úterý 18. září 2018

Raketa 16


Toto číslo se povedlo mimořádně.

Obálku časopisu, jen co ho děcka dočtou, okamžitě vytrhnu a v rámečku si ji věším nad náš kuchyňský stůl. Jeji autorku - Terezu Vostradovskou miluju a nikdo mi nevymluví, že ta rodina na titulu rodinného čísla (ne)jsme právě my. I když David by si musel pravda nechat nastřelit ochlupení, aby mu vůbec někdy vyrostl na bradě takový plnovous. I když z našeho prostředního Mikeška asi brunetku s pletenými copy nikdy neuděláme. To snad jen mně by vysoko vyčesaný amišovský drdol z dlouhých vlasů beztak slušel.

Magazín pro děti chytrých rodičů tentokrát pojal rodinné téma naprosto precizně/sociologicky. Uvnitř řeší naši dědičnost, současnou patchworkovou rodinu, multikulturalismus svatebních oslav nebo správné pojmenování příbuzenských vztahů. A odvážně a upřímně se nebojí ani adopce nebo možného rozchodu rodičů dítěte. Přes dvacet českých ilustrátorů pro vás i tentokrát nachystalo úsměvné komiksy, metropolitní profesní hru s mapou, familiérní rýmy a komicky tématické osmisměrky, stolní hru o významu a poetice rodinných rituálů nebo 3D vystřihovánku papírové lví rodinky.

Užijte si to.
Protože jinou  r o d i n u  si za prachy nekoupíš!
...
Vydává nakladatelství Labyrint








6 komentářů:

  1. Obálka se vážně povedla.

    Tak my tam jsme, sice ne na obrázku, ale v rodokmenu - Eva a Jan - jako rodiče a dokonce máme jako první dítě blonďatou holčičku Ju(stýnku). Jen ty vlasy má ještě trochu delší.

    OdpovědětVymazat
  2. Ta obálka je fakt nádherná! Katka

    OdpovědětVymazat
  3. S obálkou zamýšlím skoro totéž. Někde ji vystavim. Mám muže s plnovousem a vlasy černé, ještě to třetí ditko zatím schází ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palec a těším se na vaše "cover-baby"!!!

      Vymazat