středa 11. března 2020

Ostružná|Jeseníky


Půjčili jsme si chalupu v Ostružné přímo na svahu, abychom se doma obuli do lyžáků a rovnou šli! Nejnadšenějším lyžařem z nás všech je Týnka - i když nelyžuje. David ji dolů smýkal jak králíka, za což klobouk dolů, protože on si zády stihl hnout ještě než jsme vyjeli, když nakládal lyže do kufru auta. Miki letos opustil rodinnou smečku a lyžuje v tandemu jen s Kubkou. A ti dva za námi dojeli, jen když jim došla permanentka nebo přišel hlad. A i já si po letech kojení někde vzadu za pokladnou nasadila na sjezdovce zase lyže.

Ve čtvrtek pak za námi přijeli i naši, aby se potěšili, jak už to děckám pěkně jede. Protože ona to je i jejich zásluha. I když mým rodičům lyžování nic neříká a zimu snášejí spíš těžko, vždycky mi zaplatili všechny lyžáky, na které jsem chtěla jet a k osmnáctinám dali lyže. (Které jsou teď tedy u nich doma ve sklepě a oni jsou myslím maličko dotčení, že už je nechci. Lyže, ne rodiče!)

Páteční noc přikryla Jesenicko peřinou a my s mužem nadrženě už o půl deváté ráno stepovali jako první u vleku na Ramzové. Zapomněla jsem to! Jaká je to krása lyžovat v čerstvém prašanu. Razit lyži novým sněhem. Měkce i pevně zároveň. Bílo, kam až oko dohlédne a na nos se mi lepily další a další sněhové vločky. A ve stejnou chvíli mého horského kochání se mi Davidovo tělo začalo neuvěřitelně rychle ztrácet na horizontu. Muž se opřel do svahu v sexy krátkých obloučcích a zmizel. Kratinké a vzácné rande ve dvou jsme po dvou hodinách zapili horkým bombardinem a na slabých nohou, za to se silným zážitkem se ruku v ruce odbelhali zpátky domů. A to je konec.
...
Rekonstruovanou chalupu Ostružná vám vřele doporučuji
její velkorysou saunu ještě vřeleji, 
a pokud nemáte moka konvičku na indukci a kávové kapsle z ideoých důvodů také odmítáte, čeká vás rekreace 
bez kofeinu v žilách - ale i to je zdravé!

Skol a zase za rok.









Všecko fotil můj tatínek.

Až na skleněný strop na hambálce, kde se dalo i luxusně spát - tedy nejlépe těm, co mají pod metr pade.

Žádné komentáře:

Okomentovat