úterý 16. srpna 2022

Pula, Rovinj a Poreč


Tři města na Istrií nás okouzlila - nacpala nám žaludky a naplnila naše srdce. V Pule jsme si velice spontánně koupili den před naším odjezdem do Chorvatska vstupenky na tenisový Turnaj legend, abychom viděli hrát Ivana Lendla, Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha. A byl to zážitek! Sedět uvnitř antického kolosea. Zažít rozpálený, ikonický a fotogenický amfiteátr při západu slunce a nevědět, kam se dívat dřív. Jestli na hvězdy na nebi nebo na hvězdy na kurtu.

V Rovinji jsme si nejdřív dali snad nejlepšího tuňáka na grilu, jakého jsme kdy jedli, v přístavní restauraci Da Piero, kam se rozhodně stavte - dřív než se vydáte všemi těmi barevnými uličkami s ještě barevnějšími okenicemi. Dřív než začnete žasnout nad hojností zelených pokojovek v tamějších oknech i zádveřích. Dřív než narazíte na rozkošně kýčovité průhledy z ulic na moře ozdobené pastelovými lucerničkami. Do Rovinje jsme se vrátili celkem třikrát, a tak můžeme k další báječné večeři doporučit ještě Bistro Riva s živou hudbou, která zněla od vody nebo popitovou kabelku, kterou si z jižanské dovolené odváží naše Týnka, a kterou tam koupíte na každém duhovém rohu.

Do Poreče jsme se zajeli podívat až poslední den a hořce jsme zalitovali, že nás to nenapadlo dřív. Jejich nabídka výletu lodí do sladkých Benátek nás totiž zlákala moc! Tak příště.

A co vy - jeli jste někdo trajektem z Chorvatska do Itálie? A kde to v Jugošce nejvíc baví vás?






Na Turnaji legend v Pule.


A všechny barvy Rovinje.





Rovinj zase - tentokrát za dne.


Rovinj je láska.

5 komentářů:

  1. Milá Roso, Pulu znám a moc ráda bych se tam někdy vrátila, ta dvě města nikoli a tvá reportáž mi je naservírovala tak, že moje zvědavost velmi vzrostla! A musím dodat, že dcerka se vyloupla do krásy a jde asi za maminkou - rozhodně má půvab!
    Hezky jste si dovolenkovali! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřin,

      moc děkujeme - za Týnečku a všecka krásná slova.

      A Vy už jste letos odpočívala? Vyrážela jste někam?

      Vymazat
  2. Ahoj a pěkný večer přeji. Ve všech zmíněných městech jsem byla. Poprvé v Pule, to byl snad rok 1993, ale nejvíce mi k srdci asi přirostla - a nejen mně, je to celkem dost turisticky oblíbené letovisko Rovinj. Máš moc krásné modré šatky. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji

      - jsou to Marimekko ulovené na Vintedu - no, řekla byste to do nich?!

      Vymazat
  3. Trajektem ne, Roso, ale autem jsme si to střihli, ze samého severního kraje Istrie až do Benátek :) a pak do Rovinje... a shodli jsme se, že se nám tam líbilo asi i víc než v Benátkách. Rovinj je fakt láska! Totální!

    OdpovědětVymazat