středa 28. dubna 2021

Mazej ven! Kniha pro malé objevitele


Ještě aby se do toho teplo trochu více opřelo a myslím, že po zimě, kterou jsme teď prožili - všichni toužíme být venku až do října! A knižní novinku nakladatelství Labyrint si k tomu klidně vezměte pod paži s sebou!

Velkoformátové obrázkové čtivo s výbornými retro plošnými ilustracemi Clarly McRae je plné návodů a postupů, co a jak venku podnikat. Nápady jsou šikovné, neotřelé a ze zásady ohleduplné k matce přírodě. Navíc zcela bez nákladů. Můžete rychle hledat pět různě zelených věcí nebo luštit pomalu plynoucí oblaka. A jste-li romantická duše, tamější poetika jazyka vám půjde pěkně po srsti aneb hledej mraky s rozfoukanými pruhy, drobné mráčky v řadách připomínající rybí šupiny nebo nadýchaně šlehačkové mraky.

Mazej ven! je nejen outdoorovou příručkou, ale i názornou encyklopedii. Uvnitř se dočtete o opylování kvetoucích rostlin, včelách medonosných nebo hmyzím hotelu. A když si společně zrovna nebudete číst, můžete žasnou nad stylovými ilustracemi z ptačí perspektivy, jejichž hlavní postavy jakoby vypadly z britského fashion booku. A zcela v duchu současných trendů knížka Mazej ven! neopomíjí ani fajn jednoduché kuchařské recepty.

My čtyři jsme se nejvíc namlsali dvojstránky o mapách, nakreslili jsme si mapy svoje vlastní a tvořili autorské kartografické symboly pro Berounku, kamenný most, cestu, pláž i železniční most.

Kniha v rukou rodičů je ideální pro předškolní děti, školáci se s ní pak zabaví pěkně sami.
V parku, na zahradě, u vody, v lese - to vše v stylové atmosféře zálesáka 21. století.

Objevujme, hrajme si, poznávejme venku!
...


Z prořezaných větví našich jabloní jsme tatínka poprosili o "praky", abychom si navlékli Lesní chrastítka.



Ani důmyslný Papírový fotoaparát nemá chybu.

Nebo už opěvovaný návod na oblaka. Tak přeji teplé meze a užijte si to!


Žádné komentáře:

Okomentovat