čtvrtek 31. ledna 2019

Už zase skáču přes kaluže


Už zase skáču přes stroj. Už zase šiju taštičky.

Málem jsem se k nim v lednu ani nedostala. Pro samou péči o kolekci To je moje, která se sama neprodá. Pro naši stávající rodinnou konstelaci. Pro mou věkovitě rostoucí únavu ve chvíli nástupu na noční šichtu.

Ale když jsem zase do toho střihla, úplně se mi až zatočila hlava radostí. Proč jsem bez toho byla tak dlouho, když jsem u šití tak šťastná?! Kombinaci dezénů, odstínů koženky a barev kovových zipů si vedle sebe/k sobě skládám už přes den za božího světla a těším se pohledem na různé možnosti a nekonečné verze. Večer pak vytáhnu prkno, zapnu si žehličku a DVTV a jdu na to. Rovně stříhám, horce žehlím, přesně špendlím. Sešívám a rozžehluju. Sešívám a zatahuju nitě. Martin, Daniela a Emma kladou otázky a já pokládám stranou jednu hotovou etuji za druhou. Finální přežehlení přes plátno, a potom už padám kolmo do peřin.

Druhý den své malé taštičky znovu načechrám a hledám si po domě, s kým by jim to honem na fotce pěkně slušelo. V tichu další večerní tmy fotky upravím, zmenším a ladně pro vás naskládám do virtuálních polic mého rosistického e-shopu. Vlastně nevím, jestli vůbec tuto funkci sledujete, ale ke každému produktu, ke každé jedné taštičce ještě s největším potěšením vyberu kabelku a organizér do kolonky Krásně by se hodilo k ... A když už i to mám hotovo, hodím na poslední chvíli laškovně oko na záložku Google Analytics, abych se podívala, jestli vy se díváte a na co se díváte, že se vám to líbí.

...

A věřím, že vás přesně tak budou bavit.

Co na ně říkáte?

Něžně pravidelná retro taška Zahrada.

Přímý a kontrastní mistr Lišák.

Pro milovníky starorůžových tónů etuje Ptáček.

Opravdu křehká taška Kvítka.

Nebo z povrstvené bavlny, a proto nepromokavá a vodě odolná kosmetická záležitost Retro - v malé i velké velikosti!

4 komentáře:

  1. Tyhle malé mají něco do sebe, jsou roztomilé:) A nebude takhle mini taštička z té první látky kolekce To je moje? Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji pěkně, Jani. A bohužel už ne, látka je vyprodaná.

      Vymazat
  2. To jsem ráda, že nejsem jediná, kdo je v 37 unavený na noční směně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Léta pro mě nočky byly punk a naprostý výraz svobody, kterak můžu být doma s dětmi a k tomu si i pracovat,
      ale poslední dobou ... občas u samotného zdlouhavého přemýšlení, jestli je to pro mě ještě důstojné, usnu ... :o)

      Vymazat