čtvrtek 19. října 2017

365 tučňáků


Bylo nám ctí potkat se s ilustrátorkou této rozkošné knihy na festivalu Tabook v Táboře. A vězte, že Joelle Jolivet je pravou Francouzskou!

Zatímco vedla tůčňáčí výtvarnou dílnu pro děti, stejně jako když K+M+T knížku podepisovala a dlouze mi v téže chvílí přes mladinkou tlumočnici v červené kolově sukni vysvětlovala francouzský původ slova malého černobílého nelétavého ptáka, byla dokonalá! Slavná kreslířka působila noblesně a trochu tiše. Byla hrdě šedovlasá a důstojná v každém svém pohybu. Oblečená v černé. Krásná. A rozhodná, maličko přezíravá a laskavě sebejistá.

A jaká je její pingviní kniha? Čtením pro celou rodinu. Čekají vás v ní kontrastní ilustrace a plošný retro tisk, jasný srandovný příběh, gradující zápletka, dočasný chaos, matematické kvízy pro malé školáky, tajné slovní vtípky pro dospělé a ilegálně ekologický konec, který každého chytne za srdce. Ať se vám líbí!


A přesně tak to začíná - jedné rodině každé ráno pošťák doručí jednoho tučňáka, a tak to trvá celý rok ... 



A tučňáků přibývá.








...

Současnou pohádku s globálním apelem - 365 tučňáků - doporučuje deset z deseti ... tučňáků!
Vydalo nakladatelství Baobab.

3 komentáře:

  1. Jé,
    tučňáci mi jsou velmi sympatičtí :-)
    Že bych si je koupila ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Koupila jsem a stojí za to! Donese jí k nám staršímu Ježíšek :) A ještě jsem pořídila na toho prosincového Mikuláše místo sladkostí knihu Pod zemí, Pod vodou. ...pořád v ní tajně listuji u skříní. Doporučuji! Lucka

    OdpovědětVymazat
  3. Strýček Viktor, ekolog! To zní zajímavě :D

    OdpovědětVymazat