pondělí 8. dubna 2013

Pro Baru



K narozeninám.

Pro dceru od kamarádky, která mě přivedla k šití na stroji. V kavárně mě seznamovala se svými plány na mateřské a já se uvnitř zastyděla, že mě ani nenapadlo využít "volný čas" k naučení se něčeho nového. Myslím, že tenhle kapsář do auta je Maru důstojným poděkováním za první nakopnutí.

Je to vytuněná verze! Kubův už je zcela zaběhnutý v provozu, a tak jsem mohla vychytat některé funkční vady. Navíc jsem šití stejného typu kapsáře i lektorovala (ano ano, nejen že sotva po půl roce šití tady plaskám něco o vlastních šatech, ale dovoluju si i učit šít jiné. Abyste tomu rozuměli: ta kamarádka, co si poručila úplně první kapsář do auta, si ho nakonec musela ušít sama. Na můj příkaz. Šít umí, a tak jsem ji jen prozradila know-how, dolívala colu a otírala čelo vlhkou žínkou, když během jednoho dámského šicího dopoledne omdlévala se slovy, že tohle nikdy nezvládne. Zvládla!!! A odcházela nejpyšnější, s vtipně zeleným kapsářem a představou, jak si celé Brno sedne na zadek z jejího výtvoru). No, a jak jsem do toho bohorovně kecala Romaně, tak jsem si pak tohle další šití báječně užívala - prostě jsem už přesně věděla co a jak, a kdy, a kde a tak.

Kapsář má jedinou vadu. Zamilovala jsem se do jeho látky. Znalci jistě poznali, MALIN STEN, navíc v té  kombinaci s tyrkysovým puntíkem. Výborné. Veselé. Pro dětské duše všeho věku. Proč proč proč ta Ikea nemá e-shop?


Více než názorná kapsička na svačinu na cesty.


Nutná kapsa na knihu.


A pak klasika - skládané kapsy. Pevné látky z Ikey jsou na to výborné, skvěle se nažehlí a perfektně drží tvar.
I když jsou plné.
Uvnitř kapsáře jsou tradičně dvě vrstvy tlustého vatelínu, vše dokupy sešité šikmým proužkem.

17 komentářů:

  1. Markét Baletková čeká potomka!!!Tak to mě podrž!!!Čtvrtému se bráním zuby nehty!!!Já jsem z toho tak překvapená...Kapsář je supr trupr, jak ty říkáš, moc pěkné provedení, fakt klobouk dolů samouku, šikula, chytrá holka...VOKOPKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kloubouk dolů před Baletkou!!! ... :o)
      PS: Chytrá nejsem,
      ale rozděl a panuj,
      jo, to mi jde ...

      Vymazat
  2. Roso, kapsář je super a já myslím, že je velké štěstí že Ikea nemá eshop, protože to by pro mě byl hrob :-) takhle tam sjedu jen občas, ale látky mají parádní a mám je taky moc ráda.
    měj se fajn Věrka

    OdpovědětVymazat
  3. Kapsář je krásný, ty opět velmi šikovná a e-shop bude (za tři roky:)) http://logistika.ihned.cz/c1-58100170-ikea-planuje-otevrit-v-cr-dalsi-tri-obchodni-domy-a-spustit-e-shop

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky si myslím, u soudruhů sousedů z NDR už ho mají....Nicméně mě nedělá problém si tam 50 km zajet..., vždy to spojíme s kulturou (ehm, kultura v tomto pojetí = dortík a kafíčko v hezké kavárně či cukrárně, dětem zacpat pusu supermalinovou zmrzlinou od Hájka a tomu pak říkáme kultura za 100 a pár kravinek z Ikea jako bonus). Káťa

      Vymazat
    2. Kávová kultura je nejvyšší kultura!!! Opakuji kávová kultura je nejvyšší kultura!!!
      Hezky si užíváte,
      vezměte mě příště s sebou? ... :o)

      A Iri,
      vážně?
      A ty znáš jako odpověď na každou otázku?
      Jak to že letadlo lítá?
      Jak funguje telefon?
      A gramodeska?
      Prosím tě, jak si to dokázala??? ... :o)
      A díky za vše.

      Vymazat
    3. :) Na žádnou z technických otázek odpověď neznám.) Sloužit můžu jen v oblasti mediálních dotazů a to s tou Ikeou vím proto, že naproti mě sedí kolega, co dělá maloobchod (i když Ikea je spíš velkoobchod:)

      Vymazat
    4. Ufff,
      už jsem si myslela, že víš všecko na světě ... ale i tak zůstáváš mou nejoblíbenější novinářkou!!! ... :o)

      Vymazat
  4. Jako vždy moc prima. Už taky začínám přemýšlet, že bych měla mít "kus Rosy" doma, když se skoro každý den veselím nad jejími lapáliemi :) Mimochodem z Brna hlásíme slunečno a vcelku teplo, co Praha? Zdá se, že skutečně začíná období hořčicových botek a podobných šmrncovností, jupí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lásko,
      teď jsem slyšela historku, že jedna prodavačka odmítla prodat hořčicové punčocháče, prý je to barva podzimu - no toto?!? Pochopíš to ... ?!? ... :o)
      Ano ano,
      včera i dnes - slunko zde. Ještě bych trošku přidala na stupních, ale přes okno už hodně dobré!!!
      Jinak kus RM vřele doporučuju :o).

      Vymazat
    2. Tady je to dnes už zase trochu marné, ale slunko bojuje, snad to ještě dneska zvládne. Hořčicová - barva podzimu? Pfff, ta se nosí celý rok furt pryč, ne? To si to ta paní prodavačka asi nějak popletla...

      Já mám teda hořčicový jenom šál (zatím), ale chtělo by to k němu nějakou tašku, to je jasné... Je u RM nějaká taková koženka k mání?

      PS: S tou láskou v oslovení, to dneska zvládnu i bez sluníčka, děkuju :)

      Vymazat
    3. Koženka je, čeká jen na tebe!!! ... :o)
      Prosím, napiš mi mail.

      Vymazat
  5. Kapsáře jsou fajn,ten tvůj je takový krásný,čistý.Když si vzpomenu na ten ve škole pod lavicí-každou třídní schůzku šílím a třídím vodovky,tempery,štětce vše v jednom děsným chumlu zabalené v podložce na malování,proloženo asi miliónem pap.kapesníků páč koš je prý daleko.
    Opička nad postýlkou je nádherná:).Zdravím Lada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ladu,
      ten Kubův autě, ten už taky krapátko jetý, hlavně dost v odstínu šedi (od bot), skoro by mi slza ukápla ... :o).
      A opičku taky miluju,
      ale ještě víc tu v postýlce ... :o)

      Vymazat
  6. Já chci taky kapsář! Co pro to musím udělat? (Teda kromě možnosti ušít si ho sama, to by se J. dočkal tak k osmnáctinám.)

    OdpovědětVymazat
  7. Někde se tu psalo o tom že se nedá IKEA zboží poslat, dá se nakoupit tady: www.ikea-eshop.cz tam si uděláte objednávku a pošlete nákupní seznam a oni Vám to pošlou. Nemáte s tím někdo zkušenost?

    OdpovědětVymazat