čtvrtek 12. října 2017

Co bude dnes dobrého?


Jsem velmi trpělivý a soustředěný a laskavý člověk, ale někdy mám pocit, že tu naší Týnečku ZA-HLU-ŠÍM!!!

A to zásadně a pouze jedná-li se o jídlo. Po dvou chlapečcích, kteří snědli mámu, tátu, povoz s koňmi ..., si naši rodinu ke svému životu vybrala i výsostná apetitní hraběna. Krmit Valentýnu miminkovskou stravou je prostě za trest. Co ta holka dokáže?! Šklebit se a jančit, jen co ji chcete posadit do její růžové židličky ke stolu. Vzpěčovat se. A ve chvíli, kdy se otočíte pro připravenou misku s jídlem ke kuchyňské lince, zas ve vteřině z dřevěného sedátka vylézt a štrádovat si to po čtyřech napříč stolem. Když ji pak usadíte zpátky, ukroutila by si hlavu o 361 stupňů, abyste se ji lžičkou nestrefili do pusy. A když se vám to při vší vaši šikovnosti nakonec přece jen povede, umí vám to děcko celé sousto zase ukázat znovu - vyplivnuté na rtech, na bradě, na čele, na vašem čele.

Ona může mango, pohankovou kaši, bílý selský jogurt. Nesnáší jakoukoli zeleninu a maso.

Dá se maličko ukecat, když ji ke krmení zpíváte Macháčkův filmový hit "Chci ti říct, že mám tě rád, že miluji tě jako blázen". Jednu dvě lžičky navíc do ní vpáčíte, máte-li ji na klíně - ne však že by ona seděla: stojí nebo nakračuje si po vašich stehnech neohroženě do pěti světových stran. Omyvatelným bryndákem u krku ji tak akorát urazíte, za to vy si pro její snídani/oběd/večeři pořiďte na sebe laskavě něco apriori flekatého, ideálně v odstínu vařené mrkve či dýně Hokaido.

Servírovat Kubovi a Mikimu vždycky znamenalo (a znamená) uvařit jim, naložit na strakatý dětský talířek s obrázkem na dně a do sedmi osmi minut tu mašinku/bagr/pelikána můžete vidět v barvách a navíc olízané, čili v lesku.

Dát najíst Týnce - to je cvičení vaší vůle. Nespěchejte. Pohodlně se usaďte a hodně se snažte. Pět krát denně. Hlavně nelpěte příliš na své předchozí odvedené práci spojené s přípravou zdravého bio jídla. Buďte milý. Nenechte se vytočit. Neklejte. A ani nakonec neházejte vší silou misku stále plnou čerstvého jídla do dřezu, ni do koše. Jedině tak dosáhnete zenu. Óm.

...

Prostě jak říkám, s naší Týnečkou je rozhodně větší sranda, když ji všecku tu krávu, slepičku, čuníka a spol. radši učíte a jak ona zvířena dělají a tak.
To ji baví.
Tady nevzpouzí a nepropíná do luku. To je šťastná!


Hladké kartonové obdélníky s kulatými rohy jsou z jedné strany černobílé a z druhé bíločerné.

A jsou KRÁSNÉ JAKO OBRÁZEK!


Sortýrovat se tahle farmářská zvířata dají podle různých klíčů.





Ale málo co Týnku tak rozesměje jako blbosti typu opřít kartičku třeba o láhev s pitím a dívat se na zvířátka chvilku kolmo.
No, že nesežrali byste ji láskou?!?


35 komentářů:

  1. Rosičko,třetí děti jsou radost,
    ze dne na den se to zlomí a uvidíte ten rachot, cca za 5 let budete muset koupit větší hrnce:-)
    Ivan z Ji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už aby to bylo, zatím v nich můžu spíš vyvařovat plínky ... :o)

      Vymazat
  2. Chce to trpělivost. Zažila jsem něco obdobného... Syn měl v sobě jídlo vždy do pěti minut, dceru jsem krmila víc jak půl hodiny. Možná to může být i konzistencí jídla. Zlomilo se to po ročních narozeninách, kdy už jsem stravu nemixovala a rozmačkávala jsme ji jen vidličkou. Dnes už je velká holka a s jídlem rozhodně problémy nemá :-).

    Přeji hezké dny, Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, Týnka má taky děsně baští, když má něco podobného jako kluci - prostě Velká holka alias opice ...

      Vymazat
  3. rosi, vydrž! neboj holka hlady neumře a vše dobře dopadne :o) ale hlavně píšu proto, že na té první fotce mě zasáhl velký flashback z tvého videa jak šiješ kabelky, a to pro změnu úplně na konci, jak stejně velký očiska juknou skrzevá šicí stroj... TA PODOBA!!!zdraví eva

    OdpovědětVymazat
  4. Ona ví svý 😂❤️ Hlady neumře. Teda nevypadá na to 😝 Je rozkošná rozšafinka. S každým dítkem je to (spon v necem) nové. To abychom asi nezpychly, že jsme matky s patentem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi budu spíš Matka s patentkem - na jejich šitých šatech ... :o).

      Vymazat
  5. Hmm, to bude tou růžovou židlí :D

    OdpovědětVymazat
  6. A teď si představte, že takového strávníka máte jako první dítě a máte tedy mnohem víc času, se snažit o nakrmení, takže i zároveň mnohem víc času na "nenechat se vytočit" :-). Přiznám se, po marném boji jsem přešla na Hippky. Tak ať se vám daří lépe! Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji prostě pošlu na oběd do družiny a bude!

      Vymazat
  7. Věřím, že je to nadsázka a ve skutečnosti poradit nepotřebujete, ale kdyby přeci jen :-)
    Mě jako dítě do jídla hodně nutili- k ničemu to nevedlo, jen k trápení.
    Pak jsem vyrostla, měla dceru, co byla celá já a syna, co snědl povoz s volem atakdál.
    A tak jsem dceru nenutila a syna měla na ukázku, že dětem najíst dávám.
    Oba zdravě vyrostli a bez nervů...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu na vás myslet,
      a až ji budu chtít zase vykostit, vykostím radši kuře. Děkuju moc a mávám!!!

      Vymazat
    2. Mám to úplne stejné jako Rozmar, jen dvě dcery...jednu jako Týnečka, druhou bez problemů, která vše sní a ještě s úsměvem poděkuje. Té "nejedlé" už je teď 17 let a je to s jídlem pořád stejné. A jaká krásná zdravá holka z ní je. A vybíravá do dneška. Prý tomu prostě jen nerozumím :-) . Zdenka

      Vymazat
    3. Tak to se těším na Týnku, až mi i začne vysvětlovat, proč nejí - mudrlantka na dietě ... :o)

      Vymazat
  8. Ja jsem rada, ze v tom nejsem sama. Ty divadla, co tu u toho produkuju... je ji 20 mesicu a moc se toho od prvnich prikrmu nezlepsilo. Snazim se to nebrat osobne, ale jsou dny, kdy bych vystrelila ji nebo sebe na mars, pac pripravovat se s lososem drahym jak... a k tomu pyre a fazolky, nej jidlo posledniho mesice a ona to nechce a jako protest to mrskne na zem i s talirem. Dnesni zkusenost. Omylem to opravdu nebylo. Manzel se mohl potrhat smichy, ja rudla vzteky. Groteska hadr. Ale jednou bude lip, ze jo 😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, nemůžu k vám já chodit "do jídelny" - úplně se mi na tvého lososa zbíhají sliny,
      a i talíř si pak umyju
      a víno k jídlo přinesu - fakt!!!

      Vymazat
  9. Jeje... moje děti to měly na střídačku. První syn jedl. Druhý nejedl. Dcerka jedla. Zamyslím se nad tím, jestli nemít čtvrté, už jenom ze statistického hlediska. Co myslíte, bude jíst nebo nebude? Zdravím! PS: v roce si to jím/nejim děti vyměnily, třeba se to i vas zlomí, vydržet, už to není za dlouho!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!!!

      Snad se nezačnu přejídat já z té její diety ... :o)

      Vymazat
  10. :-) Zdravím Roso, tak to naše Andy by snědla mámu, tátu a všechny svoje bráchy (6) a možná by přidala nějaké sousedy. Kluci taky nejedli špatně , ale ona jí pořád a všechno. Do obi musím bez ní jinak než dojedu ke kase mám prázdný květináče :-))). Krásný dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda,

      taková modelka - kdo by to byl do ní řek´, že je to miloučký otesánek v sukni?!?

      Vymazat
  11. Nedávno mi Natálka oznámila,že už pro ní nebudu muset jezdit ke kamarádce,protože ta si dělá řidičák na motorku a bude jí všude vozit.Tak to jsou ty chvíle,kdy se slzou v oku vzpomínám na to,jak jsem jí honila s jídlem po kuchyni.A ještě z toho měla nervy...
    P.S.doufám,že video bude mít pokračování

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se picnu!

      PS: Co mám ještě ukázat? Jak pak půl dne zpátky nosím všecky ty mé věci do ateliéru, které jsem kvůli natáčecí kašírce odnesla ... ?!? ... :o)

      Vymazat
  12. Pekny clanek, takovy ze zivota (meho v bledemodrem). Ja uz zlosti zbytky do drezu nehazim, aby mi to nebylo tak lito, radsi je vzdycky dojedu sama (a sama si to pochvalim!), lec OM stale neprichazi, jeste musim hodne praktikovat :-D... pusu Tynecce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nejsou ty dvě naše kontesy příbuzné?!? ... :o)

      Vymazat
  13. Hezký den Roso,máme taky dva"chlapečky", ale už bez té třetí holčičky. A každý byl a je v jídle jiný. Ten starší(nyní 14let,186cm,velikost chodidla 45...),když jsem ho co batole převáděla z mléka na polévečky, se týden prořval a byl vpodstatě bez jídla.Pak se to zlomilo a jedl dobře. Nyní odmítá mléko a jogurty. Ale miluje kefír,veškerou zeleninu,vývary,segeďák...Jí asi 80x za den a prolezl by pod prahem,jak je hubený.
    Ten mladší(12 let,165cm,velikost chodidla 40..) pije po litrech mléko,jí jogurty,nesnáší zeleninu a kefír, zelí je sprosté slovo...Maso by mohl po kilech. Ach jo,je to mazec, ale jsou zdraví a to je nejdůležitější. Sice denně kupuju mimo jiné min.10 rohlíků a litr mléka -
    to jen pro představu co vás ještě čeká....:):).
    Tak pevné nervy,bude hůř :):)
    Krásnou sobotu
    Katka z Km

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jí 80 krát za den ... :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

      Vymazat
  14. Rosi prozradíš mi prosím odkud je prostírání? Marečkovi by se na něm určitě skvěle jedlo. (nejí téměř nic) Takže to co popisuješ znám naprosto přesně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši,

      tady prosím - https://www.juchoo.cz/detske-prostirani-a-la-ferme.html.
      Kluci mají Podmořský svět a Džungli, a tak Týnka do našeho života přivedla/udělala farmu ... :o)

      Vymazat
  15. Moje 3 dcéry o nejaké detské jedlo záujem nejavili vôbec, ale z nášho taniera sa najedli do sýta /aj podlaha/....ovocie a zeleninu na kilá ...ich chlapci sú z rovnakého cesta, akorát ten v poradí tretí vnuk dnes 8 ročný nevie ako chutná ovocie alebo zelenina dodnes a štvrtý v poradí je iba sezóne ovocie, jahody na vianoce nie ....
    želám vždy dobrú náladu

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Roso, miluju vaše psaní, vaše fotky, ráda koukám, kam jen lze dohlédnout a zvedáte mi koutky úst nahoru:) Mnoho zdaru a inspirace:) Lenka K.

    OdpovědětVymazat