pondělí 1. března 2021

Lockdown vs. Mitnik


Ke třetímu kolu hodlám přistupovat jako k třetímu porodu. Ano - už vím, že bude to bolet, že začnu zmatkovat a budu mít pocit, že už to nepřežiju a taky že to celé zas bude trvat déle, než jsem čekala. Ale teď jdu do toho s více zkušenostmi!

Oproti loňskému jaru začínám den minutou v ledové kádi a těch šedesát vteřin, přesněji šedesát nádechů a výdechů, patří jenom mně. Moje mysl je v tu chvíli čistá a pozitivní, problémy se zdají rychle řešitelně a energie života ze mě jen prýští. Otužování mi pomáhá stejně jako sklenka horké vody po ránu; jsem šťastná, že můžu udělat něco pro sebe, abych se pak zbytek dne mohla v klidu starat o druhé. A taky jsem tentokrát využila nabídky, která se neodmítá. Muž přišel s návrhem, že zajistí, aby nám domů pár krát týdně dorazil už hotový oběd. A protože David nezůstal nic dlužen jedné ze svých nejlepších vlastností - v e l k o r y s e nám otevřel účet i u světové kuchyně, takže na tu Asii se mi sliny sbíhají už teď!

A co u vás doma? S jakou životní vychytávkou hodláte do 28. března přežít?

...

(Ty letité fotky pro časopisem Maminka jsem dnes vytáhla, protože jsem včera z redakce dostala úžasný mail,
o kterém ještě nemůžu mluvit, ale bude to opět velká legrace!)

4 komentáře:

  1. To přirovnání k porodu je úžasné! Co bych řekla já? Každý můj porod byl jiný než ty ostatní, každý mě v něčem překvapil a každý přinesl děsnou bolest, ale taky nepopsatelné štěstí v podobě nového člena rodiny. No, tak na rovinu, my si tady na dědině žijeme už rok v podstatě stejně, chlapečci byli od října ve škole jeden, slovy jeden den, jediná změna by byla v tom, kdyby nás ta mrcha covidová konečně dostihla, což se ale doufám nestane. Možná začnu běhat, ale to si říkám už třicet let a furt nic...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste stateční,

      nám kamarádi tak chybí, a to neuběhlo ani 24 hodin přísného stavu ... aneb co s načatým životem ... :o)

      Vymazat
  2. Roso díky za ta slova...každá vzpruha třeba...já mám pocit časové smyčky, která se točí dokola...dokola...dokolečka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji Vám, už vypsat se mi pomáhá! Tak díky, že to čtete, Leni!!

      Vymazat