čtvrtek 25. dubna 2019

Moje zóna Letná


Nejradši na Praze 7 parkuji dole v Heřmanově ulici, šikmé parkování na placených hodinách. Začnu hned na rohu s Veverkovou ulicí v novém nádherně křehkém prodejním projektu Tvorba Store, kde najdete i naši knížku a hrnečky To je moje nebo moje echino šití. Adresa je Veverkova 28 a z obří výlohy na vás mrkne panenka Rosa - to nemůžete minout. Kolmo rovnou nahoru se čas od času někdy stavím v Haškově ulici v metráži Mráz, kde nabízejí bavlněné látky tak šíleně pod cenou a ničí náš trh, až se mi chce brečet. Utřu si nos, vysmrkám se a naproti ve Sue Ryder (Heřmanova 59) vděčně odevzdám nákupní tašku plnou brakové literatury, kterou pravidelně a ráda čtu nebo mých zánovních bot, jejichž módní švunk už čas zašlapal do země. A bláznivě šťastná z dobročinného darování, že jsem zas o něco na světě lehčí, zcela nesmyslně nakráčím rovnou do Malých černých (Haškova 2) - second-handu, který je pro mě vždycky trefou do černého. Tam jsem si taky pořídila za půl pusy můj dnešní červený svetr se spadlým|krátkým rukávem. Je lehoučký jak pírko a spodní tmavý pruh vám ukradne boky - no, nekup to!

Svůj letenský zen pak, co to jen jde, pravidelně uzavírám na úterní přednášce z dějin umění ve Veletržním paláci. O půl šesté šesté patro úplně pod střechou. Ozvučené auditorium se vstupem na venkovní terasu. Vařící káva v samoobslužných termoskách. Sešit, tužka a ticho. Přednášející hovoří, obrazy na plátně se mění, blok designu a módy první republiky střídají Ženy umělkyně. Tam si odpočívám a čerpám inspiraci - ke kabelkám, k psaní; k životu.

Tam chodím se svou kabelkou a vy můžete taky.



I toto je tradiční japonských echino kousek. Vysoká gramáž látky, jasné tkaní lnu
a výpravná poetika k nepřehlédnutí.
Věčně dívčí kabelku jsem pro vás srdcově pojmenovala Červená.


Přeji vám hezký let z jara do léta.

2 komentáře:

  1. Tak priste jeste na zmrzlinu do Caffe & Gelateria Amato! Zmrzlinarna/kavarna moji sestry a jejiho sicilskyho manzela!Na rohu Hermanova/Kamenicka. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oo, děkuji -jdu tam! A budu se tajně tvářit světácky - že jako vím, vo co tady jde ... :o)

      Vymazat