pátek 5. června 2020

Přišla jsem o facebook a dvacet tisíc z účtu


V úterý 3:13 v noci někdo obnovil moje facebookové heslo. Ve 3:14 mi přišla výstraha pro neobvyklé přihlášení. A přestože mi následně účet z důvodu - cituji: Ochrany vašich osobních a finančních údajů - zablokovali, o čtrnáct minut později mi(!) začala běžet (cizí) reklama, která si stihla z mého bankovního účtu stáhnout skoro dvacet tisíc korun, než jsem si ráno zablokovala kartu. A na facebooku už na ně čekal jen vzkaz viz print screen výše.

Volala jsem Kláře, Danovi a Gábi. Dostalo se mi veliké podpory, pár sprostých slov a vyřčené naděje, že tohle dobře (ne)dopadne. Peníze mi kartová společnost asi vrátí, ale s facebookem je to jiné. Následující dny se podnikla všecko proto, aby mi můj profil Rosa Mitnik obnovili, leč nepovedlo se. "Blbečci z facebooku", napsal mi kamarád. "No, ale škoda těch tři a půl tisíc fanoušků, o které jsem přišla", odpověděla jsem mu. "Ti se ti vrátí. Napíšeš hořkosladký příběh o nebezpečích, které skrývá dnešní doba. Víš jak, něco o tom, jak ti krádež identity pomohla najít sebe samu. Nebo tak něco.", uzavřel to Dan. 

A taky že jo. Vlastně nejvíc jsem si za ty poslední dny naplakala do kabelky z dojetí, jak to všechny okolo mě zaskočilo a chtěli mi pomoc. Kolik lidí mě kontaktovalo hned z rána, že se mi nedá napsat. Kolik pracovních vzkazů mi okamžitě přišlo jinou cestou. Neuvěřitelné, potěšující a posilující. 

Takže dneska už mám nový kabelkový profil Rosa Mitnik, protože znáte to - každý den je pro co šít!
Najdete jej tady.

Jeho vytvoření mi trvalo v řádu minut, jak dlouho znovu budu hledat vás, netuším. Ale budete-li mě opět sledovat, čekejte kabelky i jejich pozadí. Stovky kabelek a jednu mamku od tří dětí. 
Ve starém domě a se super novou kolekcí autorských sukní a českých triček k nim.

Budete-li mě sledovat, bude mi ctí. A děkuji vám za to.

A život jde dál!

9 komentářů:

  1. Jejda, jak je toto vůbec možné? Já jsem úplný laik a vůbec tomu nerozumím, co má společného facebook s platební kartou? Jinak Vám přeji ať se vše co nejdříve vyřeší a můžete v klidu vymýšlet další nápadité projekty :) Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když máte firemní facebook (Rosa Mitnik) a platíte si na něm reklamu, musíte ji platit kartou - tedy tudy vede cesta.

      A díky Vám, Lucie!!

      Vymazat
    2. Aha, děkuji za rychlé objasnění. Ať se daří. Lucie

      Vymazat
    3. Děkuji. Jsem stejně v šoku jako Vy!

      Vymazat
  2. Milá Roso, vůbec tomu nerozumím a na Facebook nechodím, nicméně vám tyhle nepříjemnosti a újmu nepřeji a je mi to líto.Snad se to vyřeší k vaší spokojenosti.
    Tomu vynalézavému zloději by patřilo poznat nějakou věznici.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřino, moc Vám děkuju. Přijít o fanoušky je nemilé, ale šicí stroj mi jede dál!!

      Vymazat
    2. Nene.. Pro takový by byl fajn pracovní tábor . Bych se s níma vůbec nemazlil .

      Vymazat
  3. Promítne, šle poskytnout té bandě z Facebooku své platební údaje (zejména číslo karty a CVV kód) muže jediné šílenec a naprostý hazardér.
    Přes cedník proteče méně vody, než unikne osobních dat z Facebooku ;-)
    Oni to snad rozdávají každému, kdo si řekne a ty žvásty o ochraně osobních údajů jsou tam jen proto, že tam byt musí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,

      máte-li firemní facebook a platíte-li si na něm reklamu, neexistuji jiná možnost, než ji zaplatit kartou. Ale lze tam nastavit finanční maximální limit - z toho se pro příště poučím!!

      Vymazat