čtvrtek 27. února 2020

Tvídový comeback


Když jsem začala cítit, že bych vám zase po čase ráda nabídla kabelky z vlny, zjistila jsem, že můj dodavatel tvídu ze severní Moravy skončil. Zavřel podnik, zrušil firmu. Mrzelo mě to, ale nemůžu říct, že i překvapilo. Tohle už jsem zažila; třeba s tiskárnou při dotisku naší pamětní knížky To je moje. Už jsem se ale tolik nelekla - tentokrát jsem trochu i věděla, co bude. Kolečko hledání, telefonátů, popisování, vysvětlování, poptávání. Zasílání vzorníků, pozvání k návštěvě do Kyjova, váhání se správným výběrem i licitování o ceně.

A teď už jen se zadrženým dechem napjatě čekám, co na něj řekněte vy. 
Šedohnědé ladění, typické žíhání, a když se na tvíd pečlivě zadíváte, všimnete si hravých barevných uzlíků - bordó, smaragdový, okr.
Složení je příjemných padesát na padesát, půlka vlny versus půlka viskózy.

Tvídová kabelka s džínovým dnem a hnědými koženkovými uchy, ale i něžně modrá a nepřehlédnutelně červená. Stačí se jen rozhodnout.


Kontrastní světlé prošívání koženkových uchou.

A vždycky šik riflové dno. Už vidíte to barevné vlákno?


Mám z toho radost - že jsem to dotáhla až do hotového konce. Vím, že tvíd ke mně patří!

3 komentáře:

  1. Jsi krásná žena a s každým dítětem jsi ještě zkrásněla!! Jak se to dělá? Ještě k tomu jsi šikovná, to je kombinace úplně vražedná!! :-)No a co bych mohla od této ženy jiného čekat, než jen to, že látku vybere s citem a elegancí!
    Miluju Tvůj blog a Tvé příspěvky.Oujé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky, moc vám děkuji - moc přeháníte, ale díky díky díky, kočky!!

      Vymazat