pondělí 11. února 2019

Valentýnský týden


Máme teď doma takovou radostnou dobu. Týnkečka bude slavit svátek, my druhé výročí domku a k tomu se všude okolo vznáší valentýnská láska. A tak jsem si vymyslela takový malý dramaturgický plán, že se vám teď tady každý den vypíšu z toho, co mě mitnikovsky hezky těší.

Třeba Týnčina holčičí zástěrka, kterou jí ušila moje maminka. A ta dokonale ladící chňapka k ní?! Tu jsem prostě musela ušít, rozuměj do té jsem všila všechen svůj vztek i adrenalin, když mě před Vánocemi dvě malé firmy vypekly a zradou v hodině H mi stornovaly objednávku v pátek dvacátého prvního prosince. Nakonec jsem svůj mateřsky urputný nákup stejné švédské kuchyňky nabušila na německý Amazon, který mi ji skutečně doručil (za patřičný eurový příplatek) rovnou v den oslavy Týnčiných narozenin. Aspoň že tak. Valentýna k ní proto dostala i malinkou gastro rukavici - hádám, že jedinou na světě. Nebo se pletu? Šili jste taky?

A ještě něco přesladkého pro vás mám. Něžné perníčky. Ty jako dárek ke svým dvěma letům dostala T. od své prababičky a u nás doma se jich teď všichni nemůžeme nabažit. Tři hnědé dřevěné šablony ve tvaru perníkových postav a hvězdy a k tomu nespočet (65) malých, pastelově barevných ozdob, kterými můžete své cukrovíčko autorsky vyšperkovat. Je to vážně zenová radost. Co baví i naše kluky. Uklidňuje návštěvy. A umělecké duše pudí soutěžit v těch nejbizarnějších aranžmá. Nebojte se drobných kousků ani pro malé děti, když budete panáčky čančat společně. Kašlete na gender! A zdobte si své tradiční medové pečivo klidně i po Vánocích.

...

My si set objednali ze známého e-shopu smysluplných hraček Mamiee,
kde jej sice mají zrovna vyprodaný,  ale na konci února by už zase měl zavonět skladem.

Dírečky, zdobení a jdeme na to! Špetkový úchop v akci.


Každý máme to vlastní spokojené estetično nastaveno jinak. A svobodně.

Ale ani následování přiložených vzorů se meze nekladou.




Snad jen ta krabička mě vyloženě nebaví!
...
Nevím, proč Djeco
tuto nádherně jednoduchou jemně motorickou a fantazijně tvůrčí sadu zabalilo do tak ukecaně výpravné krabice.
Všechna čest, že je ta škatule - jako u nich vždy - z pořádně tvrdého a léta odolného kartonu, ale jen dno samotné krabičky,
které vidíte na fotce výše,
je mnohem poetičtější, stylovější a více francouzské retro.

Tak ať se dílo podaří!

11 komentářů:

  1. Holky dostaly na Mikuláše, aby mohly péct a zdobit celý adventní čas. A neustále jsou perníčky v permanenci, až mě z toho občas píchne noha :D A krásná zástěrka! Aspoň víme, po kom jste tak šikovná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje mamka je machr - uvidí, střihne, ušije a má! Klobouček dolů.

      Vymazat
  2. Roso, díky za tip. Já vůl se matlala s dřevěnýma cupcakekama před Vánocema, ale příští rok dostane perníky a bude pěkně špetit :D Ale co musím uznat, krabičku máme hezčí, růžovou s nápisem Madlenčiny dobrůtky, žádná divočina!Ale Djecu to odpouštím! A ve čtvrtek piju s váma, nějaký dřevěný šampáňo si naleju - mám na Týnku narozeniny :D Tak čin čin!
    Pavla

    OdpovědětVymazat
  3. Z holčičky se vyklubala šikovná kuchařinka, škoda, že moje vnučky už jsou větší, moc svoji kuchyňku neprožívají, to už tady kdysi bylo.
    Hezké fotečky. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky díky a ať nám všem všecko chutná!!!

      Vymazat
    2. Milá Roso, já jsem musela k mladší vnučce do pokojíčku chodit na ty všechny pikniky a do cukrárny a já nevím, co všechno měla - taky dávala šňůru mezi dvě židličky a poctivě jako prala a věšela prádlo malinkýma kolíčkama. Hlídání vnuček se mi navždy zarylo do paměti a byl to úžasný kus mého života.Pilně jsem to fotila!
      Nyní jsou obě na gymnáziu a už je vše jinak.
      Pozdrav letí k Berounce od Jiřiny z N.

      Vymazat
  4. Roste vám do krásy, Valentýnka...
    Přeji pěkné oslavy všech "týnovských" svátků,
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Vám, roste jí i dost tvrdá palice - ale to na fotkách nejde vidět ... :o)

      Vymazat