středa 11. července 2018

Raketa - hravá kniha pro děti


Když jako nakladatel vymyslíte interaktivní knížku, které je výběrem toho nejlepšího ze všech dosud vyšlých patnácti čísel Rakety, musíte počítat s tím, že děti chytrých rodičů - což je taky podtitul tohoto výborného magazínu pro menší lidi - na to ve chvíli samy přijdou.

Což je ale myslím odpovídajícím rizikem tomu, že tak mají vaši potomci v ruce našlapanou publikaci plnou slovních i obrazových her, luštění a hledání, myšlenkových úkolů a výtvarných zadání. V tradičně pěkném formátu A4 s sebou můžete všude nosit v podpaží zaručenou obranu proti (ne)čekané nudě o prázdninách. 100 stránek. A navíc vysokogramážní papír, který s vámi zvládne tužku, propisku, fixy a hezky dokonce i efektní vodovky(!).

Jen bych vás chtěla z vlastní prožité zkušenosti nabádat, aby se vám nestalo, co naší rodině. Slovní hra "Naštěstí/bohužel" nás všechny o dovolené (málem) přivedla k šílenství. Ač vypadá jako veselé vyprávění pro více hráčů, kteří pracují se svou fantazií a ve vlastním společném příběhů pravidelně střídají věty začínající právě na jedním z obou výše napsaných příslovcí. Nene, je to holé bláznovství - hlavně pokud se vaší milí příbuzní rozhodnout tato dvě slůvka rytmicky používat i v běžné řeči; celý den, celý týden. Ale vy jste možná z normální famílie, takže vás to beztak nepotká.
...














Hravý úkolník se mi zdá vhodný pro předškolní děti a dál.

Tak létu v plenéru zdar!

4 komentáře:

  1. Časopis Raketa osobně neznám,
    ale jelikož náš Šíma je zvídavý kluk, tak si myslím, že se nám brzy bude hodit!
    A má 100 stran, to je zábava i na zimní dlouhé večery ;-)
    A neboj Roso, i my nejsem úplně " normální " rodina ;-)
    Krásné léto !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když Šímovi trošku pomůžete, budete pro něj Raketa sranda a pro Vás oba společná taky! Pusu, miláčci!!!

      Vymazat
  2. A tak pro nás, co se furt k předplatnému neodhodlali (bo máme dojem, že ty děti jsou na to ještě přece jen trochu malé), je to ideál! Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat