čtvrtek 26. dubna 2012

Denně

Uplynulých 365 dní jsme Kubovi psala deník. Každý den, žádné romány, dva tři řádky. Ze začátku to byla nutnost - v šestinedělí jsem nevěděla, jestli je pondělí nebo středa, ráno či večer nebo cože jsme dělali to včera. Později jsem se rozjela a začala na volnou pravou stranu lepit vizitky, pohledy, štítky a obaly nebo kreslit a úplně mě to pohltilo. Stala jsem se tvoření deníku závislá! Není to žádná seriózní pamětní knížka. Psala jsem, co jsme dělali, kdo k nám přišel, co poradil, často jsem komentovala střet svých utopických představ o mateřství s žitou realitou, milionkrát Kubínka vychvalovala do nebes a párkrát byla noc tak dějové výživná, že na popis událostí dne ani nezbylo místo. Netuším, zda tohle mé "veledílo" syn někdy ocení (muž mi se shovívavým úsměvem tvrdí, že ano), ale jsem ráda, že mám památku na nejkratší/náročnější/krásnější rok v mém životě. (Ten hnědý blok už je připraven na mé další grafologicko-kolážní záchvaty.)








10 komentářů:

  1. super, budete mať krásnu pamiatku, obdivujem ťa, mne by to vydržalo tak 1 týždeň :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem (až úchylný) systematik - ale jak v čem ... Já končím po týdnu třeba s čokoládovým embargem :o).

      Vymazat
  2. Smekám, já byla schopna psát akorát časy kojení a kolikrát se po... Věřím, že tuhle super památku jednou ocení. Kór v tak pěkném, řekla bych i vtipném, provedení. Já svou první knížku se záznamy od maminky procházím pravidelně každý rok a bez ní bych se nikdy nepřestěhovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, i já mám v knihovně svou vlastní "Pamětní knížku". Snad mi Kuba jednou nevyčte, kolik času jsme společně jeho první rok strávili v kavárnách :o). A možná se i pobaví - třeba nad obaly věcí, co jsme mu pořídili (včetně jejich cen).

      Vymazat
  3. To je úžásné, systematiky obdivuju, já jsem organizovaný chaotik :-) ...jednou to pro něj bude nádherný dárek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, už dneska se občas kouknu, jaká že "dramata" jsme to s Kubou řešili před rokem ... a úplně mám slzu v oku ... :o)

      Vymazat
  4. Tak tohle je super inspirace. Ještě, že jsem tenhle post objevila včas a mám ještě nějakou dobu na shánění pěkného deníčku :-) Zatím se snažím psát deníček z fáze těsně předcházející řvoucímu miminu, no občas píšu i s týdenním zpožděním... Původně byly taky plánovány obrázky, výstřižky aj., ale zatím jsou to jen písmena a písmena. Uvidíme, jak dlouho to psaní vydrží u toho dítka... A bylo by ideální to mít pro všechny, to bude ale náročný, když jich chceme víc. Každopádně aspoň noviny ze dne narození se snad podaří zakoupit a uschovat. T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce!!!
      Taky jsem si psala i těhotenský deník ... jsem si říkala, člověk nikdy neví, jestli to není poprvé a naposled ... :o).
      Jasně, noviny jsou skvělý nápad. Já si schovala ještě mega účet z obchodu, když muž nakoupil jídlo a PITÍ na zapíjení syna - u nás doma, den po jeho narození.
      A kdy že máš termín?

      Vymazat
    2. Jeeeeeeeeeeeeee, Kuba je 28. 4.
      Budu na tebe myslet!!! A držet palce :o)

      Vymazat