pátek 11. října 2013

On kutílek, já kutílka


Od září chodíme s Kubou na nový kroužek. S výmluvným názvem: Kutílek. Jednou týdně v našem Montessori centru oba popadneme vrtačku, pilku, rašpli a tvoříme.
V partě kluků je Kubka suverénně nejmladší (já jsem (nejen) ve věku přítomných matek průměrná, jen pro vaši informaci), což mu ale nezabraňuje mít z vrtání do dřeva či odlévání sádry radost stejnou, nebo možná ještě větší.

Kdo si z toho víc odnese, nevím. 
Vždycky začínáme společnou kutilskou básničkou, která obsahuje i rým: 
Za malinkou chviličku
namontuje poličku.
Tak na to se já těším asi nejvíc. Zatím jsem se osobně naučila připevňoval svěrku ke stolu a správně vytahovat blbě zabitý hřebík ze dřeva. Na poličku ještě řeč nepřišla.

A co tam tedy vyrábíme? Třeba cestovní totem - nikdy nevíte, kdy se vám ochrana ducha může hodit (no, jen se smějte, všem vynálezcům se totiž nejdřív smáli), malé dřevěné kladívko nebo třeba osobní auto. 

To je ONO!
Z lekce zatloukání hřebíků.
...
Kousek dřeva a plastová víčka



Jsou to hasiči.
A i oni se občas staví v naší nové patrové garáži.


S benzínkou, autoservisem i myčkou.



Kartonový systém jsme si včera přinesli z Hračkotéky.
...
Kdo miluje skládání podle návodů ala IKEA, bude šťasten.
A kdo ne, bude zas rád, že postup má jen čtyři kroky!


3D složení bylo šup rup,
jen s krátkým hysterickým záchvatem Kuby - čekal v balení i ta auta na obalu.
Naše čistá duše!
A komu by bylo papírové skládání málo, Hračkotéka nově pořádá i výtvarné herny.
Hned jsem se ptala,
jestli tam můžou i tak "staré" děti jako je Kubínek,
a prý jo!
Takže na listopadovém razítkování my určitě chybět nebudeme,
taky ať se můžeme důstojně zapojit do současné bramborové blogové mánie, že ... :o)

14 komentářů:

  1. To auto je super, asi prohrabu Nunyho zásoby hřebíků a pustíme se do toho, to bude pěkné zpestření dnešního nastydlého dne bez školky. Jinak s těma braborama souhlasím, kdo netiská není :). Ještě že tiskám, ufff! A vám přeji také krásné tiskání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palec, ať máte hodně legrandy.

      A není-li ještě pozdě, jen malá technická: ve víčkách už byly předtím udělané malé otvory - přece jen: sme kutílkové začátečníci ... :o)

      Vymazat
  2. Nějak nestíhám ani číst, sotva komentovat, ale dnes musím. Rosi, děkuji za tipy na hračky. Mám o rok mladšího synovce, hlavu plnou jiných věcí, takže mě vždy inspiruješ na dárky. A to vyrobené autíčko, to je bomba. Jednoduché levné a směle konkuruje podobným za 1000 Kč a více. :-) Včerejší taška se mi moc líbila. A s Freitagem bych si to nespletla, oni šijí s automobilových plachet a střih je univerzální. Štítek mohl jít i nahoru. :-) Ale opravdu se ti moc povedla. Ano, kdo v současné době netiskne bramborou a nemá kuchařku Dity P. není in. :-) Já jsem šla vždy mimo proud (ale ten tisk bych hned zkusila, kdyby byl čas. :-)) Pěkný den a pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravíme juniora.
      I nejhodnější tetu!

      Hračkotéka je ráj na zemi - člověk tam neví, co si dřív prohlídnout. Ale byla jsem tam tentokrát NAPOSLED. Myslím tedy jako naposled s Kubou!!! (Stejně jako jeho maminka) by si tam nejradši koupil úplně všechno, ale to by máti musela šít kabely ve dne v noci ... a ještě obouruč ... :o)

      I tobě krásné volné dny!

      Vymazat
  3. Náhodou cestovní totem je podle mě super věc - zvládnu to? Mám tušeníčko, že bych jeden potřebovala ;) Kroužky i herny si užívejte, vypadá to moc dobře, hned bych šla taky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty?!?

      ROZHODNĚ. Stačí si uříznout kousek dřeva, rašplí udělat pár zářezů - a jestli to chceš mít frajeřinku jako my, připni různě po stranách na závěr pár barevných připínáčků aneb I kutil Tim by koukal ... :o)

      Vymazat
  4. Je vidět, že si to parádně užíváte, kutílkové milí :) Autíčko i garáž suprové, jsem zvědavá na tu poličku :)
    Ale musím se tu napráskat (ač se teda stydím), že já zatím s bramborami netiskám ... počítá se aspoň, že Eli tiská ve školce? :)) a máma se chytne za nos, překoná tvůrčí ostych (to víš, my nešikovní máme z nože a brambory respekt :)) a vrhne se na to ... ale hlásím, že alespoň poctivě sbíráme kaštany a budeme dělat zvířátka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý podzim podle svého gusta.

      Někdo brambory,
      někdo kaštany,
      někdo portské,
      nebo hodlá nevylézt celý víkend z postele ... :o)

      Vymazat
  5. Na autíčko lupni štítek Mitnik family a eRko do kroužku a máš to dokonalý....:)))Mává Lada

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím Kutílkovic....Vokopka

    OdpovědětVymazat