pod okny Disneyland. Soused s předzahrádkou a bez vkusu jede "druhé kolo" a narodila se mu malinká holčička aneb všechny škaredé plastové hračky světa sem!!! Ještě že přes naše neumytá okna nejde vidět, jediné štěstí ... :o)

      Vymazat
  4. Marně dumám, co je to za půvabně lesklé slepičí ovulace. Samovýroba, nebo...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slepičí ovulace??? ... Já umřu ... :o)
      Čiči,
      jsou z Havířova, á 20 káčé,
      skokneš si tam?

      Vymazat
    2. Červený trpaslík:) Do Havířova je to poněkud, žel, poněkud daleko. 40,- Kč za vejce, dva tisíce za benzín... budu muset odolat:c)

      Vymazat
    3. Hele,
      není všecko jen o penězích - víš ... ?!? ... V Havířově je teď třeba príma lyžovačka ... :o)

      Vymazat
  5. Jsi fakt vtipná! Co věta, to perla. KlapE

    OdpovědětVymazat
  6. Rozevláté vrbové vlasy nemají chybu a určitě budou dobře prospívat (zelenat). Vajíčka jim slušej. Přeji krásné svátky, my se jdem též družit;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty naše rodiny ...
      Jsou bezva,
      nejlepčí,
      ale těch nervů ... :o)

      Vymazat
  7. Roso ač plačíčí,z písní Radúzy,po přečtení Tvých vět o zavěšení keramických vajec na uši,jsem se málem udusila smíchy.Mohlas mne mít na svědomí!Tebe už snad kojili vtipnou kaší.Nemohla bys začít přemýšlet o napsání knihy???Myslím,že bych byla jedna z prvních,která by si českou RM rád uložil do hlavy a knihovny i v této podobě.Krásné Velikonoce Tobě a Tvým mužům a návštěvě samozřejmě taky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel,
      díky moc za přání.
      Až se jednou potkáme, zjistíš, že já jsem sto pro člověk mluveného slova - jen - zrovna teď na mateřské nemám žádné publikum, a tak si píšu.
      Ale jestli se bavíš,
      jsem nadšená!!!
      Děkuju.

      Vymazat
  8. Ááááá, tohle jsem dnes potřebovala, tvůj blog má účinky neurolu...nebo jiné tabletečky :D. Působí velmi blahodárně na nervy :D. Děkuji, děkuji, to jsem se zas nasmála. Vajíčka na uši a transfuze, to mě zabilo! :)))

    OdpovědětVymazat
  9. :))))) my to osouvame o tyden. snad i s tatou a snad i zdravi. jaro ma sanci jeste tyden!!! jelikoz zitra zasypavka, chystame opet oteplovacky a sneznou frezu. kocicky uz nam odkvetly, nove vykvest nestihnou, furt sem spolehala na zlaty dest, ale zadny tu nemuzu najit. vrbu zavidim, keramicke vejce jsou puntikate = uzasneeee!! a ty tvoje slova, kouzelnice, vykouzli vzdycky usmev az rehtani ,)) pa a uzijte si to!!

    OdpovědětVymazat
  10. Vážne jsem se nasmála. :) Jinak fotky jsou krásné.

    OdpovědětVymazat
  11. Nevim, proc je rika smutna vrba .... me teda dokaze vykouzlit usmev na dusi. Ale ty utrapy cestovani prezila naprosto skvele.
    Vesele Velikonoce z Francie.
    P.S. Zacinam chodit casteji. Je tu u vas veselo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo,
      mě se ptej,
      já jsem takový přírodovědný mimoň, že jsem ráda, že rozeznám vrbu od pampelišky ... :o).
      A díky moc za návštěvu,
      choď choď,
      jsi srdečně zvána!!!

      Vymazat
  12. Vrba i vajíčka jsou nádherná! Teď mě zamrzelo, že jsem letošní velikonoční výzdobu odbyla. A o transfuzi jsem si měla přečíst včera, taky jsme obešli celou rodinu, byla bych třeba klidnější :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,
      abys věděla, jednou (ze dvou) našich velikonočních dekorací byl krom vrby puntíkatý pytlík právě od tebe!!! Nic více jarního bys u nás doma nenašla. Dala jsem do něj ráno Kubovi výslužku, teď schovám, a pak zase za rok ... i když možná, spíš si ho někde vystavím - pro radost!

      Vymazat
    2. Jé, tak to mě opravdu potěšilo :)

      Vymazat