neděle 12. října 2014

Žana tropí kabelku


Dostala jsem e-mail od drahé Rosy Mitnik. Psala, že její blog bude mít narozky, které by chtěla oslavit rosisticky-recesisticky, totiž parodií na vlastní osobu/ příspěvky (alespoň tak jsem si vyložila větu: "Pole pro legraci, ironii a recesi mé osoby tam myslím vytvářím dost velké."). Takže úkol... Pak tam byly nějaké tipy a triky a nakonec věta: "Nebo proste úplně co chceš." A to neměla dělat! ​​Jelikož moc dobře nevím, jak parodovat někoho, kdo je ve vašich očích téměř dokonalý (jediné, co vás na něm tak štve je právě ta téměřdokonalost). Rozhodla jsem se to pojmout v duchu žana-tropí-hlouposti. A tady přicházíme ke kameni úrazu: bude to dlouhé a spletité. Prostě Žana. Promiň Rosičko, tímto ti klesá sledovanost a televize zase nebude...

Žana by vám tedy ráda představila svůj oblíbený model tašky - PLÁTĚNKA (viz  foto dole). Všimněte si určité neostrosti obrázku (koho by taky pořád bavily ty Rosiny za-krásného-denního-světla-focené fotky jako břitvy), ono po osmé večer toho člověk ani z čupr zrcadlovky nic lepšího nevytlačí; přebroušené parkety nebo repasované dveře v pozadí se taky nekonají, natož tak pleť jako alabastr. Reálných dvacet brad je pečlivě schováno vybraným úhlem fotografie. A ano, zmiňovaná taška je TO na pravém rameni modelu - krásně nedrží tvar, je výtečně omšelá až onošená, místy špinavá a vzor... Vzor asi nevidíte. Vlastně z ní vůbec moc nevidíte. Interiér tašky: jak praktické: kde nic, tu nic. Místo kapsiček a jiných vychytávek snad sem tam dírka a nějaká ta špínka jako bonus. No, neber to!  Ještě o nejkrásnější podšívce by tu mělo něco být, že? Errrr... Dál!


A teď to nejdůležitější - k přepravě čeho vlastně slouží aneb vystajlovaná zátiší podle Rosy. Pište si, milánkové: jedenkrát kopa anglických učebnic nejmenované firmy a k nim příslušejících cédéček; jedenkrát anglický časopis jiné nejmenované firmy; spousta anglických materiálů made-by-žana (v modré absolutně nedesignové složce); mastičky na ekzém a další mazadla všeho druhu; několik kusů řádně propoceného sportovního oblečení (ilustračně vybrány nejlepší kusy - povšimněte si zejména aktivních ponožek, které běhají samy); svačina či svačiny; oběd v krabičce (zde zatím v surovém stavu - Žana nestíhá) a seznam završuje ošklivá lahev na vodu. No... Tak jsme to zvládli, zas takový román-řeka to není. Objednávky přijímám na momentálně stojícím blogu Žana tropí hlouposti. (Ne, že bych šila, ale nějaké otřepané plátěnky schrastím vždycky. Jednu ještě mám, posledně jsem s ní byla na houbách, je krásně flekatá, jak jste zvyklí u značky Žana ;)

Hmmm, a teď snad trochu vážně. Rosi, velké gratulace k třetímu výročí  tohoto tak inspirujícího a radostného kusu online prostoru, kam se já a mnoho dalších dennodenně vracíme pro úsměv a načerpání pozitivní energie. Jsem ráda, že jsem si ten tvůj koutek našla a taky že jsem tě mohla poznat osobně (a Kubku a Mikeška). Přeju ti hodně dalších úspěchů jak s blogem, tak ve výchově kluků a případně taky s rozjetím vlastního pracovního projektu, ať už to bude cokoliv (pořád věřím ve Stardance - mrkám oběma očima, i když v tuhle hodinu už možná nesynchronizovaně). 
A na závěr otázka: neplánuješ taky kolekci plátěnek? Třeba s vlastním razítkovacím vzorem? Rozlítaným učitelkám oblíždějícím Brno by se určitě nějaká hodila. Pusu, Žana.


Čiči, pro tebe cokoli!

8 komentářů:

  1. to jsem ráda, že o Žaně zase po dlouhé době slyším! už jsem se bála, že to zabalila, což by byla strašná škoda, protože mě její blog moc baví! tak doufám, že to je příslib pokračování!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Žana mi dlouho zůstala skrytá a když jsem jí objevila a s radostí jedním dechem přečetla, tak se odmlčela. Mám to já ale smůlu! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, ano! Plátěnky, prosííím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A přejete si je, mladá paní, nakrájet nebo v kuse? ... :o)

      Vymazat
  4. Och, děkuju za pozitivní reakce. No jo, Žana posledního půl roku hodně žije a málo píše, ale sama doufá, že za dlouhých podzimních a zimních večerů by se to mohlo trochu zase převrátit. Od navázání nitě ji jen pořád lehce odrazuje ta děsná spousta věcí, která se stala a do kterých bude tak snadné se zamotat... Žana a krátká shrnutí, hihi. Každopádně až sem všechno pozitivní, tak případně nakupte popcorn a těšte se - snad již (výhledově) brzy i na vašem bloggeru!

    OdpovědětVymazat