pátek 22. ledna 2021

Jak vypadá kabelka po pěti letech


Prvním letošním kabelkovým kouskem v Mitnik e-shopu je oversize tvídovka - nenechte si ujít! A mám velikou radost, že se mi podařilo opět sehnat tmavý vlněný tvíd, protože právě z něj jsem si ušila stejnou tašku s džínovým dnem už v roce 2015. Podívat se na ni a přečíst si své komentáře můžete tady. A tak jsem si při této slavnostní chvilce umyla vlasy, vyprala kabelu - kterou s sebou tahám takřka denně - na Jemný program v pračce a vyfotila se pro vás!


Nejvíc kabelka jeví známky nošení na dně, ale za mě ta letitá patina džínovině sluší.
Naopak koženková ucha jsou stále stejná. A vás pořád prosím, nepřetěžujte svou tašku, ona pak s vámi 
za odměnu půjde životem velice dlouho!

A fotka s Kubkou ve finále je všechno - důkaz, že jsem tu kabelu fotila teď i navždy naše vzpomínka na to, že v lednu dva dvacet jedna stačilo písknout a on-line děcko vám o přestávce mohlo přijít zapózovat před zrcadlo.

 A jaký je váš kabelkový rekord? A jak o svou nejmilejší kabelečku pečujete vy? Nebo dáváte ze zásady přednost bezúdržbovým kouskům?

2019

2015

Dno 2021

Dno 2019

Dno 2015

Ucha 2021

Ucha 2019

Ucha na začátku 2015

A opakovaně praná světlá podšívka se zlatým puntíkem.
...
A níže - jak šel čas, z Podolí za Prahu; taška drží, jen ten náš chlapeček nějak vyrostl!

4 komentáře:

  1. Milá Roso, krásná práce a trvanlivý výrobek.Moje nej kabelka pochází z Klatov, kde jsem si krátce po revoluci ( té sametové ) koupila kabelku, peněženku a klíčenku i rukavice jedné barvy v prodejně, kde vše bylo z kůže a za poloviční cenu, neb končila výrobav Kozaku?. Netuším, kdy to přesně bylo, ale slouží mi dodnes a je opravdu moc pěkná. Od té doby jsem si pořídila kabelek opravdu hodně, a moc ráda jsme používala ještě tu od soukr.firmy z Třebechovic, bohužel asi skončila.Její majitel byl moc šikovný a s jeho ženou byli mými přáteli.
    Jiřina z N.
    Roso, přeji hodně úspěchů s vašimi počiny a moc mě baví vaše rodina a bydlení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřin, to se krásně čte. Taky jsem si kdysi koupila peněženku v Londýně, byla jsem tam jako učitelka se třídou - takto poprvé a naposled v životě - a ač už se mojí malé kasírce rozlézají švy, nedovedu si život bez ní představit. Prostě věci mají duši!!

      Zdravím, mávám a objímám na dálku!

      Vymazat
  2. Tak já bych tu tvidovou kabelku nechtěla přetěžovat, ale když už život je takový - musím tam soupnout spoustu věcí. Notebook, svačinu, pití, půl kila klíčů, cestou domů nákup... Ale zatím drží, když je nejhůř, podepřu ji zespod 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Život už je takový - to je kouzelné, asi si to půjčím pro svůj první román. A půl kila klíčů jak by smet!

      Jani, děkuji - za držení a podporu, všeho a všech!! Mávám.

      Vymazat