pátek 30. června 2017

Dělat věci jinak


Poprvé nás čekají prázdniny na nové adrese. Přestěhovali jsme se. A poprvé budeme mít léto v pěti: k synům nám přibyla i dcera. Co se ale u nás ani letos pro červenec a srpen nemění, je, že ty dva měsíce budeme věci dělat jinak. Jinak než po zbytek roku.

Budeme vstávat pozdě. Aspoň doufám! A snídat v pyžamu. Čerstvé jahody, křehké maliny, barvící borůvky. A v pyžamu budeme klidně i svačit. A obědvat budeme taky opožděně, třeba jen nudle s tvarohem. Budeme si dlouze číst, a kdo chce, ten si u nás knížky bude je ohlížet. Když bude pršet, nevystrčíme z domu nos celý den a budeme si jen stříhat a skládat a lepit a malovat a kreslit. A pak si všecku tu krásu večer hrdě rámovat. Prostě lážo-plážo letní režim v gatích na gumu.

A v jiné dny zas budeme vyrážet z města pryč a budeme se koupat a zkoušet plavat a zkoušet, kam až nás voda zanese. Nebo naše toulavé nohy. Zpocení budeme šlapat kopce a vrchy a hory. Třeba i na kole. A taky si budeme hrát venku, s mičudou a kamarády. A venku budeme i večeřet; párky na ježka, s hořčicí a chlebem, až budeme mít boule za ušima. Ty si však mýt nebudeme (a možná ani nohy ne), až večer padneme do nafoukaných duchen na chalupě. To se v létě může. To se v létě musí! Lumpárny a legrace. Volno od stereotypu. Za to voňavé zážitky na plný plyn. Přeju vám krásné prázdniny!

(Otištěno v časopise S dětmi v Praze, 7/2017)





Tolik k ofiko čerstvé červencové zdravici.
A kdo by měl ještě chuť, může si v létě začít šlapat světem taky s novou kabelkou.
Zrovna tato modrá se jmenuje Maroko a spolu s dalšími velmi barevnými taškami je právě teď skladem 
na mém e-shopu.
...
Bon voyage všem - i kdybychom nejdál jeli jen na kole pro nanuk do nejbližšího konzumu.

10 komentářů:

  1. Text dobrej!

    Hned jsem si začala představovat párky na ježka a duchny. Hezký léto!

    OdpovědětVymazat
  2. Po přečtení reportu se ještě více těšííííím na prázdniny !!!! Tak ať si to u vás všichni moc užijou !!! Krásné léto Šá

    OdpovědětVymazat
  3. Já zase na prázdniny vzpomínám, jak to bylo krásné na chatě u lesa nebo u babičky, jak jsme chodili poklůzat kuřata, pro obědy do ešusů, na zahrádku okopávat a nebo se koupat na štěrkáč. Nejkrásnější prázdniny, takové jaké mají být ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně popsáno. My máme takový celý rok :-D Krásně si tu vychutnejte, budeme se těšit na fotky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to vaše uši nechci vidět ... :o)))))))))))))))))))

      Vymazat
  5. Krásná sukně! Já chci taky takovou!

    OdpovědětVymazat