pondělí 28. dubna 2014

Kuba má dnes narozeniny


 ... a my máme přání jediný ...

Pár dní před jeho trojkovou oslavou jsme mu, my rodičové, pěkně otočili život hore nohami a podle Jungovy teorie sourozeneckých vztahů z něj navždy udělali konzervativce, neboť každá (další) změna teď už vždy bude jen k horšímu! Kubovi se narodil brácha. Přesto všecko se však Kubulda na nás zle netváří. Mikuláše bere jako fajn legrandu na doma, když mu vyjde chvilka, běží jej láskyplně hladit - samozřejmě na hlavě je to nejvíc, a když jde na Mikeška splín, z plných plic a bezprostřední blízkosti na něj Kuba volá: "Miki, neplačej!"

Prostě Big Brother.

A jakých je deset věcí, které tě, náš milý Kubínku, těší nejvíc letos?
1. Jakmile vysvitne ráno první paprsek slunce, vyskakuješ z postele (klidně i před šestou) a do všech stran zvěstuješ - Je krásný den, je krásný den! Nevím, kdes to pochytil, ale křičíš to navzdory počasí, nemocem i geopolitické situace a my se s taťkou tomu nemůžeme přestat smát.
2. Ke snídani by sis nejradši dal jen čoko-kuličky, jogurt tě zbytečně zdržuje od důležitých životních pokusů - jako třeba když jsi se tuhle prohlížel v zrcadle, jak vypadáš, když sis dal dvě hnědě cereální gulky každou do jedné nosní dírky. Opravdu slušivé!
3. Dopoledne klidně věnuješ umění: plastelína, voskovky, fixy, vodovky. Máš asi padesát omalovánek vlaků a aut. Šablony hasičských vozů. Razítka strojů. (Nejlépe úplně) všechno mi to, mami, vyskládej na kuchyňský stůl, já už si z toho něco SÁM vyberu!
4. K obědu je možno ti servírovat prakticky cokoli. Čím hustší polévka, tím lépe. Druhou porci, prosím, nakrájet a hlavně, abychom ti dali kromě vidličky i nůž. Protože co by to bylo za pořádky, kdybys měl něco jinak než - tvůj největší vzor, hrdina a duchovní vůdce - táta!
5. Siestový spánek není vůbec třeba, aspoň nás o tom nezřídka přesvědčuješ. Nicméně/naštěstí se stále ještě necháš ukecat na pohádky, a pak to spolehlivě po obědě na dvě hoďky zabalíš.
6. Odpolední zábava je pak k tvé největší radostí záležitostí venkovní. Na motorce. Na kole. Na kole, kdy na kole fičí i táta. To jsi pak v sedmém nebi. Závody. Kolize. Překážky. A zase závody. K narozeninám si od prababičky dostal cyklo-rukavice a zvonek na kolo, v/s obojím si první noc i spal!
7. Večeřovou otázku nejlépe řešíš teplou formou. Zatím (mé) jediné štěstí, že netrváš na odlišných chodech v poledne a navečer a klidně zbaštíš to samé dvakrát. Bez výtek a reklamací, rozhodně lepší než chleba se sýrem.
8. Večerku si pak představuješ následovně: začátek po osmé, konec neomezeně. Vlastně kdokoli ti může jít číst či vyprávět pohádku, a pak si k tobě přilehnout. Na nočním stolku ti rozhodně nesmí kromě rozsvíceného pana Králíka chybět láhev s pitím a v někdy si vykomunikuješ ještě misku s piškoty, pro případ náhlého hladu, z čehož já - stomatolog/amatér - šílím. Léta(!) si usínal bez nás, ale teď říkáš, že nechceš být sám a taháš nás tam s sebou. No, a protože to teď máme doma různě rozhozené, my jdeme!!! Nehledě na to, že v osm večer v naší rodině vážně nikdo neodmítne měkké pozvání do horizontální podoby.
9. A ještě - bez ladu a skladu - pár věcí, co miluješ: svého plyšového medvěda a psa, co ti ušila babička; auto Bleska McQueena a Buráka; hru na vlak, kdy sedíme na gauči, máme vedle sebe obrovskou cestovní kabelu a předstíráme, že jedeme RegioJetem do Havířova; hru na obchod s pokladnou - raději prodáváš, ale jako zákazník si vychutnáváš platbu kartou (po kom asi?); hru na kavárnu, kdy do šálků a pohárků naléváme dřevěné korálky; taky máš rád koupání všeho druhu - na velikost škopku nehledíš: čili vanou počínaje a bazénem konče (dokonce už sám splýváš na zádech, tedy já tě teď dlouho na plavání neviděla, ale tvůj nejpyšnější tatínek to říkal); dále miluješ želé bonbóny, párky, kečup, ležení pod peřinou přes den, knížku o Oskarovi a Pohádky o autech a tvé pyžamo s letadly; taky když mi pomáháš v kuchyni - třeba v loupání vajíček na tvrdo jsi už úplný machr. A pak ještě poznávání značek aut zaparkovaných na ulici nebo (nekonečné) zpívání písně Prázdný expres
10. A jak se pár dní nazpátek ukázalo, do tvé TOP TEN se vejdu i já. Chyběla jsem ti během pobytu v porodnici. Chybím ti, když kojím Mikiho. Chybím ti, když ho nosím. Ale věz, že já to vím a případné citové ztráty saturuju intenzivním mazlením a mazlením a mazlením se nás dvou, které zásadně končí tvými výkřiky: Mami, dost, dost, DOST!

A ještě - jedna z Kubových nedávných nirván: překážková dráha pro mini-kola.
...
Soustředění - do kopce - překlopit - z kopce.

A pak asi tak tisíc krát znova.
...

AŤ ŽIJEŠ!!!

49 komentářů:

  1. Ať žije! Mít narozeniny v tak krásný narozeninový den, to se jen tak někomu nepodaří. Ani narodit se u Mitniků! Tak ať vám Kuba dělá pořád takovou radost a nehody ať se mu vyhýbají!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...myslela jsem jarní májový den...

      Vymazat
    2. No, dyť!
      Kuba se měl narodit právě 1.5, ale pospíšil si
      a Miki zase v březnu, ten však otálel,
      ale nakonec máme oba anděly narozené v dubnu, což je fajn protože ... protože vlastně nevím ... :o)

      Vymazat
    3. Tak tedy skoro májový;-). Že by aspoň společná oslava?

      Vymazat
    4. Že váháš?! ... :o)

      Vymazat
  2. Utřu si slzy, páč to bylo to nejmilejší, co jsem kdy četla! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až ti bude letos dvacet,
      napíšu ti stejnou vyprávěnku o tobě!!! ... :o)

      Vymazat
  3. 28.4. je nějaké zázračné datum na rození dětí. Jen v mém nejbližším okolí jsou takoví 4 lidé, asi dobrá konstelace hvězd v tento den a je jedno v jakém roce :-) Ale ten krásný výčet věcí, které Kubu letos těší je tak nádherný, až jsem zalitovala, že to takhle nedělám už 10 let u svého syna .... měla bych se nad sebou zamyslet a možná začít aspoň po těch 10 letech :-D Nicméně Velkému Bratrovi Kubíkovi přeji všechno nejlepšejší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ROZHODNĚ!!!
      Začni kdykoli, je to legrace - číst si to zpětně.

      Myslím, že srandy kopec by bylo i značit si poznámky radosti, přání a snů u partnera.
      A o svých vlastních tužbách ani nemluvě aneb co jsem chtěla v devadesátém druhém ... :o)

      Vymazat
    2. Hmmmm, to ovšem není špatný nápad....o jednom snu svého muže už vím, ale je pro něj nedosažitelný....nikdy nebude pobírat rentu :-D A co se týká mých vlastních tužeb tak v tom mám naprosto jasno, ale spousta jich je díky mé líné povaze naprosto vzdálených :-)

      Vymazat
    3. Hej - přesně,
      býti rentiérkou mám taky na seznamu,
      hned od chvíli, co jsem se naučila vyslovovat R ... :o)

      Vymazat
  4. Všechno nejlepší nejroztomilejšímu Kubušáčkovi!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Rosa ranná :)
    krásna spomienka pre Kubíka. Ja píšem Natálii od malička zošit, kedysi denne, teraz redšie, ale stále..Až bude veľká, bude si môcť čítat, aká bola nezbednica :) Veselé dni s Mikulášom a Kubíkom ;)
    P.S: pobavila ma predstava vás dvoch sediacich na gauči smerujúcich do Havířova :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Sedící hry" jsem zavedla ve třetím trimestru ... hrát si s vláčky na zemi mi totiž šlo už jen v leže ... a tolik místa zas Kuba na zemi ve svém pokoji nemá ... :o)

      Vymazat
  6. Roso, Kubíkovi k narozeninám jen to nejlepší! A ať se mu v pozici velkého brášky daří :). To resumé je krásné. U nás si zase hrajeme na autobus - Emma sedí vepředu jako pan řidič a plno hraček za ní a jede se na výlet :).

    Tak krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha aha,
      zkusím hned odpo taky zařadit bus do repertoáru ... u nás to bude nejspíš 121 ... .o)

      Vymazat
  7. Přejeme všechno nejlepší Kubíkovi, ať žije!!!
    Krásné shrnutí, je to fakt super nápad hodit to takhle černé na bílé, zase jsi mě dojala i rozesmála :-)
    Až příště pojedete do Havířova, dej vědět, my vám půjdeme do Svinova zamávat :-))
    Poslední fotka je krásná - jak je najednou ten Kubínek v porovnání s Mikuláškem velký, mazec!
    Krásný narozeninový den, s Eliškou posíláme pac a pusu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani,
      jediná věc mi furt vrtá hlavou - víš co: ti dva mají skoro stejně velkou hlavu ... chápeš to?!? ... :o)

      Vymazat
  8. Roso, blahopřeji Kubíkovi ke krásným třetím narozeninám!!! Moc se mi líbí fotka bráchů:-)!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie,
      moc děkujem!

      Obrázek je ze včerejšího narozeninového mejdanu, který mě osobně obrovsky dojal
      a skvěle nakopl v tom přiblblém šestinedělním období - rozumíme si, že jo?!? ... :o)

      Vymazat
  9. Jé, tak Kuba už je tříleťák, tak taky přeju všechno nejlepší. S tím večerním spaním je to zvláštní, Jája taky dlouho usínal sám (všichni kamarádi byli vždycky u vytržení a my se dmuli pýchou, jací jsme to skvělí rodiče, haha), ale co se narodil Pája, tak tam musí večer někdo být s ním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. KUBA JE SÁM ... jeho současná nejčastější věta ... však víš ... :o)

      Vymazat
  10. Všechno nej nej nejlepší. Bratři v triku jsou báječní...a ta ofina áách, doufám že jí taky Mikimu vystajluješ:)).
    Zdraví Lada.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale vidíš zase to čelo?!?

      To si o ni přímo říká.
      A v pubertě pak o patku ... :o)

      Vymazat
  11. Kubíčkovi a celé jeho povedené rodince přeji všechno nejlepší....moc díky za přiblížení Kubíkových aktivit a života vůbec...posílám Vám pac a pusu Vokopka s Lindou

    OdpovědětVymazat
  12. Posíláme velkou pusu z Olomouce!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle trans-republiková líbačka je supr! ... :o)

      Vymazat
  13. Blahopřeju Kubíkovi !!! Šá

    OdpovědětVymazat
  14. Ten zodpovědný kukuč na poslední fotce, to je něco! Tak vše nej, oslavenče :)

    OdpovědětVymazat
  15. Nádherné počtení, posílám Kubíkovi noční pusu. Popřeju mu někdy v květnu... Brzy se k vám zase "nasolím". Ať je vám krásně, rodinko.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PŘIJĎ!
      Prosím!!!

      Potřebujeme tě: tvůj humor, tvé medicínské poznatky a hlavně tvou náruč.
      Už stříhám metr!

      Vymazat
  16. Téééda, já Ti, Kubo fakt závidím!!! Máš ten NEJ život♥ měnila bych hned:o)
    Krááásný narozeniny!!!
    Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dyť mi taky s mužem pro něj dřeme ... ani nedýcháme ... :o)

      Vymazat
  17. To je boží! A nejmilejší Kubka už tak veliký! Posílám mu pusu a přání jen toho nejlepšího a když nebudu úplně nanicovatá teta, tak by se mohl dočkat i toho slibovaného daru (takže počítejte tak v létě, případně nenápadně ke čtvrtému výročí; achjo! ale ne, musím se hecnout a vzít si příklad z tebe ;)).
    PS: S obchodem mu úplně rozumim - prodávání mě taky děsně bavilo, ale pokladnu jsem neměla tak profi, zato jsem všechno ve špajzce mohla olepit vlastníma cenovkama - inventury byly často :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha,
      ale teď mě napadá - všimla sis: dneska už zboží nemá cenovky, ale kódy ... taky ona ta pokladnička má i čtečku ... prostě 21. století ... :o)

      Těšíme se na tebe!

      Vymazat
  18. Mila Roso, ted jsem dokoukala konecne Lásky čas...uplakana...stestim, jen mi to trosku zkazil manzel, ktery prisel domu zrovna v casti, kdy byla vetrna svatba, haha a nak se mu to nezdalo a chlapsky komentoval, ale aspoň jsme se shodli na hudbe ;)
    Krásne napsane desatero, je to šťastné a neskutečně mile děcko! Kuba slaviiii, preji dalsi rok života plny radosti a stesti!!!!! Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko,
      díky!
      Osobně jsem na tom filmu takřka závislá ... a na Kubušákovi vlastně taky ... :o)

      Vymazat
  19. <3 blahoprejeme k prvni triletce! krasne se to cte, ach, stastny to chlapec :) tak at mu to zivotni nadseni vydrzi, o cemz ovsem ve vasi skvele rodince nepochybuju!!

    OdpovědětVymazat
  20. Kubo, všechno nejlepší! Ať se ten složitý svět okolo na Tebe pořád usmívá... :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Rosinko, Kubínkovi přejeme vše nejlepší!!!! Jste supr, mám vás moc ráda! Zůza Eliáš

    OdpovědětVymazat
  22. Moc jim to spolu slušíííí.

    OdpovědětVymazat