středa 3. dubna 2019

Londji: Dinosauří puzzle


Záleží, jak se na to díváte.

Než nám maličko povyrostli chlapečci, byl pro mě jediným zástupcem druhohor paleontolog Ross Geller ze seriálu Přátelé. To dneska umím v kteroukoli denní či noční hodinu vyjmenovat, definovat, nakreslit aspoň sedm druhů dinosauřích příšer a v poznávačce bych to možná dotáhla až na desítku. Můj úhel pohledu na jurské živočichy se změnil - od neználkovství jsem přes mírný|feminní despekt přešla k odvážné hře, kdy se v dnešním světě snažím objevit ty nejhezčí z nich.

Vždycky mám radost, když natrefím na klučičí minimalisticky stylovou mikinu s hrozivými ještěry v second-handu nebo když mi pod ruku přišlo toto - a já se to nebojím napsat: něžné dinosauří puzzle. Má krásnou, detailní perokresbu, jen ve třech (retro) barvách. A navíc je to puzzle kouzelné! Hned co si skládanku z dvou set kousků složíte, doporučuji vám okamžitě se na ni podívat jednou ze dvou přiložených lup. Pohledem před modrou folií se vám na první dobrou zobrazí pět gigantických vyhynulých obratlovců, zatímco za červenou lupičkou se vám otevře úplně jiný prostor. Nahlédnete do rozkošného přírodovědného muzea plného dinosauřích koster, kde jsou na výletě tří generační rodinky s kočárky, početné školky na exkurzi i zamilovaný pár na rande.

A tentokrát jsem zcela v míru i s balením a krabicí. Pevný karton a zašoupavácí šuplík. Kéž by takto byly baleny všecky stavebnice a hry pro děti. Tyhle škatule my pak doma pěkně uklízíme a skladuje v policích vertikálně, čímž jsou pro dětské oči a hlavně pro malou ruku rychle dosažitelné a s nimi si pak Kuba, Miki a Týnka zkušeně sami nejčastěji hrají. To, co naopak stohujeme, to se každému chce méně vytahovat ze dna komínku.

A když k tomu navíc ještě víte, že už i u nás známá španělská značka Londji všechny své papírenské produkty
vyrábí z principu zásadně v Barceloně,
šetrně k životnímu prostředí
a převážně ze dřeva a recyklovaného kartonu,

máte z toho prostě radost o velikosti T-rexe.
...

Opticky dvojaké dračí puzzle je k snadnému ulovení na Hrackyodjinud.cz
A až do neděle 7. dubna
tam speciálně vy můžete využít kupón na slevu 7%.
Heslo je Rosa.










Tak teď už si jen držte ten správný pohled - třeba růžový!

Ale i modrá je dobrá.

5 komentářů:

  1. Roso, Kuba si lebedí s knížkou na nějakém polštáři nebo co je to za vychytávku do dětského pokoje :) ? Díky, Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani,

      je to velikánský relaxační sedák,
      k pomazlení i velkému výběru jej najdete u Viabelu (Klimenstká 52).

      http://www.viabel.cz/index.php/cs

      Vymazat
  2. Super puzzle pro všechny holky a kluky !! Taky mě ale zaujal podsedak. To je plyš ? Jakého zvířátka to ma prosím tvar ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj!

      Je to slon, nejplyšovější nejmilejší na světě - naše klidová, čtecí a zenová zóna.
      Značka Wild&Soft, k ochočení u http://www.viabel.cz/index.php/cs.

      Vymazat
  3. Mně to připadá šíleně drahý! Radši bych nějakou skládačku vyrobila, s dětmi nebo bez dětí, třeba ve dvou verzích namísto ve dvou lupách. Ostatně jsem vyráběla i hry pro oddíl, některé svoje, některé podle drahé kupované hry. A dokonce fungovaly :- )
    Děti taky většinou baví vyrábět karty a hry. Ne jenom "konzumovat" hry. Mě nákladné hračky vlastně iritujou, přiznávám se. A nejen kvůli tomu, že bych na ně neměla rozpočet. Spíš kvůli tomu, aby si děti uměly pordit i bez nich, be všeho, co mají pod nosem. Aby něco vymyslely samy nebo něco vyrobily inspirované něčím už hotovým. Pro mě právě to byl vždycky největší úspěch a zábava. Ale možná jsem netypická, to nevím, já to vždycky pokládala za obecný jev.

    OdpovědětVymazat