úterý 27. dubna 2021

Co je Clubhouse


Dnes o půl deváté večer
opět vysíláme roomku Skibi Kids na sociální síti Clubhouse - již po šesté!

A co to je? Novinka Clubhouse je audio chat, který můžete poslouchat (zatím pouze) na svém iphonu. A nejen poslouchat, ale na rozdíl od podcastů sami můžete do diskuze živě vstoupit. Pojem roomka označuje virtuální místnost hlasového setkávání se a já v ní dnes přivítám specialistku na funkční oblékání Petru Tichou. Jak chytře oblékat naše děti do aprílového počasí, jak dobře využít šikovné vlastností hightech materiálů nebo jak se správně pečuje o funkční oblečení - právě na to vše se dnes budu ptát.

Moje role moderátorky je nejlepší, jakou jsem kdy měla. Začínám přípravou otevřeného scénáře. Od vedení Skibi dostanu téma, o kterém se budeme bavit a připravím si jeho strukturu. Cestu, kterou se chci ubírat, píšu si otázky. Pěkně z gruntu - jak to funguje, kdy to použiju. Co jsou za možné problémy, jaké to má vychytávky. Hotový scénář posílám hostovi či hostům.

A pak ladíme přes mail, na co by bylo fajn se ještě zeptat. Co se málo ví. V čem lidé často dělají zbytečnou chybu. Domlouváme se Skibi, koho ještě pozveme na stage - rozumějte, kdo se s námi z hostů připojí do diskuze. A napjatě se těšíme, na co se nás zeptáte vy.

Aplikace Clubhouse totiž umožňuje v pravém spodním rohu označit symbol ruky, kterým se kdykoli můžete přihlásit do diskuze, já si vás jako moderátor pomyslně vytáhnu na podium (stage) a vy můžete mluvit. Tady a teď. V přímém přenosu. Ať už jste doma, venku; na kole nebo ve vaně. Nikdo vás nevidí, ale ta autenticita spojení je kouzelná!

A o čem se krom jarního šatního našich akčních dětí ještě bavíme? O hračkách, které děti rozvíjí nad rámec školních osnov. I o tom, jak děti dostat pryč od počítačů a rozpohybovat je v této nutně digitální době. A mezi nejnavštěvovanější roomky rozhodně patřily ty o cyklistice s dětmi. Jak vybrat správné kolo a kdy poznáme, že už je bicykl dítěti malý, tipy na výlety s dětmi na kole v Česku i Evropě nebo jestli dítěti na kole patří telefon do batůžku či ne - protože na Clubhousu nechyběly ani hořkosladké historky o ztracených a nalezených malých cyklistech.

A jak se k nám připojit?
Siť Clubhouse funguje na pozvání. A budete-li sledovat náš Skibi Kids Club, vždy se dozvíte o našem vysílání.

Zájemci o pozvánku mi neváhejte napsat na info@rosamitnik.cz
a

Tak na slyšenou večer, přátelé!

Žádné komentáře:

Okomentovat