čtvrtek 18. dubna 2013

Love KIDÓ

Už jste si někdy koupili kafe s sebou, s jehož kelímkem jste se následně vyfotili, pak ho celý den prázdný nosili s sebou, doma vymyli a nakonec si ho vystavili na poličku?

Ale když on vypadá takhle!!!



Má barevná vzpomínka na divoký den. Spojily jsme se se Simsalabim. Nejdřív své na chlup stejně staré chlapce nechaly nás namočit, zašpinit a střihnout do prstu na výtvarné herně v Národní galerii. A pak jsme princátka v kočárech vytlačily do kopce na Letnou, kde se Sim stala ještě větší Pražačkou, než jsem já (kdo dosud nevěděl, já pila mateřského mléko v Havířově, ona v Ostravě - pro vysvětlení). Už na schůdkách vyhlášeného bistra se temperamentně a srdečně vítala s jeho manažerem. Ona fakt zná asi každého?!? Ale díky jí za to. Měli jsme tam tak v obědovou špičku zarezervovaný stůl, obsluha ochotně naslouchala našim objednávkám, které byly nastokrát přerušeny odběhnutím za jedním z trpaslíků, který si zrovna nutně musel zas odběhnout za svým autem, náhodou na opačný konec restaurace, či lépe do jiného patra nebo nejlíp ven. Byl to skvělý oběd.

Jen - do KIDÓ s dětmi nechoďte. Ne že by tam neměli baby-židličku, mají.  Ne že by jejich jídlo nebylo domácí, zdravé, čerstvé, lokální a chutné, je! Ne že by ostatní hosté těžko snášeli plazící se batolata mezi jejich nohami na zemi, byli v pohodě. 

Jen - interiér KIDÓ je tak krásný, že máte-li s prckem oči furt na šťopkách, nevychutnáte si to tam pořádně. Tedy, to byl aspoň můj případ. Chystám se tam znovu, abych si v klidu a znova prohlédla vystavené zemité dlaždice na zdi a jejich skvělou op-artovou podlahu, plechové čajové krabičky v jemných tónech a atypickou a designem velmi prostou užitou keramiku na poličkách, zákusky ve vitríně, celou zadní útulnou část bistra, tajemný letenský dvorek ve vnitrobloku a ... Víc jsem si s Kubou všimnout nestihla. Těším se, až si tam jednou na jejich tonetky sednu na obě půlky a budu se koukat z plná hrdla okolo, jak to tam mají úžasné ke koukání.

I do love KIDÓ.

Auta, vlaky, bagry, kluci. 
K + K

16 komentářů:

  1. Na to kafe bych chodila tak dlouho dokud bych nenasbírala celý servis:).Krásně jste si to užili to věřím a taky nechápu proč nemůžou ty pidilidi sedět alespoň dvě tři hoďky v klidu a počkat,až si maminky vyměněj informace:).Lada

    OdpovědětVymazat
  2. Můžu s Tebou? A ten kelímek, ten se mi tak líbí, že bych Ti ho i ukradla! Tak moc se mi líbí, že neznám bratra (sestru!)! :*

    OdpovědětVymazat
  3. Jůů, to vypadá parádně - interiér, kelímek, Simsalabim, auta, bagry, Kuba, dlaždice,...Trochu závidím, sedíme na zadku s neštovicema:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajtakrajta,
      to je situace, ale aspoň už to budete mít za sebou.
      Pevné nervy
      a v rámci možností pěkné dny
      přeju.

      Vymazat
  4. Vypadá to tam výborně! A koukám, že nabízejí kurs vyšívání! Co? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přihlásíme se?!? ... :o)

      Vymazat
    2. :-) Já už umím, myslela jsem nová výzva pro Tě a záminka trávit tam čas...Ale zas každej nechce mít vyšívaný oblečení, že jo!

      Vymazat
    3. Já chci,
      zeptám se doma u večeře,
      ale oni mě moc nechtěj nikam pouštět ... ve dne teda ... leda by bylo v nabídce něco před půlnocí ... :oú

      Vymazat
  5. Ó, chci taky! Kam se hrabe mladší generací (ech, teď si připadám balada stará... stará) nošený Starbucks. Budu ho opatrovat jako oko a vydrží mi aspoň na jednou na pískoviště, a skoro jako bych ani na pískovišti nebyla...:c))

    (Simsalabim jsi zpropagovala, ale odkaz na Kidó nefachá;) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věděla, že tady pro své úchylarničky najdu vždycky pochopení ... :o)
      Být a nebýt na písku - to je, oč tu běží!!!

      KIDÓ spraveno, přepínám.

      Vymazat
  6. Milá Roso,

    mám moc ráda Tvůj blog - vážně se těším na každý nový příspěvek :). Dneska mi to nedalo a potřebuju se nutně zeptat, jestli ta mísa vpravo nahoře je na polévku? Stále hledám nějakou pěknou, abych na Štědrý den nepodávala rybí polévku v kastrolu :). Děkuju Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niki,
      jo jo - je to polévková mísa z jídelní soupravy TOM od Thunu - http://shop.thun.cz/index.php/porcelan-do-domacnosti/jidelni-soupravy/jidelni-souprava-tom-171.html
      Je to už naše druhá,
      jednu už jsme rozbili, ale našla jsem úžasný obchod v Nuslích, kde se dá od Thonu dokupovat po kusech, za pěkný peníz.
      Jestli to máš po ruce, popíšu ti cestu.

      A děkuju moc za všecky hezké věci, cos mi napsala - potěšila jsi mě, velice!!!

      Vymazat
    2. Děkuju.
      No já právě nepochválila tak, jak jsem původně chtěla :). Mělo to být, že si každý den uvařím kafe nebo čaj s mlékem a jdu projít své oblíbené blogy a tvůj je mezi prvními. Pokaždé se pokochám - já, co neušiju ani kapesník, tiše závidím.

      Vymazat
    3. Šmankote kapesník,
      to bych asi taky nedala - to musí být rovně, ne?!? ... :o)

      Vymazat